Jeg skal ha stor fest på lørdag, og det kommer mange som ikke kjenner så mange av de andre, og da er det min erfaring at en velkomstdrink er en god idé. Men hva? Det er jo gløggårstid, men det skal serveres indisk mat og da synes jeg det blir litt tungt med den type krydder allerede i drinken. Går det an å servere en bowle med noe tropiske frukter og sånt selv om det er november? Jeg har laget det mange ganger men da vanligvis alkoholfritt med ananasjus, mozell, isbiter, farris og frukt, skal jeg ha to forskjellige, en med og en uten alkohol? Forslag til ingredienser? Eller noe helt annet?
Noe lett, ikke for søtt og ikke med så mye alkohol i, slik at gjestene dine ikke blir stup fulle av to velkomstdrinker. Jeg synes det du foreslår høres greit ut, men så er jeg en enkel sjel.
"Ikke for søtt" er viktig. :nikker: Jeg har aldri laget sånn bowle, og synes de ofte er for søte, men det høres godt ut hvis det er ordentlig friskt - kan man f.eks. lage den med billig tørr musserende i stedet for mozell? (Champagne og appelsinjuice er i alle fall en klassisk brunch-drikk, som er langt bedre enn det kanskje høres ut.)
Sikkert litt utenfor ditt budsjett, men: Jeg hadde en haug kolleger på fest for en del år siden; en av dem har bartenderbakgrunn og kom et par timer før festen for å eksperimentere seg frem til den beste blandingen for en Manhattan som velkomstdrink. Den ble etter hvert veldig god (rød vermut, canadisk bourbon, litt angostura bitter og et cocktailbær i hvert glass; BenMurphy husker sikkert blandingsforholdet), og vi har brukt den flere ganger senere, men den er rimelig sterk, så den kan være skummel hvis folk drikker noe særlig mer enn én eller to i rask rekkefølge. (Hvis man, for eksempel, ender opp med å drikke 4-5 av sorten før festen egentlig har begynt, for å være sikker på at den er god. :knegg: )
Ikke søtt, er viktig! Ikke mye alkohol, er også viktig. Jeg har ingen erfaring med hva som faller i smak og er skikkelig sær på søte drinker, men tar som regel et lite glass av hva som måtte serveres. En blanding av noe sprit med litt sprite og isbiter med noe fruktbiter inni??? Jeg er grønn på dette, så jeg burde nok ikke svare på dette i det hele tatt.
4 deler canadisk whisky (Canadian Club)
1 del rød vermut (Martini Rosso)
Noen dråper Angostura bitter (Det blir kjedelig uten; hvis du kjøper en flaske har du gjerne nok til resten av livet, kanskje barna kan arve flasken til og med)
Rist i shaker med isbiter.
Sil i glasset og putt et cocktailbær oppi.
Det er kjempegodt, og ganske gammeldags (og litt skummelt).
Ben Murphy, jeg tror jeg kan si med 100% sikkerhet at jeg aldri har bodd i et hus uten Angostura bitter. Jeg har jevnlig inntatt dette siden jeg var fem og et halvt. :knegg: Men bringer jeg kanadisk whisky inn i dette hus tror jeg det blir skilsmisse!
Veronal anbefalte meg Saracco da jeg var på leting etter velkomstdrink forrige uke. Jeg kjøpte den, og den var bare nydelig. Alle gjestene hadde bare gode ord om den friske lille saken. Den kommer jeg helt klart til å kjøpe flere ganger. Takker så mye til Veronal for det gode tipset.
Men Myggstukket, er ikke den litt søt? Nå har flere her spesifisert at det ikke må være søtt (og særlig de som kommer på lørdag, så de må jeg nesten høre på...). Jeg har ikke drukket denslags på år og dag, så jeg kan ta feil! :)
Jeg skulle akkurat til å foreslå Saracco eller en annen Moscato d'Asti. Den er ikke søt-søt, Acsa. Den er søtlig men samtidig forfriskende og perlende og elegant og bare lekker.
Men søt-frisk vin er veldig godt. :nikker: Det er brus og det meste som inneholder brus som blir for søtt for meg. Og emmen-søte viner (sånne søte tyske hvitviner som vi drakk da vi var tenåringer).