Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Velkomstdrink?

#1

Acsa sa for siden:

Jeg skal ha stor fest på lørdag, og det kommer mange som ikke kjenner så mange av de andre, og da er det min erfaring at en velkomstdrink er en god idé. Men hva? Det er jo gløggårstid, men det skal serveres indisk mat og da synes jeg det blir litt tungt med den type krydder allerede i drinken. Går det an å servere en bowle med noe tropiske frukter og sånt selv om det er november? Jeg har laget det mange ganger men da vanligvis alkoholfritt med ananasjus, mozell, isbiter, farris og frukt, skal jeg ha to forskjellige, en med og en uten alkohol? Forslag til ingredienser? Eller noe helt annet?


#2

Benzo sa for siden:

Hva med noe musserende? Mindre jobb på deg. :)


#3

Alfa sa for siden:

Sangria eller ein halvtørr m(o?)usserande funkar godt på meg.



#5

Maz sa for siden:

I så fall Kir Royal

Creme de cassis i bunnen og boblevann over....


#6

scilla sa for siden:

Jeg blir utrolig vennlig innstilt når jeg får Champagne :danse2:.
Det er også lettvint for dere.


#7

Benzo sa for siden:

Ikke noe dritt i bunnen, nei. :hehehe:
Det beste er Champagne, men det kan fort bli dyrt hvis det komme mange mennesker.


#8

Acsa sa for siden:

Champagne er litt utenfor mitt budsjett, dessverre. Det kommer ca. 36 stykker.


#9

Maz sa for siden:

Derfor jeg ikke skriver champagne. En champagnecoctail kan være en grei måte å bruke musserende vin på.


#10

Alfa sa for siden:

Frexinet Seco er vel ca 100 kr flaska og veldig god (til billig å vere :nemlig: )


#11

Adrienne sa for siden:

Noe lett, ikke for søtt og ikke med så mye alkohol i, slik at gjestene dine ikke blir stup fulle av to velkomstdrinker. Jeg synes det du foreslår høres greit ut, men så er jeg en enkel sjel.


#12

Benzo sa for siden:

Cristal er musserende og koster 84 kr flaska, den er god nok som velkomstdrink.


#13

Skilpadda sa for siden:

"Ikke for søtt" er viktig. :nikker: Jeg har aldri laget sånn bowle, og synes de ofte er for søte, men det høres godt ut hvis det er ordentlig friskt - kan man f.eks. lage den med billig tørr musserende i stedet for mozell? (Champagne og appelsinjuice er i alle fall en klassisk brunch-drikk, som er langt bedre enn det kanskje høres ut.)

Sikkert litt utenfor ditt budsjett, men: Jeg hadde en haug kolleger på fest for en del år siden; en av dem har bartenderbakgrunn og kom et par timer før festen for å eksperimentere seg frem til den beste blandingen for en Manhattan som velkomstdrink. Den ble etter hvert veldig god (rød vermut, canadisk bourbon, litt angostura bitter og et cocktailbær i hvert glass; BenMurphy husker sikkert blandingsforholdet), og vi har brukt den flere ganger senere, men den er rimelig sterk, så den kan være skummel hvis folk drikker noe særlig mer enn én eller to i rask rekkefølge. (Hvis man, for eksempel, ender opp med å drikke 4-5 av sorten før festen egentlig har begynt, for å være sikker på at den er god. :knegg: )


#14

amylin sa for siden:

Ikke søtt, er viktig! Ikke mye alkohol, er også viktig. Jeg har ingen erfaring med hva som faller i smak og er skikkelig sær på søte drinker, men tar som regel et lite glass av hva som måtte serveres. En blanding av noe sprit med litt sprite og isbiter med noe fruktbiter inni??? Jeg er grønn på dette, så jeg burde nok ikke svare på dette i det hele tatt.


#15

Adrienne sa for siden:

Og "noe sprit" trenger ikke bli så dyrt om du kjenner "noen" som har kjelleren full av slikt (ikke HB altså).


#16

Benmurphy sa for siden:

Jeg gjør vel noe sånt som:

4 deler canadisk whisky (Canadian Club)
1 del rød vermut (Martini Rosso)
Noen dråper Angostura bitter (Det blir kjedelig uten; hvis du kjøper en flaske har du gjerne nok til resten av livet, kanskje barna kan arve flasken til og med)

Rist i shaker med isbiter.
Sil i glasset og putt et cocktailbær oppi.

Det er kjempegodt, og ganske gammeldags (og litt skummelt).

Ben "hearts full of youth" Murphy


#17

Røverdatter sa for siden:

Jeg har laget en slags coctail av Apfelkorn, eplemost, vodka og is. Den er ganske frisk og fruktig. Kanskje litt mye jobb å lage 36 av den da.

Ellers syns jeg ofte vi får traust Martini også. Ikke så veldig fresht og spennende, men helt greit når man skal stå med glass og prate.


#18

Acsa sa for siden:

Ben Murphy, jeg tror jeg kan si med 100% sikkerhet at jeg aldri har bodd i et hus uten Angostura bitter. Jeg har jevnlig inntatt dette siden jeg var fem og et halvt. :knegg: Men bringer jeg kanadisk whisky inn i dette hus tror jeg det blir skilsmisse!


#19

Skilpadda sa for siden:

Det er utrolig hva man kan leve med å ha i hus hvis man tenker på det som blandevann. :humre:


#20

Eia sa for siden:

Champagnecoctail funker veldig bra for meg; konjakk, sukkerbit og musserende tørr hvitvin. Nammenam! Og så så glad man blir ...


#21

Myggstukket sa for siden:

Veronal anbefalte meg Saracco da jeg var på leting etter velkomstdrink forrige uke. Jeg kjøpte den, og den var bare nydelig. Alle gjestene hadde bare gode ord om den friske lille saken. Den kommer jeg helt klart til å kjøpe flere ganger. Takker så mye til Veronal for det gode tipset.


#22

Acsa sa for siden:

Men Myggstukket, er ikke den litt søt? Nå har flere her spesifisert at det ikke må være søtt (og særlig de som kommer på lørdag, så de må jeg nesten høre på...). Jeg har ikke drukket denslags på år og dag, så jeg kan ta feil! :)


#23

Veronal sa for siden:

Jeg skulle akkurat til å foreslå Saracco eller en annen Moscato d'Asti. Den er ikke søt-søt, Acsa. Den er søtlig men samtidig forfriskende og perlende og elegant og bare lekker.


#24

Myggstukket sa for siden:

Litt søt kanskje? Men ikke søt, søt ... mere frisk, frisk.
Jeg syns ikke den var for søt. Den var perfekt.


#25

Myggstukket sa for siden:

:nemlig: Veldig enig, veldig lekker ...


#26

Skilpadda sa for siden:

Men søt-frisk vin er veldig godt. :nikker: Det er brus og det meste som inneholder brus som blir for søtt for meg. Og emmen-søte viner (sånne søte tyske hvitviner som vi drakk da vi var tenåringer).


#27

rajraj sa for siden:

Reiler von Heissen Stein!


#28

rajraj sa for siden:

Som jeg drakk da jeg var fjortis altså, ikke som velkomstdrink. :)


#29

daffy sa for siden:

Enig. Jeg syns dette er den ultimate velkomstdrinken. Men husk at den må severes kald for at sødmen ikke skal ta overhånd.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.