Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Note- og musikkurs for voksne

#1

Floksa sa for siden:

Som korpsmamma ser jeg at det er et ikke ubetydelig handikap at jeg ikke kan noe. Jeg er korpskontakt og kan ikke hjelpe ungene ved feks å peke noter mens de spiller. Jeg googlet det og fant et perfekt kurs som het notekurs for voksne. Nettbasert. Men det ser ikke ut til å eksistere. Det må være nettbasert, evt en bok eller noe. Og helt grunnleggende.



#3

Tjorven sa for siden:

Og der innser jeg at ungene mine overhodet ikke kan noe om noter!

Selv spilte vi blokkfløyte i hver eneste musikktime fra 2. til 6. klasse, så alle fikk med seg noe. Men slikt har man jo sluttet med nåtildags.

Knerten er i ferd med å gi seg med fotball, så kanskje jeg burde søke opp et pianokurs til ham.



#5

zinatara sa for siden:

Jeg må nok si at jeg syns det er lettest å lære noter dersom man samtidig lærer et instrument. Ser at yngste min i løpet av bare noen måneder denne høsten med piano begynner å få nokså god oversikt over notene.

Bare på gøy og fordi eldste også var interessert kjøpte vi et abbonement til en app som heter simply piano for et års tid siden. Og jeg har spilt jevnlig siden. Nå skal det sies at jeg kunne noter fra før av, men den begynner helt fra begynnelsen av og man arbeider seg oppover. Og selv om jeg fortsatt er på begynnernivå, så begynner jeg å kunne spille mer kompliserte greier og er straks ferdig med hele appen. Så det kan være en fin måte å lære på dersom man har 15-20 minutter ekstra hver dag og et piano.


#6

celebelen sa for siden:

Hos oss arrangerte dirigenten kurs for foreldrene (og andre som måtte være interesserte). Det blir jo ikke nettbasert, men om ikke annet har kanskje dirigenten tips til hvor du kan lete?


#7

Floksa sa for siden:

Jeg har tilgang på piano ja.
Kanskje det hadde vært noe.


#8

Floksa sa for siden:

Fineste tråden.
Har nettopp spilt fløyte med korpset ved Effieltårnet.

Sånn kan det går.


#9

-ea- sa for siden:

Fantastisk, Floksa!


#10

Addison sa for siden:

Dette er så flott., blir helt rørt! :rørt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.