Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
Jeg mener jo at foreldrene burde ikke bare samtykke, men også kunne si nei til slike intervjuer hvis barna kan føle at det å måtte gjennomgå dette om igjen med fremmede kan være vondt og vanskelig og i hvert fall i det minste være tilstede under intervjuet hvis barnet/ungdommen ønsker det.
Det er jo ikke snakk om intervjuer, men spørreskjema. Jeg vil tro dette er klarert med alle det trengs å klareres med, og jeg ser ikke hvorfor det ikke skulle vært lov. De har nok rett i at barn som blir utsatt for vold og overgrep, ville blitt nektet å delta. Det viktigste er at de har kompetanse tilstede som kan fange opp barn som trenger noen å snakke med etter gjennomført undersøkelse. Det er jo heller ikke snakk om å henvende seg til barn man vet har opplevd traumer.
Noen ganger er kunnskap viktigere enn foreldres rett til å nekte barna sine å uttale seg. Dette er vel ett av områdene hvor det helt klart er sånn.
Enig med input. Det er verre å ikke få kunnskap om dette. Det er ikke skadelig å bli spurt, verken for de som har vært utsatt eller for de som ikke har det. Og disse forskerne har et apparat klart dersom det skulle oppstå reaksjoner.
Jo, men om de ønsker å snakke med noen må de velge mellom noen alternativer for hvem de ønsker at skal kontakte (eks helsesøster, lærer, forsker), ønsket kontaktform (SMS, ringe), og oppgi navnet sitt.