Jeg har ikke mye erfaring med nøttekaker generelt.
Har laget en mandelbunn som skal fryses (hvordan er det forresten best å gjøre det?) Jeg skulle gjerne hatt tips til hvordan den kan transformeres til en nydelig og imponerende kake når den skal på bordet. Regner med at den kan varieres i det uendelige, men har dere gode forslag? :)
Sjokoladekrem: Smelt sjokolade etter ønske i fem dl varm, men ikke kokende fløte dagen før bruk og pisk blandingen til krem.
Suksesskrem/gul krem.
Iskake. Bruk fem dl fløte og en boks sukret, kondensert melk og tilsett ønsket smak. Det kan være vaniljepulver, sjokoladebiter, frukt, bær, syltetøy, konjakk eller annet. Pisk til krem og bre over bunnen og frys over natten.
Ev. hvis du har eggeplommer igjen etter å ha laget mandelbunnen, blander du 1 ss sukker med hver eggeplomme og pisker og så tilsetter du stivpisket fløte (4-5 dl) til og har i smak etter ønske.
Søk ev. på Troikakake og bruk bunnen til å lage det.
Jeg håper den er spiselig, og at det var greit å male mandler i food processor. Det ble ikke helt mel, akkurat. Håper også kaken er gjennomstekt. Den ser litt fuktig ut, men kakekålen var tørr.
Det er godt å lage gul suksesstertekrem, og oppå der et lag med vanlig fløtekrem. Og oppå der igjen MASSE kiwi, bringebær, jordbær, blåbær og evt annen frukt. Ser veldig fin ut, og smaker godt med alt det friske på toppen.
Jeg er ikke så hard på vanlig pisket krem, i hvert fall ikke bare det. Jeg kjenner jeg har lyst på noe med sjokolade, og så har jeg lyst at kaken skal være litt høyere enn bare bunnen. Kanskje jeg skal piske fløte med sjokolade i, som Nenne foreslo. Hvor voluminøs blir den kremen?
Mandelbunn er best om den er litt understekt og fuktig.
Fryses innpakket i tett plast,- eller alufolie, evt bivokspapir.
Hva med å ha sjokolademousse på. Den blir luftig og kremerte, og med litt frise bringebær på toppen blir det aldeles nydelig.
Jeg liker denne moussen godt, og for en voksen smak kan du bruke bare mørk sjokolade. www.krem.no/hjem/sjokolademoussekake
Om du virkelig skal imponere, så lager du Mirror glace kake - det ser innmari fancy ut, men er ikke akkurat vanskelig vil jeg si. jeg laget med nøttebunn og bringebærfromasj. Hadde et sjokoladelag mellom bunnen og fromasjen i tillegg.
Hvis mandelbunnen er saftig og klissete, er den helt perfekt til å lage trøffelkake :)
*fest kakering på ca 24 cam rundt kaken
kok opp en pakke fløte. Rør inn 200 mørk sjokolade av god kvalitet og en klatt smør. Tilsett gjerne en dæsj likør (f eks Kahlua)
Hell sjokoladen over kakebunnen, sett kaldt
lag italiensk marengs av 4 eggehviter og 250 g sukker. Du kan enten koke sukkerlake av sukkeret og ca 50 ml vann og koke inn til laken er 120 grader, eller varme sukkeret i stekeovn.
Klask marengsen over kaken, bruk gassbrenner til å steke marengstoppen, eller sett under grillelementet i stekovnen til den er gylden
Serveres med bringebærcoulis som du lager av å stavmikse en pose frosne bringebær sammen med sukkerlake kokt av 1 dl vann og 1 dl sukker. Sil bort frøene før servering.
Når du har mousse oppå og stryker den ut blir den helt flat og ypperlig å glasere (men må i fryseren noen timer før glasering).
Jeg lagde en slik med 2 mandelbunner og hhv. ripsmosse og sjokolademousse for noen helger tilbake, den ble så fin og så god. (Kan prikke deg IG-brukeren min om du vil se).
Det er nok gelatinpulver som gjør den så blank.