Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Små svarte fluer

#1

star sa for siden:

Jeg blir gal av de små svarte fluene som svirrer rundt meg til en hver tid. Virker ikke som de blir færre for hver gang jeg smadrer en heller.
Dette er ikke bananfluer altså.
Hvordan tar jeg knekken på de?
Søpla er tømt og jeg tror ikke det ligger noe å "koser seg" på en lur plass. Har en potteplante inne, men tror ikke de kommer derfra.


#2

Neket sa for siden:

Jeg hadde også sånne en stund i høst (kan ha vært bananfluer). Jeg lagde feller av eddik og zalo, men ble ikke kvitt de helt. Jeg leste et sted på nettet at fyrstikker i blomsterpottene kunne hjelpe ( :what: ) hvis de kom derfra, så jeg stakk en fyrstikk ned i jorda i alle blomsterpottene. Det kan ha vært tilfeldig, men de forsvant etter det. :vetikke:


#3

star sa for siden:

Så også tipset om fyrstikker, men så også noen som nevnte at det ikke er svovel på de lenger og dermed ikke vil hjelpe. :vetikke:
Men som sagt, planten har vært tørr en stund og ikke ser jeg noe aktivitet rundt den heller.
Satte ut et glass med edikk og zalo i går. Nada fangst.


#4

skyfri sa for siden:

Jeg synes det fungerer bedre med litt sukker i eddikvannet, i tillegg til en liten dråpe zalo. Fluene mine er dessuten kresne på blandingsforholdene, hvis jeg har for mye eller for lite eddik overser de fella. :snurt:


#5

Madicken sa for siden:

Bananfluene har fløyet til Syden nu, så da er det nok snakk om blomsterfluer. Jeg mener å huske at jeg har bekjempet blomsterfluer med eplecidereddik med et par dråper Zalo. Det mest effektive jeg har prøvd mot slike fluer er imidlertid en spray jeg kjøpte (på Plantasjen, husker ikke helt).


#6

Malama sa for siden:

Eplesidereddik med zalo tok våre


#7

Polyanna sa for siden:

De der fellene har jeg ikke trua på, de formerer seg kjappere enn de lider drukningsdøden. Du må finne hvor det er de ligger og koser seg. Jeg lyktes til slutt etter massing skylling av alle sluk med kokende vann, siste runde.


#8

star sa for siden:

Bananfluene har tatt åtet her når jeg har vært plaget.
Disse her derimot. :mumle: Har kværka 6 stykker i dag og har fortsatt ikke funnet ut hvor de kommer fra. Har putta plastfolie over potta til blomsten for å se om de slutter å komme. Hvis ikke de kommer derfra så aner jeg virkelig ikke.


#9

Madicken sa for siden:

Du kan også prøve å strø sand over jorda i blomsterpottene.


#10

Shun sa for siden:

Blomsterfluer ble jeg kvitt ved å kjøpe klisterpapir hos blomsterhandler.



#12

star sa for siden:

Har kasta ut en blomst og tørka ut den andre og potta satt ut. Null fluer så spent når den stakkaren som er igjen nå får vann.
Takk for tips, frukt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.