Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg gjøre med en mandelbunn?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke mye erfaring med nøttekaker generelt.

Har laget en mandelbunn som skal fryses (hvordan er det forresten best å gjøre det?) Jeg skulle gjerne hatt tips til hvordan den kan transformeres til en nydelig og imponerende kake når den skal på bordet. Regner med at den kan varieres i det uendelige, men har dere gode forslag? :)


#2

Nenne sa for siden:

Sjokoladekrem: Smelt sjokolade etter ønske i fem dl varm, men ikke kokende fløte dagen før bruk og pisk blandingen til krem.

Suksesskrem/gul krem.

Iskake. Bruk fem dl fløte og en boks sukret, kondensert melk og tilsett ønsket smak. Det kan være vaniljepulver, sjokoladebiter, frukt, bær, syltetøy, konjakk eller annet. Pisk til krem og bre over bunnen og frys over natten.

Ev. hvis du har eggeplommer igjen etter å ha laget mandelbunnen, blander du 1 ss sukker med hver eggeplomme og pisker og så tilsetter du stivpisket fløte (4-5 dl) til og har i smak etter ønske.

Søk ev. på Troikakake og bruk bunnen til å lage det.


#3

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :blomst:

Jeg håper den er spiselig, og at det var greit å male mandler i food processor. Det ble ikke helt mel, akkurat. Håper også kaken er gjennomstekt. Den ser litt fuktig ut, men kakekålen var tørr.


#4

Filifjonka sa for siden:

Det er godt å lage gul suksesstertekrem, og oppå der et lag med vanlig fløtekrem. Og oppå der igjen MASSE kiwi, bringebær, jordbær, blåbær og evt annen frukt. Ser veldig fin ut, og smaker godt med alt det friske på toppen.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg maler alltid nøtter og mandler til kakebunner i foodprocessor. Det skal ikke være som mel, mye bedre med litt grovere bunn.


#6

frukt sa for siden:

Bringebærkrem på nøttebunn er veldig godt!
Du trenger kremfløte, melis, bringebær og gelatin. Jeg har delt oppskrift her tidligere.


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk, alle! :blomst:


#8

Pelle sa for siden:

Sitronfromage i tynt lag, deretter ferske jordbær med jordbærene oppå.


#9

Nessie sa for siden:

Smelt firkløversjokolade, sammen med litt fløte, smør og sukker - og hell det over bunnen. Enkelt og godt :nam:

Feks:
1 kopp sukker (ca. 2dl)
1 kopp fløte (ca.2 dl)
1/2 kopp smør/margarin (ca.100g)
Firkløver ca.80 - 100g


#10

Michelle sa for siden:

Du kan også gjøre det svært enkelt. Pisk krem og ha masse friske bær oppå. Rips i kremen er også godt og friskt.


#11

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Jeg er ikke så hard på vanlig pisket krem, i hvert fall ikke bare det. Jeg kjenner jeg har lyst på noe med sjokolade, og så har jeg lyst at kaken skal være litt høyere enn bare bunnen. Kanskje jeg skal piske fløte med sjokolade i, som Nenne foreslo. Hvor voluminøs blir den kremen?


#12

Che sa for siden:

Og daimiskake er jo og en mulighet


#13

Nextlife sa for siden:

Mandelbunn er best om den er litt understekt og fuktig.
Fryses innpakket i tett plast,- eller alufolie, evt bivokspapir.

Hva med å ha sjokolademousse på. Den blir luftig og kremerte, og med litt frise bringebær på toppen blir det aldeles nydelig.
Jeg liker denne moussen godt, og for en voksen smak kan du bruke bare mørk sjokolade.
www.krem.no/hjem/sjokolademoussekake


#14

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Har laget ripsiskake også, så jeg tror denne skal bli noe annet enn iskake.


#15

millact sa for siden:

Hadde laget suksessterte.


#16

Che sa for siden:

Om du virkelig skal imponere, så lager du Mirror glace kake - det ser innmari fancy ut, men er ikke akkurat vanskelig vil jeg si. jeg laget med nøttebunn og bringebærfromasj. Hadde et sjokoladelag mellom bunnen og fromasjen i tillegg.


#17

Hyacinth sa for siden:

Hmm. Men bunnen er ikke akkurat helt flat. Vil ikke mirror glacen se ujevn ut? Og hva er det egentlig som får mirror glace til å bli så blank?


#18

Flubby sa for siden:

Hvis mandelbunnen er saftig og klissete, er den helt perfekt til å lage trøffelkake :)
*fest kakering på ca 24 cam rundt kaken

  • kok opp en pakke fløte. Rør inn 200 mørk sjokolade av god kvalitet og en klatt smør. Tilsett gjerne en dæsj likør (f eks Kahlua)
  • Hell sjokoladen over kakebunnen, sett kaldt
  • lag italiensk marengs av 4 eggehviter og 250 g sukker. Du kan enten koke sukkerlake av sukkeret og ca 50 ml vann og koke inn til laken er 120 grader, eller varme sukkeret i stekeovn.
  • Klask marengsen over kaken, bruk gassbrenner til å steke marengstoppen, eller sett under grillelementet i stekovnen til den er gylden

Serveres med bringebærcoulis som du lager av å stavmikse en pose frosne bringebær sammen med sukkerlake kokt av 1 dl vann og 1 dl sukker. Sil bort frøene før servering.



#20

Nextlife sa for siden:

Når du har mousse oppå og stryker den ut blir den helt flat og ypperlig å glasere (men må i fryseren noen timer før glasering).
Jeg lagde en slik med 2 mandelbunner og hhv. ripsmosse og sjokolademousse for noen helger tilbake, den ble så fin og så god. (Kan prikke deg IG-brukeren min om du vil se).
Det er nok gelatinpulver som gjør den så blank.


#21

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)

(Er ikke på IG, forresten.)


#22

Nextlife sa for siden:

OK, og jeg har gitt opp å legge inn bilder på FP, jeg får det ikke til. :p


#23

Hyacinth sa for siden:

Ikke jeg heller. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.