Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Løping: Utstyr som er kjekt å få og ønske seg

#1

Hyacinth sa for siden:

Mannen min har løpt ute det siste halve året, tidligere trente han kun på mølle. Han trenger jo litt annet utstyr til utendørsbruk, og jeg tenker at noe av dette er fint å gi i julegave. Og bursdag, det har han jaggu også snart. Han har løpt i shorts til nå, og så har han skaffet seg en tights og en løpejakke. Men jeg tenker at det jo må være gøy å gi ham andre ting han trenger, for eksempel en refleksvest? Finnes det slike spesielt beregnet på løping? Jeg bruker selv sånne gratisvester, og de er mildt sagt bomsete.

Pulsklokke trenger han ikke. Han hadde en, men ga den til meg fordi han liker best Strava på mobilen.

Tips?


#2

frukt sa for siden:

Sokker, lue og hansker beregnet på løping kan jo være greit å ha om vinteren.
Vintertights?


#3

frukt sa for siden:

Det finnes også løpejakker i refleksstoff eller hva det nå kalles.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk! Jeg hadde faktisk ikke kommet på slike ting selv, frukt. Selv bruker jeg både pannebånd og hansker allerede nå, men jeg er en frossenpinn. Det er ikke han. På den andre siden vil jo temperaturen nå et nivå der han også vil trenge slike ting etterhvert. :)

Jeg så en syklist med noe lysende refleksgreier på seg (overkroppen) i dag. Det så ut som det hadde innebygget lys. Noen som vet hva jeg mener?


#5

Timar sa for siden:

Hodelykt kan kanskje være kjekt?


#6

Hyacinth sa for siden:

Ja! Det er ikke dumt.

Jeg merket jeg var litt nervøs da han nettopp var ute i mørket, riktignok på gangsti, men han ble veldig lenge borte...


#7

Fintdethei! sa for siden:

Joggesko med Goretex (ref min tråd :knegg:).
En god ulltrøye til å ha under løpejakke?


#8

Hyacinth sa for siden:

Hihi, det vil han nok trenge, ja! Elsker mine! Bruker dem straks det er litt fuktig. Og hele vinteren.

Ull er ikke noe jeg forbinder med den mannen, han eier ikke engang en genser... Men langermet løpetrøye kan han få! Det er litt begrenset hvor kaldt det blir her om vinteren også. (Men vått er det. Jeg elsker å løpe i regn. Han er ikke like begeistret og har fremdeles ikke sagt opp medlemskapet på senteret...)


#9

Beckett sa for siden:

Jeg tror jeg ville kjøpt løpevest av refleksmateriale - ikke jakke.
De har på tilbud i Stormbergs nettbutikk nå.


#10

Hyacinth sa for siden:

Takk! Så noe på xxl også, det var billig. Tror vi det er bra nok?


#11

Polyanna sa for siden:

Hodelykt, en god refleksvest, pannebånd eller en langrennslue (det bruker mannen min, en varmeovn, om vinteren), gode løpehansker (de skikkelig gode er dyre, helst Gore-tex).

Et tynt ullsett, for eksempel breeze fra devold. Mannen bruker det mye.


#12

Isprinsessen sa for siden:

Pulsbelta han kan bruke til mobil for å få puls på strava.
Løpekurs.
Pt time med styrke og tøyeøvelser rettet mot løping.



#14

mkj sa for siden:

Løpesko med pigg?


#15

Hyacinth sa for siden:

Tenkte på det, men det er egentlig over budsjett. Pluss at han må prøve. Og det er glatt to dager i året her. Men jeg har tenkt tanken.


#16

Retz sa for siden:

Jeg bor også på vestlandet, og synes det er litt overkill å investere i piggsko. Det jeg gjorde var å investere i pigger, som jeg så skrudde inn i et par reservejoggesko. Utfordringen hvor jeg bor er at på en og samme løpetur så kan føret skifte fra isdekke til slaps, snø og bart, men siden jeg foretrekker å løpe veldig tidlig på morgenen er asfaltstrekkene ofte dekket av en tynn ishinne. Løse pigger kan anbefales.

www.icespike.no/

En annen praktisk sak er å skifte ut skolissene med strikk. Da sitter skoene alltid like bra på, og man eliminerer løse snublelisser. Strikkene finnes i et utall ulike farger, og kan kjøpes på ebay.

F.eks: www.ebay.com/itm/Shoelaces-Elastic-Round-Shoe-Laces-Sneakers-Quick-Locking-Shoestrings-Fashion/391761688818?hash=item5b36d0f8f2:m:mFPHQbGdxQr0suPRU2-vMeA:rk:5:pf:0

Løpehansker med overtrekk er veldig greit i regn og vind!

www.oslosportslager.no/produkt/craft-hybird-weather-glove-lopehanske-48504.aspx

Du har fått mange bra tips over her, ser jeg, vil bare tipse om at hodelykt med lang og bred lysstråle er et must hvis han løper i skogen eller på strekk uten gatelys. Og selv om det i utgangspunktet finnes gatelys, så er det alltid noen pærer som har gått langs ruta. Særlig når det har vært mye vind, så ligger det igjen en drøss med rusk og rask på stiene, alt fra små kvister til veltede trær og svære greiner. God hodelykt, altså!

www.dinside.no/fritid/her-er-de-beste-hodelyktene-2017/68876687


#17

Hyacinth sa for siden:

Wow! Hjertelig takk for utfyllende tips! :blomst:


#18

Nera sa for siden:

Loepeshop.no har fine sett med mellomlag og jakke/tights til en fin pris. Ellers ville jeg sett etter en tights med softshell i front som både isolerer og er vannavstøtende.



#20

Morella sa for siden:

Ullbrynje fra Aclima.

Ellers så synes jeg løpebelte er kjekt. Og jeg ønsker meg en drikkevest til de lange turene (for min egen del på turer over 2,5-3 timer), og en løpetights med windstopper.


#21

Hyacinth sa for siden:

Han har en sånn Salomon-sekk med to drikkeblærer, kom jeg på nå. Ble kjøpt før han løp Eidfjord Extreme i september.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.