Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dine beste oppskrifter med honning

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg er så heldig å få masse deilig blomsterhonning fra min far, men jeg mangler gode bruksområder. Ingen av oss bruker honning på brødskiven, i teen eller på yoghurten.

Så hva bruker du honning til? Gode oppskrifter tas i mot med takk :blafre:


#2

Polyanna sa for siden:

Jeg bruker det i hvert fall i bakst.


#3

Myria sa for siden:

Hjemmelaget honning- og mandeliskrem er godt.


#4

Fløyel sa for siden:

Jeg bakte honningkaker her for noen uker siden, de er fine å fryse, men holder seg også lenge. Jeg bruker de litt som brød, med brunost eller blåskimmelost på.


#5

Carpe Diem sa for siden:

I eltefrie brød, vinagrett og marianader :jupp:


#6

Nenne sa for siden:

Den må du selvfølgelig dele oppskriften på.

Jeg lager noen sveitsiske småkaker med honning, men de inneholder sånne ting som sukat og apsikat også, så det diskvalifiserer dem for mange har jeg skjønt. Ellers er jo god, gammeldags honningkake ikke å forakte da.


#7

kamp sa for siden:

Marinere svinefilet i honning


#8

Eia sa for siden:

Vi bruker honningen til marinade, i woken og til vinaigrette-dressing i salat.


#9

Charlie sa for siden:

Ekte danske honningkagehjerter er en herlig julekake, og grunndeigen skal helst hvile i tre måneder. Men du får jukse litt, kanskje. :knegg:

Danskene lager hjerter, har på sjokolade eller glasur og setter på et glansbilde, men det trenger du ikke. :jupp:

www.dr.dk/mad/opskrift/honningkager-fra-christiansfeld



#11

Myria sa for siden:

En liten kartong kremfløte + H-melk til det til sammen blir 5 dl varmes til kokepunktet. I en bolle visper du lett sammen 4 eggeplommer og 1 dl honning. Visp gradvis inn den varme fløtemelken. Hell så alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Hell tilbake i bollen, dekk med plastfolie (helt ned på iskremblandingen, det forhindrer snerk) og sett kaldt til den er avkjølt. I mellomtiden grovhakker du 100 g mandler og rister dem litt i tørr panne. Du kan gjerne lage brente mandler i stedet eller bare ha et par ts honning i mot slutten av ristingen. Når iskremblandingen er avkjølt heller du den i iskremmaskinen (eller i en boks som du setter i fryseren og så rører i hver halvtime). De hakkede mandlene rører du inn når iskrem er sånn halvfrossen.


#12

Novla sa for siden:

Det er veldig godt å blande honning med sitron og sennep til smøring av laks før ovnssteking. :nam:


#13

Ru sa for siden:

Honning-glaserte gulrøtter!


#14

kamp sa for siden:

Stekt laks me honning glaze er også godt


#15

Niobe sa for siden:

Det nærmer seg jo jul: Honningglasert pinnekjøtt er kjempegodt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.