Mine døtre spiser ikke kjøtt. Og jeg er stort sett solidarisk og samarbeidsvillig, så til hverdags spiser nå ingen av oss kjøtt. Men nå til helgen vil jeg ha fårikål og da er spørsmålet hva jeg skal lage som vegetaralternativ.
Fårikål lukter veldig godt og jeg vil gjerne finne en vegetargryte som også lukter godt og gir den samme tilfredstillende høstgrytefølelsen.
Noe helt annet enn fårikål men som gir meg den gode høstgrytefølelsen er Chili sin carne. Masse tomater, bønner og deilige krydder som får putre lenge.
Om det er kål som skal spille hovedrollen hadde jeg antagelig lagd kålruletter men brukt quorn eller tilsvarende i fyllet.
Jeg har smakt Pizzoccheri der det ble brukt vanlig kålhode, det var veldig godt. Google Pizzoccheri Valltinesi, så finner du masse oppskrifter, de fleste med savoykål. Jeg er usikker på hvor lett det er å finne bokhvetepasta i vanlig butikk, det skal jeg innrømme.
Hva om du bruker noen av vegetarkjøtt-alternativene, og tilsetter dem mot slutten av koketiden av kål? De skal nok ikke koke like lenge som fårekjøttet. Også ville jeg eksperimentert litt med krydderet, for å få det til å smake mer balansert enn kokt kål. Denne oppskriften var det jeg så: www.veganeren.com/2014/10/vegikal/
Du finner mange andre også, om du søker på vegetarisk får i kål.