Hyacinth sa for siden:
Google forteller meg at dette er helt normalt, og jeg finner mange oppskrifter. Men grynene er likevel knallharde morgenen etter?
Noen som har erfaring med å bruke hele byggryn i kjøleskapsgrøt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hyacinth sa for siden:
Google forteller meg at dette er helt normalt, og jeg finner mange oppskrifter. Men grynene er likevel knallharde morgenen etter?
Noen som har erfaring med å bruke hele byggryn i kjøleskapsgrøt?
ullmor sa for siden:
Er det din erfaring at grynene er knallharde dagen etter? Det høres rart ut. Grynene skal vel ligge i væske etter å ha blitt kokt?
Hyacinth sa for siden:
Men de er ikke kokt?
Ja, de er harde. Ikke like harde som de var dagen før, men uspiselige etter min mening.
ullmor sa for siden:
Harde korn er ukjent for meg. Kan fortelle hvordan jeg gjør det: Legge byggryn i vann noen timer, gjerne over natta. Koker i nytt vann til ønsket konsistens, skyller i kaldt vann. Oppbevares i tett boks. Og brukes så i salat, i yoghurt eller annet. Har aldri opplevd at det er vesentlig forskjell i kvalitet fra en dag til en annen.
Hyacinth sa for siden:
Ja, sånn lager jeg vanligvis bygg til middag og slik lager jeg også byggrynsgrøt med melk.
Men dette var altså snakk om hele gryn til kjøleskapsgrøt. Uten noen form for koking.
ullmor sa for siden:
Da høres det rart ut. Skulle tro en sånn grøt trenger to, tre dager i kjøleskapet for at kornene skal bli myke nok. Hvis ikke det er brukt en form for forkokte gryn?
Nextlife sa for siden:
Bygg er vrien, selv med masse tyntflytende væske synes jeg de blir for harde. Gullbygg har en variant med lett forkokt bygg og havre, den er bedre å bruke, men det smaker jo av havre også. :mumle:
Hyacinth sa for siden:
Gullbygg bruker jeg mye. Elsker det. Det er bare 20% havre i. Synes det smaker mest bygg.
Hyacinth sa for siden:
Jeg har prøvd med steelcut-bygg (kjøpt i Danmark) også, men jeg synes det også blir litt for hardt. Gullbygg er aller best.
Nextlife sa for siden:
Jeg er ikke glad i den metalliske smaken til havre, og synes havren dominerer smaken helt. :knegg:
Hyacinth sa for siden:
Å. Har ikke tenkt på det. Jeg synes bygg er tusen ganger bedre enn havre, havre er kjedelig i smaken, synes jeg. Men Gullbygg går altså helt greit for meg. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.