Jeg er så heldig å få masse deilig blomsterhonning fra min far, men jeg mangler gode bruksområder. Ingen av oss bruker honning på brødskiven, i teen eller på yoghurten.
Så hva bruker du honning til? Gode oppskrifter tas i mot med takk :blafre:
Jeg bakte honningkaker her for noen uker siden, de er fine å fryse, men holder seg også lenge. Jeg bruker de litt som brød, med brunost eller blåskimmelost på.
Jeg lager noen sveitsiske småkaker med honning, men de inneholder sånne ting som sukat og apsikat også, så det diskvalifiserer dem for mange har jeg skjønt. Ellers er jo god, gammeldags honningkake ikke å forakte da.
En liten kartong kremfløte + H-melk til det til sammen blir 5 dl varmes til kokepunktet. I en bolle visper du lett sammen 4 eggeplommer og 1 dl honning. Visp gradvis inn den varme fløtemelken. Hell så alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Hell tilbake i bollen, dekk med plastfolie (helt ned på iskremblandingen, det forhindrer snerk) og sett kaldt til den er avkjølt. I mellomtiden grovhakker du 100 g mandler og rister dem litt i tørr panne. Du kan gjerne lage brente mandler i stedet eller bare ha et par ts honning i mot slutten av ristingen. Når iskremblandingen er avkjølt heller du den i iskremmaskinen (eller i en boks som du setter i fryseren og så rører i hver halvtime). De hakkede mandlene rører du inn når iskrem er sånn halvfrossen.