Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger dine bacalao-tips


#2

tinkadott sa for siden:

Jeg har laget trines oppskrift for andre gang i dag faktisk, skal ha klubb i kveld. Den er enkel og lage, og smaker godt :) en del tips i kommentarfeltet. Men den var lite sterk, og litt lite poteter med bare ett lag. Så i dag har jeg hatt mer poteter oppi, og mer krypdyret. Nå er jeg livredd for at den blir alt for sterk...


#3

Syrinx sa for siden:

Er du åpen for andre varianter enn tomatbasert?

Klippfisk er nydelig "naturell" med kokt potet eller potetstappe og sprøstekt bacon til.

I ildfast form legger du potetmos (den kan med fordel være ganske bløt) nederst, kokt klippfisk i biter oppå, deretter løk, chili og hvitløk som har surra sammen i olje og blitt gyldent. Topp med stekt bacon og chorizo. I oppskriftene står det at det skal majones på toppen, men jeg vil heller ha litt ost før gratinering.

Grilla klippfisk er aller best. Olivenolje, chili og hvitløk over og på grillen med skinnsiden ned. (gjelder også med skinnfri fisk, men da bruker jeg grillbrett i aluminium under.)
Til denne fisken er det godt med lun potetsalat, grønn salat og en frisk vinaigrette.


#4

Pelen sa for siden:

Takk for tips, jeg er veldig åpen for alt! :D Dine forslag hørtes godt ut Syrinx.

Supert at du har prøvd oppskriften og kommer med innspill Tinkadott.

Men hva gjør jeg først med de store fiskene jeg har hengt opp på en krok i garasjen?


#5

Syrinx sa for siden:

Legg i vann og del i stykker etter utvanning. Dersom du ikke skal bruke hele fileten kan du fryse ned utvanna fisk mener jeg på.


#6

Pelen sa for siden:

Vi er ikke noe glad i salt. Hvor lenge bør det ligge i vann da?


#7

Vianne Rocher sa for siden:

24 timer og bytt vann noen ganger. Veldig viktig at klippfisken er vannet ut nok for et godt resultat slik jeg ser det. Pimientos er essensiell ingrediens, samme med god olivenolje og hele cayennepepper og det skal serveres med grønne oliven på siden. Ellers er kvaliteten på fisken veldig viktig#frabacalaobyen

Om du vil prøve noe annet er bolinhos og Bacalaio Dalegata (sistnevnte en veldig lokal variant fra min barndomsby) fine varianter:

Dette er fra byens bacalaoconoisseur og opphavet bak retten så den fungerer finfint:

BACALAO DALEGATA

En spennende middagsrett fra Dalegata i Kristiansund

6 porsjoner
800 g klippfisk
400 g tomater
390 g ratatouille
1 ss most hvitløk
200 g løk
100 g gratinerings ost revet
1 dl matfløte
0,5 dl ekstra virgin olivenolje
230 g sorte oliven (etter ønske)
Fersk timian (etter ønske)
Gratiner på 225° C ca. 20 min.

Vann ut klippfisken, 1 døgn pr. cm tykkelse og kutt i biter.

Skjær løken i skiver, stek den gyllen og legg i ildfastform med tomater, ratatouille og hvitløk.

All kraft fra boksene skal i retten. Legg så den utvannede klippfisken over grønnsakene og dryss gratin¬eringsosten over.

Hell fløte og olivenolje på toppen og pynt med litt fersk timian.

Server med poteter, salat og nybakt brød.


#8

Camomilla sa for siden:

Ååå. Den formen der hørtes nydelig ut.


#9

Fersken sa for siden:

Er det klippfisk eller tørrfisk du har? Jeg bgynte å lure siden du sa at du hadde hengt de opp på en krok og lurte på om de må filiteres.
Klippfisk :

Tørrfisk:


#10

Pelen sa for siden:

Det skal være klippfisk. Den ser ut som den øverste, de to ligger i en blå Ikea-pose, men de er større/lengre en posen. Posen henger så i en krok i taket, jeg følte ikke helt behov av å ta dem inn ... To stykker som til sammen veier 4,7 kg.

En jeg kjenner godt har en øy utenfor Bodø og den er kjøpt fra stedet. Trolig fisket ved Lofoten et sted.


#11

Fersken sa for siden:

Da er det klippfisk.:jupp:

Du kan godt kappe de opp i mindre biter før du vanner de ut. Klippfisken kan fint fryses uten å vannes ut først. Denne siden har mange gode tips.

Bacalao er festmat og det skal være litt futt i den.

Viktig å ikke røre mens lagene med løk, poteter og fisk putrer, heller rist litt fram og tilbake på kjelen. Heller bruk litt svakere varme og lengre tid enn for sterk varme.

Klippfisk kan også blandes sammen med fløtegratinerte poteter og mengder av bacon.


#12

Magica sa for siden:

Mannen sier at det er smart å lage den i steikeovnen, i en stor ildfast form. Da slipper du røre-problemet. :)


#13

millact sa for siden:

Nå ble jeg sulten! Det er mange år siden jeg spiste bacalao. Pleide å lage tilsvarende Trine sin. Ser god ut.


#14

tinkadott sa for siden:

Det har jeg gjort når jeg lager bacalao. Superenkelt.


#15

Pelen sa for siden:

Takk for mange tips!

Litt mer info nå. Dette er skrei som er fisket ved Røst. Bør vannes ut i 2 døgn ettersom den er tykkere enn vanlig torsk.



#17

mina sa for siden:

Jeg liker både rød og hvit bacalao, men har laget hvit oftest.

Jeg lager tjukk hvit saus og blander i masse stekt løk og bacon i biter og og ferdig kokt/trekt klippfisk. Legger dette i ei ildfast form og bruker en sånn sprutepose med metalltupp (husker ikke hva det heter :rolleyes:) og spruter potetmos oppå. Gratinerer i ovnen i noen minutter. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.