Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Odense sukkerfri marsipan

#1

Pebbles sa for siden:

På den norske hjemmesiden til Odense marsipan, reklamerer de med et nytt produkt, nemlig SUKKERFRI marsipan! :jippi:

Men jeg finner det jo ikke noe sted - noen som vet hvor den kan kjøpes?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Sukkerfri marsipan har jeg spist i maaange år. De har hatt det i helsekosten i sikkert 10 år, både med og uten sjokolade. Jeg synes Cavalier sin er kjempegod (pølse slik som på bildet). Jeg kjøpte alltid Cavalier marsipan og konfekt til mine diabetiske besteforeldre før, det smaker som ordentlig god sjokolade.


#3

Filifjonka sa for siden:

Men hva er det som gjør marsipanen søt da? Regner med de ikke bare har kuttet ut sukkeret, uten å erstatte det med noe?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet ikke med Odense, men i Cavalier bruker de Maltitol, som er et naturlig søtstoff men som gir en helvetes diarè om man spiser for mye av det. Jeg har gått på DEN smellen et par ganger ja. :knegg:


#5

Mei sa for siden:

Kunstig søtning ja? Det ante meg. Alt "sukkerfritt" gir meg vondt i magen. Noe som får meg til å tvile på om det er noe sunnere eller bedre for kroppen enn vanlig sukker.


#6

ElinM sa for siden:

Jeg styrer som regel unna alt som reklameres med at det er sukkerfritt. For søtet med noe er det jo, og dette noe er ofte noe jeg ikke vil stappe i kroppen min.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Maltitol er et naturlig søtstoff, men jeg tåler det ikke i for store mengder. Jeg tror ikke kunstig søtning overhodet er sunt, men jeg tror heller ikke sukker er så mye sunnere. Dessuten er slike produkter bra egnet for diabetikere og for de som blir dårlige av sukker eller skal passe vekten litt. :)

Jeg synes det er greit at tilbudet ER der, og så får hver og en velge om de vil spise det eller ikke.


#8

Mei sa for siden:

Jeg synes også det er greit at tilbudet er der - foreksempel for diabetikere. I den siste tiden har det imidlertid kommet varianter av "sukkerfri" mat som helt tydelig er ment for barn. Oboy og ketchup foreksempel. Jeg tror ikke alle er klar over at kunstig søtning ikke er anbefalt for små barn. Det finnes nok også mange som ikke er klar over at "sukkerfritt" betyr "søtet med noe annet enn rent sukker". Det synes jeg er uheldig, og jeg synes man skulle merke slike produkter bedre.


#9

Filifjonka sa for siden:

Enig med zol, jeg har tenkt akkurat det samme.


#10

Gaia sa for siden:

Enig med Zol jeg også. :meelopers:

Jeg unngår faktisk alt som er søtt som er uten sukker. Jeg nekter å tro at kunstig søtningsmidler er spesielt mye sunnere, jeg tror bare de er usunne på en annen måte.


#11

Dixie Diner sa for siden:

DET er jeg helt enig i, jeg mener bare vi må skille mellom naturlig søtt og kunstig søtt, for det er ikke BARE sukker som er "naturlig". Jeg skriver naturlig i "-tegn fordi hvitt raffinert sukker vel ikke akkurat kan kalles så himla naturlig lenger, og man har jo en LANG liste over hvor skadelig sukker faktisk er.

Men de skriver vel på produktene hvilket søtstoff som er benyttet? Iallfall på alt jeg har kjøpt.


#12

ElinM sa for siden:

Det er som når vi er på besøk til eldre slektninger, og de forteller strålende fornøyd at de har sukkerfri saft eller liknende å servere ungene. Ja jippi tenker jeg alltid da. :nemlig:

Jeg er allikvel enig i at det er bra "sukkerfrie" alternativer finnes, men det er nå allikevel slik at diabetikere ikke kan spise/drikke alt som er "sukkerfritt" heller, fordi de tåler heller ikke de alternative søtningsstoffene som gir samme virkning på kroppen som sukker. Og da krever det at de har god kjennskap til hvert enkelt stoff og hvordan det virker, og hvor mye insulin de eventuelt må ta.


#13

Mei sa for siden:

.....................


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja, man må helt klart prøve seg frem som diabetiker. Maltitol og Lakitol gir heldigvis sjelden svingninger i blodsukkeret, det er derfor lavkarbo-folk er så gale etter det. :knegg:

Jeg synes bare det er litt rart at sukker blir "glorifisert" mens søtstoffer (også de naturlige) er Djevelens verk, når man vet hvor skadelig sukker er. Jeg glorifiserer INGEN av delene, men mener helt klart at hvitt raffinert sukker, som man har mye dokumentasjon på skadeeffektene av, ikke er særlig bedre enn søtstoffer, og IALLFALL ikke bedre enn de naturlige søtstoffene, som feks. Stevia.


#15

ElinM sa for siden:

:nemlig: Som jeg skrev over, mange tror at "sukkerfritt" er bra. Det skulle ikke vært lov å reklamere med "sukkerfritt". "Sukkerfritt" betyr jo bare uten hvitt sukker i denne sammenhengen.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er omvendt (med unntak av Maltitol), jeg tåler sukker dårligere enn kunstig søtt, så det er helt klart individuelt. Jeg får også vondt i magen av for mye klementiner. :p


#17

Mei sa for siden:

.....................


#18

ElinM sa for siden:

Jeg glorifiserer ikke sukker, men jeg syns allikevel at sukker er et bedre alternativ enn kunsitge stoffer som man ikke vet effektene av i like stor grad. Jeg mener selvfølgelig at sukker skal nytes med måtehold.


#19

Mei sa for siden:

..................


#20

Dixie Diner sa for siden:

Der er vi på linje. :) Selv om jeg må innrømme at jeg ikke alltid er så flink på lettbrusen. Jeg vil ikke drikke flytende kalorier, så jeg drikker heller lettbrus så jeg ikke skal bli feit igjen, men egentlig burde jeg legge bort den uvanen en gang for alle og heller drikke et glass i lystig lag, holdt jeg på å si.

Men jeg skal kjøpe inn Stevia så jeg kan bruke i te og lignende.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Åja, er det ille? Da skal du selvsagt holde deg borte. Vi er jo alle forskjellige. Noen tåler ikke en sjokoladebit uten å bli syke pga. sukkeret, mens andre ikke tåler små mengder av andre søtstoffer. Jeg tåler det meste av alt søtt, men ikke for mye sukker og ikke for mye Maltitol. Tyggis og sukkerfrie drops kan jeg spise til jeg spyr.


#22

safran sa for siden:

:dulte:


#23

Superior sa for siden:

Liker ikke marsipan jeg..

:deler:



#25

Pastill sa for siden:

Ikke helt enig med Zol.:p
For mange er det fint å kunne kose seg uten å tenke på at det er en sukkerbombe. Så lenge man ikke spiser store mengder er det helt ufarlig. Akkurat som sukker.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Ja, lavkarbo-folk bør få lov å ha NOE godt å kose seg med. :nemlig:


#27

Mei sa for siden:

................


#28

Dixie Diner sa for siden:

Mer informasjon om kunstig søtning hadde vært bra ja, og at folk lærte seg å skille mellom naturlig søtt og kunstig søtt, for det ser jeg ikke alle klarer. Men vi forbrukere har jo et ansvar selv også? Jeg har brukt mange år på sette meg inn i ernæring, og jeg skjønner at ikke alle fatter interesser for det, men jeg mener vi selv har et ansvar for å vite hva vi putter i oss. Så lenge produsentene merker maten med hvilke søtstoffer den inneholder, så mener iallfall jeg at det er godt nok. Så kan folk heller gå hjem og google på søtstoffet. :p


#29

Mei sa for siden:

.................


#30

Dixie Diner sa for siden:

Ja, er det ikke foreldrene som kjøper disse produktene da, og som bør følge med på hva barna spiser? Hva jeg mener om søppelprodukter som faktisk retter seg direkte mot barn (Donaldkjeks osv) er en annen diskusjon, jeg HATER det.


#31

safran sa for siden:

Jeg syns det er en uting at det lages produkter med suspekt innhold rettet mot barn. "Uten sukker" betyr ikke nødvendigvis "sunn", slik enkelte later til å tro. Ikke alle foreldre gidder finne ut av hva ungene spiser, så da bør merkingen og markedsføringen reguleres.


#32

Mei sa for siden:

....


#33

Dixie Diner sa for siden:

Ja, at det ikke var egnet for barn under feks. 3 år, burde det absolutt stått på pakkene, for det er jo det ernæringsmyndighetene også står for. Men generelt sett synes jeg det er tragisk hvor mange foreldre som ikke gidder å sette seg inn i hva de selv og ungene spiser. Huff.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Forresten er det litt morsomt hvordan tråden har utviklet seg. Stakkars Zöe, som bare ville være grei og tipse oss om denne gode marsipanen. :knegg:


#35

Alexy sa for siden:

Heldige du! Jeg bare ser kiloene snike seg på i jula..:rolleyes:


#36

Pastill sa for siden:

Det er ikke kunstig søtning. Det er bare uten sukker.


#37

Mei sa for siden:

...........


#38

Pastill sa for siden:

Leste ikke resten av tråden.
Men snakker om marsipanen nå. :D


#39

Mei sa for siden:

............


#40

Pastill sa for siden:

Selv om det er like naturlig som sukker?
Skjønner ikke det jeg?


#41

Pebbles sa for siden:

Nemlig!

Så... er det noen som kan svare på spørsmålet mitt, da?


#42

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du ikke finner den kan du iallfall stikke på helsekosten og finne andre, like gode typer. De har feks. også et gullbrød søtet med fruktose, men nå er jo ikke akkurat det lavkarbo da. Kanskje mer i Lindberg-stil. Men det smaker knallgodt, som ekte marsipanbrød med sjokolade. Jeg hadde dilla på det for noen år siden. Papir i gull og rødt.


#43

Pebbles sa for siden:

Har prøvd det på helsekosten, og det går greit i små mengder, men malitol får det til å gå unna, for å si det sånn...:o

Hadde egentlig tenkt å lage marsipan med søtstoff selv i år jeg, men så tenkte jeg at jeg kunne slippe billig unna den jobben da jeg så reklamen for Odense marsipanen.

Og når det gjelder den søtstoff diskusjonen denne tråden utviklet seg til, så har jeg bare en kommentar: alt med måte.

Det gjelder for såvel sukker som søtstoff.


#44

Dixie Diner sa for siden:

Ja, maltitol i litt større mengder = rennaræv + fødselssmerter. :erfaring: Men litt går greit. Jeg har funnet ut av en liten bar med Cavalier-sjokolade går helt fint, men en 100-gramsplate = det jeg skrev oppfor. Lakitol tåler jeg bedre. Vet ikke om de har marsipan med Lakitol, men det finnes knallgode sjokolader med det. Stella Premium, feks.


#45

Pastill sa for siden:

Hvor mye koster sånn marsipan??? Odense?


#46

Maxine sa for siden:

den er sikkert like vond som vanlig marsipan.


#47

Enhjørning sa for siden:

Enig.
Jeg savner også generell opplysning om hva som faktisk er "sunt" og hva som ikke er det, jeg hadde for eksempel aldri hørt om de "naturlige" søtstoffene som Iset snakket om.
Nå når hun har fortalt meg om dem, blir det mye lettere for meg å holde øynene åpne etter disse produktene som et alternativ.


#48

Honda sa for siden:

Gammel tråd men søkte på google etter sukkerfri marsipan og havnet jo seff her :fnis:

Mann har bursdag om 3 uker, og turbo han ønsket marsipankake til da (de bruker som oftest å ønske en kake hver uansett hvem som har bursdag)

Og jeg sliter med å finne sukkerfri marsipan for å ha på kaken, har funnet i helsekostbutikk på nett men er marsipan for å spise som godteri. Og funnet en som inneholder fruktose,så jeg er jo like langt da:/

Turbo har fruktosemalabsorpsjon så han tåler verken vanlig sukker eller fruktose.
Men kan spise splenda og druesukker. Men jeg får ikke til å lage marsipan selv av splenda eller druesukker,den får rar kosistens og blir ikke god.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.