Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vegetaralternativ til fårikål

#1

Blå sa for siden:

Mine døtre spiser ikke kjøtt. Og jeg er stort sett solidarisk og samarbeidsvillig, så til hverdags spiser nå ingen av oss kjøtt. Men nå til helgen vil jeg ha fårikål og da er spørsmålet hva jeg skal lage som vegetaralternativ.

Fårikål lukter veldig godt og jeg vil gjerne finne en vegetargryte som også lukter godt og gir den samme tilfredstillende høstgrytefølelsen.

Noen forslag?


#2

Palmen sa for siden:

Noe helt annet enn fårikål men som gir meg den gode høstgrytefølelsen er Chili sin carne. Masse tomater, bønner og deilige krydder som får putre lenge.

Om det er kål som skal spille hovedrollen hadde jeg antagelig lagd kålruletter men brukt quorn eller tilsvarende i fyllet.


#3

Blå sa for siden:

Takk

Chili er et godt forslag, men det spiser vi ganske mye.

Kålruletter var lurt. Hvor kan jeg kjøpe quorn?


#4

maggypop sa for siden:

Jeg har smakt Pizzoccheri der det ble brukt vanlig kålhode, det var veldig godt. Google Pizzoccheri Valltinesi, så finner du masse oppskrifter, de fleste med savoykål. Jeg er usikker på hvor lett det er å finne bokhvetepasta i vanlig butikk, det skal jeg innrømme.


#5

Tallulah sa for siden:

Hva om du bruker noen av vegetarkjøtt-alternativene, og tilsetter dem mot slutten av koketiden av kål? De skal nok ikke koke like lenge som fårekjøttet. Også ville jeg eksperimentert litt med krydderet, for å få det til å smake mer balansert enn kokt kål. Denne oppskriften var det jeg så: www.veganeren.com/2014/10/vegikal/

Du finner mange andre også, om du søker på vegetarisk får i kål.


#6

Blå sa for siden:

Gode forslag begge to. takk


#7

Input sa for siden:

Den som Tallulah linker til smaker veldig godt.


#8

Heilo sa for siden:

En form med ovnsbakte rotgrønnsaker er også veldig godt.


#9

Palmen sa for siden:

Jeg har tidligere kjøpt quorn på Meny. Rema har flere typer «vegetarkjøtt» som nok kan benyttes, tenker særlig på kjøttdeigvarianten til kålruletter.


#10

Charlie sa for siden:

Coop her har en egen liten fryser med bare ulike vegetar- «kjøtt»-alternativer.

Synes også kålruletter er et bra alternativ.


#11

Trulte sa for siden:

Fårikål lukter helt fryktelig, ..
Høstmat, chili sin carne, linsegryte. Kokte typer vegetarkjltt smaker uff...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.