Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvit pizza (hva liker du?)

#1

Musemus sa for siden:

Ja - hva liker du å ha på hvit pizza?


#2

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager ofte hvit pizza når jeg har liten tid eller ikke gidder å bruke mye tid på fyllet, så min favoritt er komboen rødløk, spekeskinke og mais. Er egentlig ingen stor mais-fan, men det søte funker godt mot det salte.

(Lager også alltid havrebunn av havremel, kesam, egg og bakepulver, det går kjapt og er veldig lett. Sunt er det også.)

Lettvint og deilig salat ved siden av: Crispi, appelsinfileter og feta. Nam!


#3

Selma sa for siden:

Når jeg lager hvit pizza selv, så er det ofte med spekeskinke/serranoskinke og blåmuggost

Hvit pizza med potet og bacon er også veldig godt! Det har jeg aldri lagd selv riktignok


#4

Syrinx sa for siden:

Liker best å steke den med rødløk, oliven og ost. Topper med ruccola, frisk tomat, spekeskinke, parmesan og basilikum hvis jeg har før servering.


#5

Elise sa for siden:

Jeg har gjerne litt taco-rester, pluss pepperoni. Ananas, tomat og feta-ost. Og vanlig pizzaost. Pizzaosten aller først, resten av fyllet oppå der.


#6

Martis sa for siden:

Jeg liker best creme fraiche med mye hvitløk og mosarella. NPR den er stekt har jeg på serrano, ruccolasalat og pinjekjærner


#7

Hyacinth sa for siden:

Ja, omg! Potet på hvit pizza er fantastisk!


#8

Che sa for siden:

Jeg går for serranoskinke og enten pinjekjerner eller mandler - topper med ruccola og honning etter steiking - det er alt for godt.

Har hvitløk i creme fraishen - og tidligere hadde jeg en helt fantastisk balsamicobalsam fra Oliviers som jeg og hadde i - som funket godt.


#9

Musemus sa for siden:

Nå ble jeg sulten. :D
Har kjøpt inn spekeskinke, små tomater, rødløk, ruccula og mozzarella. Skal ha salat inntil også!

Den pizzabunnen til Hyacinth hørtes veldig god ut - vi har både havremel og kesam. Kanskje jeg burde prøve...


#10

Musemus sa for siden:

Hva bruker dere som saus da? Jeg har creme fraiche og hvitløk, blant annet.


#11

Hyacinth sa for siden:

Det enkle ercdet beste: Crème fraiche (mager, selv om vanlig er bedre), hvitløk, litt chili, salt og pepper.


#12

Elise sa for siden:

Sist brukte jeg en vannvittig god, lurer på om det var Rema1000 sitt eget merke. Den var egentlig meningen å ha oppå pizzaen sikkert, men funket veldig bra på bunnen. :jupp:


#13

Fløyel sa for siden:

Hvit pizza er best! Crème fraice med hvitløk og pepper, serranoskinke eller spekeskinke, rucculasalat toppet med (må ikke stekes!) friske cherry tomater i balsamico og fersk revet parmesanost i skiver.


#14

pippo sa for siden:

Hvordan lager du bunnen?


#15

Hyacinth sa for siden:

Slumper litt, men ca:

-300 g havremel (mal eventuelt gryn til mel selv. Jeg kjøper ferdig mel.)
-150 g mager kesam (eller mer) Eller rømme, yoghurt eller noe annet hvis du ikke har kesam. Evt et ekstra egg.
-2 egg
-2 ts bakepulver
-1/2 ts salt
-gjerne litt provencekrydder eller oregano eller hva du vil
-2 dl vann, eller mer. Jeg synes bunnen blir sprøere jo mer væske den inneholder, og dette skal være temmelig klissete.

Rør sammen, la svelle litt. Klin utover på bakepapir på stekebrett. Bruk slikkepott. Dypp den i vann, da er det enklere å smøre.

Forstek bunnen et kvarter på 200 grader. Ha på fyll, stek pizzaen ferdig på 225 grader.


#16

trøtt sa for siden:

Jeg bruker laktosefri rømme med masse hvitløk, salt og pepper. Purre, sopp, chili og ost før den stekes. Ruccola, cherrytomater, paprika og spekeskinke etter den er stekt.


#17

pippo sa for siden:

Takk! Skal prøve!


#18

Tjorven sa for siden:

Jeg har visst aldri laget hvit pizza. Hva bruker dere som saus?


#19

Elise sa for siden:

Innlegg 10, 11, 13. :jupp:


#20

trøtt sa for siden:

Og 16. :snurt:


#21

Nextlife sa for siden:

Som saus bruker jeg creme fraiche med pepper, finhakket rødløk og litt timian eller oregan rørt i.
Litt ost på sausen, og topper med karamellisert rødløk og grillet paprika.
Jeg spiser den ofte slik vegetarisk, men har jeg kjøtt på er det spekeskinke. Er det ei godt modnet spekeskinke har jeg den op etter at pizzaen er stekt.
Gjerne ruccolasalat eller noen andre skarpe blader på toppen.


#22

Storm sa for siden:

Vi pleier å lage sausen med creme fraische, Dijon-sennep og pepper. Og topper med en eller annen italiensk salami og gruyere, og evt noe sopp. Det er skikkelig digg.


#23

Tjorven sa for siden:

Det virket for enkelt, og jeg trodde dette bare var deler av ingrediensene. Dette må vi nok prøve ut.

Men potet? Den kokes først, eller?


#24

Tjorven sa for siden:

Og med hvit saus så dropper dere ost?

Nå ser jeg at det ikke er nevnt noe sted, men det kan jo godt hende at det er underforstått at det skal være med.


#25

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg har ost oppå sausen, men under fyllet. Liker best Jarlsberg på pizza, selv om den ellers ikke er min favoritt i det hele tatt.


#26

trøtt sa for siden:

Bruker ost, helst mozarella.


#27

Lavender sa for siden:

Creme fraiche, mye finrevet hvitløk, og mye oregano. Spekeskinke, små cherrytomater, tynt skjært løk og litt revet ost oppå.


#28

Fløyel sa for siden:

Ingen pizza uten ost.

Jeg liker å blande ulike oster, 4 cheese, den ferdige er også ok. Jeg kan godt bare spise med ost også, men da må en av ostene være blåskimmelost.

Olivia har godt utvalg av Pizza Bianca, dersom man ønsker å smake på sånt på italiensk restaurant. Man får litt ideer på topping ved å lese menyen deres også.


#29

allium sa for siden:

Nei. Tynne skiver med ostehøvel. Vi hadde i matkassen forrige uke, med litt rosmarin, veldig godt.


#30

Input sa for siden:

Vi bruker bare masse, masse ost.

Lofthus har forresten Oslos beste hvite pizza.


#31

Musemus sa for siden:

Bruker dere mozzarella på? Den er i såfall på fra starten av steking, ja?


#32

Hyacinth sa for siden:

Jeg gjør ikke. Jeg liker mozzarella (bøffel) best fersk. Men den kan stekes. Litt feta er også godt.


#33

Musemus sa for siden:

Fersk som i å legge oppå etterpå?


#34

Harriet Vane sa for siden:

Legger det meste av fyllet på etter steking.
Lager vanlig pizza, smører på en blanding av creme fraiche, hakket sjalottløk, hvitløk, urter, pepper, sukker, salt og sitron.
Litt ost, gjerne blåmugg eller chevre. Så steker jeg, før jeg har på spekeskinke, hjemmelaget chilipaprika-marmelade eller syltet rødløk, balsamico, valnøtter eller andre gode ting. Jumm, jumm...


#35

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg mente vel egentlig at jeg liker å spise mozzarella fersk, så jeg bruker den ikke på pizza. Iallfall ikke alene.


#36

Lavender sa for siden:

Mozzarella på pizza skal være fast hvit ost, det er ikke så lett å få kjøpt. Har sett Galbani Mozzarella blokk til pizza og lasagne i Sverige.


#37

Benzo sa for siden:

Pesto som saus er nydelig sammen med karamellisert løk, spekeskinke og muggost. :nam:


#38

sindrome sa for siden:

Bruker rema1000 sin hvite pastasaus, den er veldig god og har gulost, rødløk, hermetisert champingnon og bacon eller skinkebiter på. Har fått mye skryt for den!


#39

Hyacinth sa for siden:

Sjekket denne fordi jeg er på vei til butikken. Er det en svart boks? Vurderte den helt til jeg fant ut at den inneholder 42% fett.. :knegg:


#40

Bayone sa for siden:

Vi bruker saus (CF med hvitløk), ost, kylling og spekeskinke. Ruccola etter steking.


#41

Bergensis sa for siden:

Me har brukt ferdigsaus frå Coop, men den selges ikkje lenger i vår lokale butikk. Har også laga av CF med kvitløk, chili og salt og pepper.

Kan ein bruke mager CF? Den vanlige er temmelig feit.


#42

trøtt sa for siden:

Det vil jeg tro at går greit. Vi bruker laktosefri rømme som jo er lettrømme. Har aldri hatt noe problem med at den skiller seg.


#43

scilla sa for siden:

Supergodt med hvit pizza med tynne skiver av røkt andebryst, rødløk og tynne skiver med appelsin. Jeg bruker Creme Fraiche med oregano, salt og en dæsj hvit balsamicoeddik.
Eller til dessert: blåskimmelost, pære i skiver og etter steking sprinkle over med akasie-honning og hakkede valnøtter. Enjoy!


#44

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker alltid den magreste crème fraichen, den med 10%. Den er vanskelig å oppdrive, så noen ganger bruker jeg den med 18%. Det er klart det nok smaker bedre med 40%, eller hva de nå har, de feite, men det vil jeg rett og slett ikke spise så mye av. Jeg synes det er digg uansett, og jeg lager supersunn bunn og bruker lite ost. Det er slik jeg vil spise pizzaen min, og jeg kan ha god samvittighet, også overfor ungene.

Jeg respekterer at andre tenker annerledes.


#45

Luvi sa for siden:

Inspirert av denne tråden laget jeg i kveld en enkel variant av hvit pizza, lenge siden jeg har laget det nå.

Brukte naanbrød med hvitløk som bunn, hadde på creme fraiche, seranoskinke og oliven. Raskt å lage, godt å spise.


#46

sindrome sa for siden:

Heter pizza biancha tror jeg. Skal se om jeg finner bilde.



#48

Elise sa for siden:

Det var den jeg mente tidlig i tråden. Veldig god!



#50

Hyacinth sa for siden:

Men altså stappfull av fett. :knegg:


#51

sindrome sa for siden:

Det er ett fett :værsågod:


#52

Nessie sa for siden:

:nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.