Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salt med eller uten Jod

#1

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har alltid kjøpt salt uten jod, helt uten noen tanke for hvorfor. Med en feil kjøpte jeg salt med jod denne gangen og begynte å tenke på forskjellen.

Hvorfor velger man det ene eller det andre?


#2

Anne C sa for siden:

Jeg har kjøper alltid salt med Jod, uten at jeg egentlig har tenkt så mye over det. Men det er vel for å gi litt ekstra tilskudd av Jod.


#3

Karamell sa for siden:

Da jeg fjernet skjoldbruskjertelen i 1994 ble det sagt at alle norske fikk nok jod gjennom kosten og "lufte fra havet" eller noe sånt. Det var ikke pga jodmangel at jeg fikk struma.

Men i senere tid har jeg lest en artikkel, her inne tror jeg, at vi ikke får i oss nok jod, så da vet jeg ikke lenger. :vetikke:


#4

zinatara sa for siden:

Dette tenkte jeg på nylig. Jeg har alltid kjøpt med jod, fordi jeg har tenkt at det er best for oss. Men så nylig salt fat acid heat på netflix der det ble sagt at man ikke burde bruke med jod fordi det fikk maten til å smake metallisk. Uten at det er noe jeg har tenkt på og det kan jo hende at jeg ikke har ømfintlig nok gane til å kjenne sånt.


#5

frukt sa for siden:

Jeg kjøper grovt havsalt. Aner faktisk ikke om det inneholder jod eller ei.


#6

Nessie sa for siden:

Jeg og. Som vi kverner.


#7

Karamell sa for siden:

Det er merket med Jod dersom det et tilsatt.



#9

oslo78 sa for siden:

Med jod. Fordi det er noe vi kan få mangel på.


#10

millact sa for siden:

Kjøpte akkurat en stor pakke. Valgte med jod.


#11

Myria sa for siden:

Samme her, og av samme grunn.


#12

Pelen sa for siden:

Helst skal du ikke bruke så mye salt og aller helst det som har lite natrium et eller annet. Ellers kjøper du med jod. Det er en enkel måte å få tilført litt jod på samme måte som en del andre matretter er tilsatt andre ting som vi trenger.

Grovt havsalt etc har jeg aldri sett er tilsatt jod.



#14

Lavender sa for siden:

Noe med at 60% av jod i kosten har vært dekket av melk og meieriprodukter, mager fisk som neste kilde. Nå spiser folk mindre av det nevnte, og mangel er påvist, det har det ikke vært siden før 1950. Det kommer flere matvarer beriket med jod, som d-vitamin.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.