Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Harry Potter-filmene og alder

#1

Serafin sa for siden:

Ungene var jo i Harry Potter land i jula i fjor og ble litt interessert i Harry Potter. Vi har nå sett første filmen + magical beast. Og tenkte å se film to i dag. Men jeg er litt usikker på hvor mange filmer det er okay at de ser?

De er 11 og 9. Første filmen var null problem.

Selv vil de se alle, før vi skal tilbake til Florida i februar, for da blir det morsommere i parken. Men tenker at iallefall de to siste, kanskje 3-4 siste er litt heftige?


#2

Tjorven sa for siden:

Knerten så alle da han var 9, men han hadde lest bøkene først. Han syntes det var uproblematisk, fordi det så tydelig er fiksjon. (Han sliter mer med filmer som viser virkeligheten.)

Det er et poeng å ha sett filmene før man reiser til Universal. Det funker selvfølgelig helt fint uten også, men opplevelsen blir enda større da.


#3

rajraj sa for siden:

Mine på 8 (snart 9) og 11 har sett alle bortsett fra de to siste. Vi har sett dem over de siste par årene, så de var kanskje 6 og 8 da vi så de to første.

Jeg tenker at de to siste er mer heavy enn de andre med store slag der flere sentrale karakterer dør. Det er litt av grunnen til at vi har ventet. Men den største grunnen er at vi leser bøkene før vi ser filmene og den siste boka har tatt litt tid å komme gjennom. Vi er halvveis nå.


#4

Simone sa for siden:

11-åringen min har sett alle. 7-åringen har sett dei to første med norsk tale etter at eg hadde lest bøkene for han. Litt mindre skummelt når han veit kva som skal skje og at det går bra til slutt. No har vi lest bok nr 3, men eg er usikker på om film 3 finns med norsk tale? Han klarar ikkje å lest undertekstar endå. Det går for fort!


#5

IOA sa for siden:

Min på 9,5 har sett de tre første, men vi har lest bøkene først. I den fjerde boken skjer det flere drap, og de to siste vil jeg i hvert fall vente med. Jeg tenkte at vi skal lese nummer 4 i høst, hvis han vil.


#6

IOA sa for siden:

Simone, nr 3 er også med norsk tale.


#7

Matilda sa for siden:

Mine to eldste på 7 og 8 har sett de tre første. Sjuåringen er helt uberørt, åtteåringen har hatt mareritt i flere uker nå, etter den tredje. Vi kommer til å vente lenge med nummer fire, og vi skal lese bøkene først. Samtidig kjenner vi flere sjuåringer som har sett alle, så jeg tror det er veldig individuelt. Det høres jo ut som om dine vil tåle i alle fall et par-tre Potter-filmer til uten å bli skremt.


#8

Madicken sa for siden:

Junior på ni har sett alle sammen med oss foreldre. Bare spennende og helt greit. Tvillingsøstera så litt på den første, men kom ikke langt uti filmen før det ble for skummelt, så det ble med de få minuttene av den første filmen for henne. De er helt ulike når det gjelder hva de "tåler" av den slags.


#9

My sa for siden:

Det trenger ikke være slik at de oppleves skumlere og skumlere jo lenger opp i historien man kommer. Mine har egentlig syntes nr 2 og nr 3 var de skumleste (basilisken i nr 2 og "grimmen" i nr 3). Selv om noen dør i de senere filmene. Når det har passet å se dem har gått like mye på når de er klare for å se film med engelsk tale og teksting, og det med å henge med i handlingen og forstå sammenhengene. De senere filmene er dystrere og mørkere, men oppleves også litt kjedeligere, hvis historien går en litt over hodet. Mine to yngste er 11, og har nå sett alle filmene. Jeg husker ikke hvor gamle de var da de så de siste egentlig, men det var vel en gang da de var 9-10.


#10

jolie sa for siden:

Mye det samme som hos My her; når de er klare for engelsk tale/teksting og forstå handlingen har hatt mer å si enn aldersgrensen på filmen. Minsten (11) og jeg prøvde oss på The Matrix for ikke lenge siden, og selv om han var supergira forsto han ikke handlingen i det hele tatt. Veldig kult å ha sett filmen, da. Før kompisene. :knegg: Harry Potter så vi vel ferdig for et par år siden. Altså var minsten 9.


#11

zinatara sa for siden:

Minsta her på 9 år har sett alle sammen. Hun har ikke syntes at de var for skumle, men er heller ikke typen som reagerer så mye når det er klare fantasiverdener. Hun er sterk i engelsk og en rask leser, så får med seg mye selv om det ikke er dubbet.


#12

Serafin sa for siden:

At det er på engelsk er null problem, begge snakker flytende engelsk og er mer eller mindre like gode i engelsk som i norsk. Veldig greit for storebror det, som ikke leser overhode.

Film 2 gikk veldig bra, lillesøster går litt lei og gir seg etter ca halve, men det er helt greit.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.