Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan Porsgrund Eystein vaskes i oppvaskmaskin?

#1

banana sa for siden:

Jeg har gjort et kupp på Finn i dag og fått et fullverdig sett Eystein med vanvittig mange deler for noen få hundrelapper. Nå lurer jeg på om noen er kjent med om det kan vaskes i oppvaskmaskin. Det er ikke så viktig, egentlig, for det skal være på hytta hvor det ikke er oppvaskmaskin, men jeg har lyst til å kjøre alle delene gjennom her hjemme først.


#2

Charlie sa for siden:

Det er vel fra rundt 1970, så ville ikke tro glasuren var beregnet på oppvaskmaskin. Men det har først og fremst med slitasje å,gjøre, så en runde skulle være betydningsløs. Det er særlig gullkanter osv som er utsatt. På nyere serviser blir det gjerne lagt glasur over gullkanten, mens på eldre serviser ligger gullet på topp og blir lettere slitt av.

Hvis du er i tvil, så prøv med noen deler først.


#3

Isprinsessen sa for siden:

Vu har det og brukte det som hverdagsservice i ti år med daglig oppvaskmaskin bruk.
Gratulerer med et godt kjøp. Skulle gjerne hatt flere deler, men de jeg har funnet er flere hundre for et fat lissom og det gidder jeg ikke


#4

Blondie sa for siden:

Vi har brukt det i oppvaskmaskin skin helt uten problemer, gratulerer!


#5

Tjorven sa for siden:

Det serviset skal jeg arve en dag, for det har moren min. :hjerter: (Jeg håper dog det er lenge til jeg skal motta den arven.)

Mamma har puttet det i oppvaskmaskinen, men det har vært "penserviset", så det er begrenset hvor mange ganger det har vært maskinvasket.


#6

-ea- sa for siden:

Fint servise.
Oppvaskmaskiner idag er noe helt annet enn de som ødela serviser på sytti-/åttitallet. Jeg har noen gamle kopper med gullkant som jeg kjører i maskin, de få gangene i året jeg bruker dem.
Har forresten et sekstitalls Arabia-servise a la ditt som jeg bruker jevnlig og maskinvasker uten at det har blitt ødelagt.


#7

Tjorven sa for siden:

Mens jeg har klart å "ødelegge" et servise i vaskemaskinen. Det var tidligere et mønster på frokostserviset vårt, men nå er det helt hvitt.

(Litt trist ettersom dette var fra fabrikken til bestefaren min og var trykt opp i et relativt begrenset opplag, men på den annen side ... nå har det i hvert fall blitt brukt og vært til nytte ... det hadde jo bare nostalgisk verdi for meg og moren min.)


#8

banana sa for siden:

Har kjørt halvparten maskinen nå. Det er rundt 70 deler alt i alt. Makan til flaks, altså!


#9

IzziCreo sa for siden:

Jeg synes du burde ha droppet Porsgrund i trådtittel :nemlig: :bidrar:

Utover det - for et kupp! Jeg hadde kjørt det i maskinen, for må man til med hånd så brukes det langt mindre enn om du kjører det i maskinen. Vi har et gammelt Porsgrund servise fra 40-tallet (tror jeg), med sølvkant og roser. Det vaskes for hånd, men det er ikke et hverdagsservise. Men nå ser jeg at du egentlig skal vaske det kun en gang i maskin, så kjør på, tenker jeg. Er du i tvil, ta kun et par deler og prøv :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.