Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Risengrøt uten melk?

#1

krystallklart sa for siden:

I barnehagen skal vi ha julefest, og ungene skal spise grøt. Min sønn kan ikke spise melk, soya, gluten eller egg. Men i risengrøt er det vel bare melken som er problem??

Er det noen som har oppskrif/erfaring med sånn risengrøt?


#2

Bokormen sa for siden:

Rismelk eller havremelk går fint an å bruke i stedet. :)


#3

Fluke sa for siden:

Vi har laget med rismelk, og den ble god. :nikker:

Bare følg vanlig oppskrift.


#4

krystallklart sa for siden:

Havremelken inneholde gluten, så den kan vi ikke bruke, men rismelk burde være OK.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Rismelk med vanilje gir ekstra god grøt, har jeg hørt. :)


#6

Erica sa for siden:

Det lager vi og den er best synes jeg. OM jeg vil gå så langt som å si at det er ekstra god grøt vet jeg ikke, men den er helt ok ihvertfall.


#7

krystallklart sa for siden:

Rismelk med vanilje, ja! Det skal jeg prøve. Hvor får jeg kjøpt den?? Har bare sett original...


#8

DM sa for siden:

De selger glutenfri havremelk også. :ja:


#9

krystallklart sa for siden:

Gjør de!! Så fantastisk!! Hva merke da, og hvor kan man få tak i det??

Vi brukte en del havremelk når han skulle være borte fra melk, og det likte han:jupp:


#10

DM sa for siden:

Tror det er Oatley. :) Kjøpes på Meny (som jeg vet om).


#11

Dixie Diner sa for siden:

De skal ha den med vanilje så og si overalt der de selger rismelk, men helsekosten har iallfall. Både store kartonger og slike små "kjeft-pakninger" med sugerør.


#12

tutta sa for siden:

Havremelken fra Oatly går helt fint ann å bruke ved glutenintolleranse.

Hentet fra Oatly.com :
Kan jag som är glutenintolerant äta Oatly produkterna?
Eftersom vi ställer särskilda krav på vår havreråvaras renhet kan vi garantera att Oatly-produkter innehåller max 100 ppm gluten från vete, råg och korn. Som jämförelse kan nämnas att produkter som märks "glutenfri" får innehålla max 200 ppm gluten. Så därför, om du kan äta ren havre och äter glutenfria produkter så kan du även äta Oatly-produkter!


#13

annemede sa for siden:

Når jeg har laget riskrem har jeg pisket odense erlet til å ha igrøten som jeg har kokt på bare vann. Jeg synes det har blitt en litt rar farge om jeg bruker rismelk. sær Har noen prøvd å ha odense erlet i grøten?


#14

krystallklart sa for siden:

Hva inneholder odense erlet??


#15

krystallklart sa for siden:

Han skal holdes helt borte fra gluten, det er ikke snakk om intoleranse. Kan han ha den da??


#16

annemede sa for siden:

Odense erlet inneholder palmekjerneolje.


#17

annemede sa for siden:

Vet du hva, med den strenge dietten gutten din skal følge hadde jeg forlangt en time hos ernæringsfysiolog snarest. Dette er ikke ment som masing fra min side, men som et vennligsinnet råd.


#18

Honda sa for siden:

Er ikke det "fløte"?

Mener mamma kjøpte det å laget krem av det før vi fant ut at de hadde laktosefri fløte i sverige...


#19

annemede sa for siden:

Jo, det er en slags fløte, men jeg lurte på om det gikk an å ha i grøten for å gi den en litt mer kremet konsistens.


#20

krystallklart sa for siden:

Han har allerede fått det tidligs tilgjengelige timen hos ernæringsfysiolog. O g det er ikke før, hold deg fast, den 20.12!!!!!



#22

krystallklart sa for siden:

Bortimot ubeskrivelig etter min mening. Men de hadde i det minste vett til å beklage den lage vente tiden, og de skulle sende meg masse info i posten. Og jeg kunne ringe dem hvis jeg lurte på noe...


#23

tutta sa for siden:

Ups....Beklager,skulle skrevet allergi.

Det jeg refererte til fra Oatly var at hvis sønnen din tåler halvfabrikatvarer merket glutenfritt,så tåler han oatlyprodukter.

Be ernæringsfysiologen ta Elisa-test, fras-test og sjekk han for morfinpeptider.

Masse masse lykke til!:)


#24

krystallklart sa for siden:

Det skal jeg gjøre :ja:


#25

Susse sa for siden:

Vi bruker rismelk til grøt av alle slag, også risgrøt. Anbefaler at du koker skikkelig grøt i(kke hurtigtypen) men slik som du koker opp riskorna med vann først og så tilesetter melken. Det trengs mer rismelk enn vanlig melk er min erfaring da rismelka koker fortere inn og det blir for tørt i kjelen. Rismelk med vanilje er nydelig. Fargen på grøten blir litt gulere enn vanlig grøt, men det spiller jo ingen rolle !
Erlet har jeg ikke brukt til annet en krem og iskrem, liker ikke ettersmaken av det, men ungene elsker min " snickers"is av erlet.


#26

annemede sa for siden:

Er det mulig å få oppskrift på snickers isen?


#27

krystallklart sa for siden:

:hyper:


#28

Susse sa for siden:

Den lager jeg litt sånn på slomp, men ingrediensene er jo de samme bestandig:
Pisker erlet til krem sammen med melis etter smak. Evt. litt vaniljesukker. Setter i fryseren og rører med jevne mellomrom så den ikke skal krystallisere seg. Grovt peanøttsmør (øko) og sjokade ( som er melkefri) har jeg i i klæsjer siste gang jeg rører.
Dersom en vil ha en litt lettere og mer kremaktig konsistens på isen kan man lage eggedosis og blande i kremen, hvis man tåler det.
Som iskjeks lager jeg tykke kremmerhus av krumkaker bakt med melkefritt smør.


#29

MarianneK sa for siden:

Jeg har forsøkt risgrøt på ren rismelk og risgrøt hvor en dl eller to av rismelken blir byttet ut med kokosmelk. Sistnevnte får litt lysere farge, synes jeg og begge er gode. Spesielt om man bruker den økologiske rismelken som jeg fant på Kiwi. Husker ikke navnet i farten, det var en orange kartong.

--
Marianne


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.