Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Algerisk lapskaus

#1

Nabbe sa for siden:

Eller, ja, ligner i alle fall, men det er suppe, ikke gryterett...

Boujoun:

Jeg bruker kålrabi, poteter og gulrøtter. Dette koker jeg sammen i lettsaltet vann, til de er helt møre. Du velger selv hvor mye du vil ha av de ulike grønnsakene, alt ettersom hvilken smak du ønsker skal gjøre seg gjeldene.

Når dette er kokt, heller du av deler av vannet men ikke glem at vannet er en del av bojounen. Deretter moser du det med stavmixer, kjøkkenmaskin eller stamper:-) Stavmikseren er den som er raskeskt og mest effektiv, men da har jo gjerne maten en tendens til å bli litt seig eller slimete pga potetene. Men det vet vel alle som har laget barnemat ;)

Tilsett smør, curry, cumin, salt og pepper. Noen liker også en liten dæsj matfløte i, men det er jo smak og behag.

Du kan i grunnen bruke alle typer grønnsaker å lage din egen spesielle bojoun, det er bare til å prøve seg fram.

OBS! Når du skal slå vannet av grønnsakene du har kokt, ikke slå det i vasken. Hell det over i en panne og bruk det som fortynning dersom bojounen blir for tykk, har tabbet meg på det et par ganger. Det er så lett å glemme, så da står en der med en grønnsaksmos istedet. Du bestemmer selvsagt selv hvor tynn eller tykk du ønsker at den skal være!

Vi skal ha dette til middag i dag, med stekte pølsebiter ved siden av. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.