Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket tørkestativ har du? For deg uten tørketrommel

#1

GinaK sa for siden:

Ønsker svar fra dere som ikke har tørketrommel og som tørker alt på stativ. ;)

Tørkestativene her kneler etter en stund fordi her tørkes alt på stativ. Dynetrekk, laken, håndklær og store plagg for mannfolk. :cool:
Det blir tungt!

Noen andre som tørker alt på stativ? Hvilket tørkeløsning har dere? :vilha:



#3

Robyn sa for siden:

Jeg har et klesstativ med hengere på hvor jeg tørker t-skjorter, gensere og sånt. Har også hengt en sånn paraplytørkesak i snor på den hvor jeg henger sokker parvis og truser.
Denne typen: m2.ikea.com/no/no/p/rigga-klesstativ-hvit-50231630/
Denne tar unna mye klær på forholdsvis lite areal. Men det kan ikke pakkes bort, så man må ha et sted det kan stå fast.
I tillegg har jeg vanlige tørkestativ.


#4

GinaK sa for siden:

Ja, du har jo også gutter, Karamell. :) Ser at du linker til den rimelige fra Jernia. Mannen her bare fnøs av den når jeg søkte i stad.
Vi hadde en sånn utgave før denne siste. Da knelte den i et feste men den holdt tross alt i ganske mange år.
Tror også at vi likegjerne kan holde oss til rimelige utgaver og heller bytte innimellom.
Den vi har nå har vart en god stund uansett.

Vi har den andre typen som er vist fra Jernia, den med sokkeheng. Men den knelte ganske kjapt og synes bena er helt håpløse... men har likevel brukt den. Må bare støtte opp bena litt.
Vi har også sånn paraply og den er super. Bruker den til boxere og truser.
Har også dusjstang hvor hettejakker, skjorter og bukser henges på hengere.

Takk for tips.



#6

Toffskij sa for siden:

Vi tørker alt på stativ og sverger til denne typen fra IKEA. Plass til utrolig mye!



#8

star sa for siden:

Jeg har et sånt som Karamell linker til, men mitt er fra IKEA da det forrige knela tidligere i år. Men det hadde vært i bruk i hvert fall 8 år. Likte det gamle best, for der fikk jeg dynetrekk brettet dobbelt over den lengste delen. IKEA sin er smalere.
Og så har jeg et lignende fra Leifheit. Men på det så trekker jeg ut "vingene" i stedet for å vippe de over.


#9

jolie sa for siden:

På vaskerommet har jeg fem snorer i taket (eller mulig det er seks) som er tredd gjennom øyeskruer, i tillegg til det tårnstativet som Toffskij viser bilde av. Snorene til alt stort, tårnet til alt lite. Oppe på stua tørker jeg over trappegelender og spisestuestoler, men jeg har også dette: www.ikea.com/no/no/catalog/products/40244831/ Sånn hvis det blir fullt på vaskerommet eller det er en godværsdag og jeg kan tørke ute på balkongen. Det er så flatt (og uklirrende) at jeg har det bak gardina/sofaen.


#10

Stompa sa for siden:

Jeg har omtrent dette fra Leifheit, og hadde aldri trodd at det var mulig å ha så sterke følelser rundt et tørkestativ som jeg har, men jeg er altså bare så UTROLIG fornøyd med det!

Har tidligere prøvd ut diverse billige modeller med samme patent, og sånn "tårn" som Toffskij har bilde av over (tar mindre gulvplass, men er ekstremt ruvende i rommet), uten å være fornøyd. Etter at jeg kjøpte dette har jeg aldri sett meg tilbake. :elsker: :knegg:

Kjøpte faktisk tilsvarende i mindre størrelse i julegave til foreldrene mine første jula etter at jeg kjøpte mitt. :rofl:


#11

Karamell sa for siden:

Jeg tror ikke våre er fra Jernia, men de ligner. Den ene kan like så godt ha vært fra en velutstyrt Remabutikk fra 90-tallet. :knegg: Men en har mistet en spil og paraplyen har mistet noen klyper, så det er nok på tide å oppgradere.

Sengetøy henger jeg ikke så mange av samtidig, i tillegg bruker jeg døren til vaskerommet til ett dynetrekk. Etter at jeg lærte at en vaskemaskin ikke skal ta mer enn ett sett om gangen før det overtiger maxvekten totalt (Mieleselgeren som sa det), så vasker jeg ikke alt på en dag, så da blir det hengeplass.


#12

Karamell sa for siden:

Vi har forresten plass til tørketrommel, men vil ikke ha det.


#13

Eia sa for siden:

Vi har samme tørkeløsning som My og er superfornøyd med det. Har et ekstra over vedovnen også, for rask tørk på vinteren.


#14

Anne C sa for siden:

Jeg elsker dette tørkestativet fra Leifheit

Vi har hatt det i 16-17 år, og det er nesten like bra. Dessverre har gutta klart å ødelegge det litt, men jeg har teipet det igjen. Det er plass til veldig mye. Jeg har hatt det både med og uten tørketrommel, med og uten barn.


#15

Nelly Nickers sa for siden:

Vi har ett vanlig brett-ut-stativ: sokker på ene bretten, treningsskjorter/små t-skjorter på andre bretten, undertøy, kluter, håndklær på feltet i midten. I taket har vi seks tørkesnorer på 2-3 meter, der tørkes sengetøy og klær. Det er håpløst egentlig, og den dagen barna flytter ut kommer alt til å bli så meget enklere.


#16

veobra sa for siden:

Let hos Leifheit. De har mye praktisk og veldig god kvalitet. Vi har et stort vingestativ derfra som tar veldug mye, men det krever gulvplass. Vi har et sånn i tre etasjer også. Det tar mye av det som et smått og ganske stort. Vi brukte lenge bare dette stativet. Det krever lite gulvplass.

Vi hadde dette tidligere. Genialt ovet badekar eller oppe under taket på vaskerommet. www.jernia.no/produktkatalog/hjem-og-hage/renhold/stryk-og-tørk/tørkestativ/leifheit-tørkestativ-rollquick-hvit/p/00258720


#17

Strå sa for siden:

Takk for tips, da vet jeg hva jeg skal se etter når vi flytter fra huset med vaskerom og tørke-/trimrom.

Til spørsmålet: Jeg har et ganske solid tørkestativ, de billige og lette kneler ganske fort, men det er så lenge siden det ble kjøpt at jeg husker ikke verken hvor jeg kjøpte det eller merket. Det er et sånt et som står og brettes ut og har to utbrettbare på toppen, som da blir som vinger. I tillegg har jeg et par solide greier til småvask/sokker/kluter. Jeg klarer ikke finne bilde av dem nå, eller hvor jeg kjøpte dem, men de ser omtrent slik ut. Plastikkvariantene synes jeg går for fort i stykker.


#18

Galathea sa for siden:

Jeg kjøpte nettopp det "tårnet" fra ikea som er vist lenger oppe i tråden, men blir ikke helt venn med det. Det har plass til utrolig mye klær og er fleksibelt, men fasongen gjør at det er knotete å henge opp klær på (må huke seg ned for å henge på de nederste og strekke seg opp for å komme til de øverste, og så er det litt mikkmakk å komme til alle hyllene i mellom. Burde nok gått for ett med vinger i stedet.


#19

veobra sa for siden:

Du ønsker deg det tårnet fra Leifheit. :nikker:


#20

Harriet Vane sa for siden:

Vi har tørketrommel, men tørker masse på stativ også.
Vi har tårnet fra IKEA og bruker stort sett bare den øverste og den nest nederste. Klærne tørker fortere når det er litt luft rundt. Hvis vi tørker duker og større ting, så bruker vi bare den øverste og lar det henge i full lengde.
Det er plass til minst to maskiner på det stativet.


#21

sindrome sa for siden:

Takhengt tørkestativ herfra som jeg oppfatter som at tåler en del mer belastning enn det som var lenket til over. (2,5 kg pr stang kontra 10 kg pr stang).


#22

My sa for siden:

Ja, jeg ser nå at det er dette vi har også. Jeg bare googlet og trodde det var det samme. Veldig fornøyd (når vi, dvs svigerfar, først fikk montert det) :knegg:

#23

Rug sa for siden:

Leifheit. Ingen ved siden. Det har holdt i årevis uten noe synlig slitasje, det kan trekkes ut når man behøver mer plass, det er langt mer stabilt enn de vanlige med kryssbein, det tåler mye vekt - jeg holder med Stompa at det er overraskende hvor knyttet man kan bli til et tørkestativ.


#24

venla sa for siden:

Vi har også samme takhengte stativ som sindrome. Det er helt supert!

Har også det høye fra IKEA som brukes i tillegg til det i taket, når vi har vasket mye tøy. Veldig kjekt at det ikke tar så mye plass.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.