Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Ballkjole" til 12-åring

#1

Bluen sa for siden:

Det skal være skoleball om noen måneder, og jeg tar gjerne imot tips til kjoletyper som kan passe til min 12-åring. Hva slags kjoler har deres døtre brukt i liknende sammenhenger? Jeg var vakt på denne festen i fjor, og det er heldigvis ikke dyre, fotside ballkjoler det går i, men knelange kjoler med litt tyll, glitter og stas. Vanlige "nyttårskjoler" kan nok gå.

Jenta nærmer seg 1,55 og har strukket seg veldig i det siste og blitt slank. Jeg tror kanskje at damemodeller kan bli for store, da hun både er smal over det hele og ikke har noe svulmende frontparti i det hele tatt. Hun er glad i blått og turkis.


#2

Bluen sa for siden:

Må legge til at hun selvsagt skal få velge kjole selv, men jeg tar gjerne imot tips til fasonger som kan funke, evt. tips om konkrete kjoler. Tipper hun kan ha str. 158-164.


#3

Tjorven sa for siden:

Vanlige finkjoler holder i massevis.

Snuppa arvet kjolen hun brukte fra en venninne, så jeg vet ikke om den var i voksen eller barnemodell.

Jeg tror egentlig snuppa sluttet å kjøpe klær i barnebutikk for langt mer enn et år siden, og hun er ikke mer enn 162 nå. Så det kan jo være verdt å titte innom en vanlig klesbutikk hvis hun først vil pynte seg med ny kjole.


#4

My sa for siden:

Mi gikk i 7. i fjor, da brukte hun en mørkeblå blondekjole fra KappAhl, med et smalt gullbelte i livet. Samme som hun brukte julaften og nyttårsaften. Noe ala denne, bare i mørkeblå. Et kjapt overblikk over mengden da jeg kom for å være med på opprydningen etterpå, sa meg at de aller fleste hadde noe tilsvarende. Den høyeste jenta som hadde kommet lengst i utvikling, og så eldre ut enn de andre, hadde en elegant buksedress. Ei av min datters beste venninner, som også var litt langt framme trendmessig (men ikke i høyde og utvikling) hadde en sporty, tettsittende jerseykjole. Det var vel de som skilte seg mest ut. Ellers gikk det stort sett i vanlige, søte ungjentekjoler fra kjedebutikkene, ala den min datter hadde.

Hvis noen hadde kommet i full askepottstil hadde de skilt seg veldig ut her.


#5

Charlie sa for siden:

Hos oss er det vanlige finkjoler som gjelder, ja. Slik My sier. De fleste kjedene har nok en jule- og nyttårskolleksjon, og det er stort sett der det ligger.

Ser at Lindex og Kappahl har en del i velur og chiffon, er man glad i paljetter er HM et tips.

Lindex kjoler
www.lindex.com/no/barn/jente-128-170-cm/kjoler-og-skjoert/#!/page1/only

Kappahl
www.kappahl.com/nn-NO/barn/inspirasjon/kategorier/kjoler-skjort/

HM
www2.hm.com/no_no/barn/produkter/jente-134-170/kjoler-skjort.html



#7

My sa for siden:

Divided hos HM har også en del fint, hvis hun vil prøve en kul stil fra dameavdeling (kommer jo litt an på hvilken type hun er, men de har litt uskyldig ungjentestil på noen kjoler der også). Der går en del av klærne helt ned i str 32, som ikke er større enn 12-årsstørrelse, tror jeg.


#8

Che sa for siden:

Denne synes jeg var kul da....

(evt endre beltet til et sort glitterbelte om sløyfe ble litt dillete)



#10

Elise sa for siden:

Ville sett i damestørrelser og.

Snuppa mi i 8.trinn skulle ha ny treningstights nå. Damemodell i xs passet mye bedre enn den fra ungdomsavdelingen i str 158, som blir for vid rundt livet.


#11

millact sa for siden:

Uten å ha lest tråden vet jeg at min niese gikk i mørkeblå, lang kjole da hun var på ball i 7. klasse. Hos oss har de ikke før i 10.

Name it kan nok ha noe og så ville jeg sjekket finn.no


#12

Lavender sa for siden:

Min er rett over 165 cm og har barnekropp. Det er KappAhl kjolen med gullbelte som passer i str 170 og en blå glatt sommerkjole med klokkeskjørt og bånd i livet fra Gant. Gant har ikke sommerklærne i nettbutikken nå, men kanskje på outleten i Vestby.


#13

millact sa for siden:

Tenker B-Young kanskje kan ha noe?


#14

Sissel sa for siden:

Min datter hadde en kort svart kjole med paljetter og glitter kjøpt på Gina Tricot. Mulig hun var litt høyere enn datteren din, men det er verdt et forsøk.


#15

Snippa sa for siden:

Jeg har to 13-åringer. De er 165, men kan fortsatt bruke barnestørrelse fra de fleste butikker. Jeg synes ofte barnestørrelse funker bedre enn voksen, fordi en del voksenmodeller krever ganske mye pupper og hofter. Gina tricot synes jeg særlig har krav til at skuldrene skal være ganske brede og puppene ganske store for at ikke utringinga skal henge ned til navlen og skulderstropper skli av.
Vi har ofte funnet kjoler jentene har likt på Cubus. De har som regel en del glitter og paljetter på julekolleksjonen sin.



#17

IzziCreo sa for siden:

F.eks. disse:


#18

IzziCreo sa for siden:

OMG! De ble jo schvæææære :skremt: Forsøkte å gjøre de mindre, men det gikk ikke :sparke: Jaja, da får du i hvert fall sett detaljene :knegg:


#19

Chablis sa for siden:

The new har noen fine.


#20

Bluen sa for siden:

Tusen takk for alle tips! Jeg hadde allerede falt for den prikkete som Che viser, og jenta likte den også godt. Den er nå bestilt! Da blir den nok nyttårskjole hvis den passer, så får vi kjenne på om den egner seg til festen også. :jupp: Mulig det er et par kandidater i mitt klesskap også.


#21

My sa for siden:

Hvor er den fra?


#22

Kiwi sa for siden:

h & m


#23

Bluen sa for siden:

Trekker opp igjen denne tråden! Den lyseblå kjolen fra HM ble brukt på nyttårsaften - litt for vid og litt for kort, egentlig, men fin. Hun ønsker seg nok noe litt mer pyntet til skoleballet, så jakten fortsetter. Jeg ser det kan bli en liten utfordring å finne noe som er smalt nok for en slank 12-åring uten former, samtidig som det er litt "damete". Barneklær er ofte vide i fasongen - jeg som er 15 kilo tyngre enn henne kan ofte ha 145/152 i kjoler og overdeler, sånn breddemessig.


#24

Tjorven sa for siden:

Jeg ville tatt henne med en tur på BikBok. Mye av det er altfor damete, men de har kjoler der også får jenter uten voksne former. Klærne på BikBok er smalere enn på barneavdelingen. :gal:


#25

Nera sa for siden:

Er hun for stor for WoW? De har fine kjoler til smale jenter, i hvert fall.


#26

Tjorven sa for siden:

Wow er barne-/ungdomsbutikken til BikBok så de har litt av samme konseptet. (Men andre klær, altså.) Det er i hvert fall en klar fordel å være relativt smal i begge butikkene.


#27

Bluen sa for siden:

Wow går nok størrelsesmessig, ja, men jeg tror hun ser for seg noe enda mer pyntet og "voksent", om man kan si det sånn.


#28

millact sa for siden:

Sjekk finn.no og se hva som finnes?


#29

Tangerine sa for siden:

Nelly har seriøst mange kjoler, både for smale og korte og høye etc. Billige er de også.


#30

Bluen sa for siden:

Takk for alle gode tips! Her burde vi jo egentlig ha bruktmarked på skolen hvert år. :knegg:


#31

Addison sa for siden:

Hva med Floyd? De har jo korte modeller av veldig mange av de mer pyntede kjolene. Min tenåring som er nokså smal og flat oventil fant en nydelig kjole der som satt veldig pent (riktignok lang som måtte sys opp), tror den også er i kort utgave.



#33

Adrienne sa for siden:

Er Lace fortsatt på Strømmen Storsenter (den er lagt ned på Byporten så jeg i går). I så fall kan det være verdt å ta en titt der, de har både lange og korte kjoler i den kategorien. Lillesøster (som riktignok er høyere enn snuppa di, men jeg antar mye av den samme kroppsfasongen) kjøpte i str. S der før jul. Riktignok lang kjole, men den er i en sånn fasong at den fint kan legges opp. (Jeg måtte legge opp hennes, fordi den var laget for en dame på 1.80, men det er en annen historie.)


#34

Madicken sa for siden:

Skulle til å foreslå det samme.


#35

Bluen sa for siden:

Har vært innom Finn, og det er litt overkill ved første øyekast - fotside kjoler i tusenkronersklassen. Må kanskje ta en tur til Storsenteret, ja. :jupp:

Noe sånt kan nok være noe, ja, Bokormen, men jeg er litt usikker på hva hun synes om sånn tynt stoff øverst. Og så tror jeg det er best om det er elastisk stoff.


#36

apan sa for siden:

Oasis er for stort eller? Hørte om noen andre som hadde funnet der, men hun er høyere enn din. Men ville kanskje tenkt at XS kunne gått?


#37

Bluen sa for siden:

Tror ikke høyden er jo problem for voksenkjoler generelt - hun nærmer seg 1,55, og kjolene på Oasis er ofte korte. Det er dog ganske sannsynlig at XS blir for vidt; det er den størrelsen jeg selv pleier å bruke.


#38

Adrienne sa for siden:

Kjolene snuppa prøvde på Lace var elastiske bak, som gjorde at de hadde bedre passform enn mye av det andre vi prøvde. Fargemessig var det mye dus rosa og blått, da, sånn at dere er forberedt på det.


#39

Bluen sa for siden:

He-he! Blått er bra. Ja, jeg kikket litt på fjorårets kjoler (sjetteklasseforeldrene er vakter på ballet) og tenkte at en modell med elastikk i ryggen kan være lurt. :jupp: Hvis sidene til Storsenteret er oppdatert, skal butikken fortsatt eksistere.


#40

Bokormen sa for siden:

Jeg vet ikke om xs blir for stort, men disse med vaffelstrikk i ryggen sitter pent på de fleste. :jupp:


#41

millact sa for siden:

Det ligger flere på finn i str XS i Oslo, bl.a en grønn, kort ballkjole.

Min niese var på skoleball i Oslo i 7. Hun er slank. Skal høre med dem hvor de fant kjole. Nå skal søsteren bruke den på sitt ball.


#42

Olvina sa for siden:

Vi fann brukt kjole i appen Tise. Appen er fronta av Jenny Skavlan. Søk på ballkjole der gjev over 7000 treff. Vi fann ein enkel, kort kjole, med passe bling og utan puff, for kr 300. Nydeleg kjole som no har vore brukt både på juleball og i jula.


#43

Tjorven sa for siden:

Snuppa arvet sin kjole fra en venninne som var året eldre. Det er ikke noen eldre lagvenninner som Liv kan arve kjole fra?

Jeg er veldig for gjenbruk av slike kjoler som bare brukes en gang eller to av hver bruker.


#44

Bluen sa for siden:

Godt forslag, Tjorven! Dessverre er hun såpass sjenert at hun ikke kjenner noen av de eldre jentene, men det går evt. an å gå via foreldregruppa. Jeg skal sjekke flere bruktmuligheter. Det er jo sant at det er tull at alle kjøper helt nytt - men samtidig skjønner jeg på en måte at de vil ha akkurat en slik kjole de ønsker seg.


#45

Tjorven sa for siden:

Ja, jeg er enig i at de skal få ha en sånn kjole som de selv ønsker. Vi var bare veldig heldig, for jentene fiksa det selv. Snuppa kom gledesstrålende hjem og fortalte at hun hadde fått arve kjole og at hun ville bruke den på ballet. Ingenting er jo bedre enn det.


#46

My sa for siden:

Her blir jeg imponert hvis 6-klassingen min i det hele tatt vil ha på seg kjole ... Her er det ball for 6. og 7. i starten av februar. Får begynne å høre med henne hva hun tenker.


#47

him sa for siden:

Jeg synes at med den høyden skal du gå vekk fra barnestørrelser (veldig lite utvalg) og voksne klær.

Jeg hadde sett på undomsklær. Synes min på 17 (som er lav - 164 - og slank) kjøper bare på nett. De plassene jeg vet hun handler er: nelly.com og ginatricot. BikBok ser jeg at andre har nevnt. NewYorker. Kan spørre henne om flere steder hvis du har lyst?

NB! Hun er jo eldre, så mye trange stretchkjoler.

Mens jeg enda fikk bestemme klær likte jeg godt å handle på Floyd. De har større størrelser i barneklær. På kjedene synes jeg det er lite i såpass stor barnestørrelse. Denne feks synes jeg var søt:

PS! Prøver å overtale de til å kjøpe seg en Gatsby kjole, vet ikke om jeg lykkes, men jeg synes de er kjempesøte:


#48

Lavender sa for siden:

Men min 12 åring på 167 cm og ca 45 kg fyller ikke voksenkjoler i vidden, de ser bare for store ut. Det samme med bukser til voksen, hun fyller ikke hofter og lår, samtidig som regular lengde er for kort. Så jeg handler Lindex, KappAhl, Pompdelux og Gant i str 170 cm. Det er de jeg kan komme på.


#49

him sa for siden:

Nope, nei og niks - de skal bestemme kjoler selv. :nemlig:

#50

Bluen sa for siden:

Lace var et godt tips - takk til blant annet Adrienne. :jupp: Det viser seg at butikken på Strømmen Storsenter også er under nedleggelse, og de vil i løpet av den nærmeste måneden selge ut hele sentrallageret via denne butikken. Alt var på halv pris! En del av kjolene, blant annet en vi bomkjøpte på Finn, har veldig store brystinnlegg sydd inn, så det ble veldig rart på 12-åringen. (Jeg så selv ut som om jeg var pumpa opp eller hadde lagt inn silikon i H-cup da jeg fikk den på meg.) Vi fant dog en fin, lyseblå kjole som passet fint. De går helt ned i 32 i størrelsen! HELT drømmekjolen er det visst ikke, for den skulle vært kongeblå. Jeg holder et lite øye med Finn, og ellers får vi bare beholde denne, tror jeg.


#51

My sa for siden:

Jeg har en nydelig kongeblå som hun kunne fått låne, men jeg tror nok den er for stor. Den var visst for stor for jenta mi som er ett år eldre og har pupper, selv om den kan snøres inn. Hun arvet den av en kusine som har brukt den på ball. Men så bra at dere fant!

Tror kleskoden her er litt annerledes, så hun ville nok ikke brukt den uansett, fordi den er for "ballete" :knegg: så derfor "visst", jeg så ikke at hun prøvde den, og hun kan godt finne på å si at den er for stor fordi hun ikke liker den.
8.klassingen min har ball i morgen, og har endt opp som sporty spice, med trang adidas-kjole og sneakers.

Lillesøster i 6.klasse skal på sitt første ball uti februar en gang, og spør om hun ikke heller kan ha dressbukse, skjorte og vest som broren. Så vi er i den enden. :knegg:


#52

Fløyel sa for siden:

Jeg har en kjole hengende i skapet etter Frøkna. Hun brukte den når hun var 12-13 år. Jeg kan sende deg et bilde av den, vil ikke legge det ut her for jeg har bare bilde med kjolen på henne.


#53

Charlie sa for siden:

Barnet var nettopp på skoleball med «vanlig» selskapskjole, og ved henting sa hun: - Jeg er så GLAD for at jeg ikke hadde en kjole som jeg måtte rette på, hele tiden!

Hun hadde vært masse på dansegulvet hele kvelden, mens endel av jentene med veldig ballete kjoler, ikke kunne danse så mye fordi de var strapless/ såvidt dekket brystet/for vide og whatnot og måtte dras opp, vris på plass, trekkes inn osv hele kvelden.

Kjole med ordentlig overdel over skuldrene fra Zalando, brukt sydame til å legge den opp, fordi den var litt lang. Presset på av mora, av eksakt de grunnene som barnet selv så, på festen. En kjole du kan ha det gøy i, og ikke må «passe på». Det er digg når barnet får bruk for ens partykompetanse. :kry:


#54

Polyanna sa for siden:

Denne hadde datteren:

Den satt som om den skulle vært sydd til henne og var komfortabel og bevegelsesvennlig.


#55

Bluen sa for siden:

Den var veldig fin, Polyanna! Datteren likte den godt også - skjønt må viser det seg selvsagt at noen skal ha fotsid kjole, så da har DET begynt å friste også. :gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.