Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Black Friday

#1

amo sa for siden:

Handler dere?
Jeg merker meg en større motvilje mot konseptet, og en mer nedlatende holdning til de handlende.Likevell handler vi mer og mer for hvert år.
Hva tenker dere?
Selv er jeg veldig bevisst, handler mye i dag, men strukturert og etter liste.
Jeg prøver å handle alle gaver året gjennom på senteret i nærheten og unngår stort sett ræl fra netthandling. Handler på nett når det ikke ert få tak i lokalt.
Nå har jeg bestilt hotellweekend til mannen og meg i mars for halv pris på Scandic. Skal ned på lekebutikken for å kjøpe 6 julegaver,der er det 3 for 2.
Så er det 30 % på de hvite joggeskoene fra Reebook jeg ønsker meg, så det blir julegave til meg selv fra de håpefulle.
Ho,ho,ho ha en fin fredag, black or white.:digger::digger:


#2

Niobe sa for siden:

Ja litt, men bare ting jeg hadde kjøpt ellers også (som julegaver). Jeg handler bare på nett.


#3

Divine sa for siden:

Jeg handler dersom jeg ser at det er tilbud på ting jeg ellers ville ha kjøpt uansett. Men jeg styrter ikke ned på storsenteret for å lete etter tilbud,nei. Jeg ser at Norwegian har tilbud i dag. Det er noen reiser vi må ta uansett, så om vi kunne fått tilbud på dem, hadde jo det vært greit.

Men konseptet liker jeg ikke, og blir litt sur når instruktøren på Elixia sier "og god Black Friday i morgen, da, dere". :gal: Selv om jeg prøver å passe meg for å fordømme de som står i kø fra klokken fem for en billig tv. Kanskje dette er deres eneste mulighet til å få råd til tv-en. Hva vet jeg?


#4

Fløyel sa for siden:

Nei. Jeg har sett på noen tilbud, men ikke handlet.
Så min garnbutikk på nett hadde 30-50%, så jeg tittet litt der, men når de har satt opp prisen på garnet jeg skulle ha fra kr 68,- til kr 94,-, for så å gi 30% rabatt kjenner jeg at jeg er ferdig med å handle der.
Joda, jeg sparer drøye 2,- pr nøste, men jeg mister lysten.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg har ikke planer om å handle noe i dag. Har kjøpt noen julegaver i løpet av uka, men i dag har jeg bursdag så da gidder jeg ikke å fly rundt i butikker.


#6

Fløyel sa for siden:

Eller! Jeg har bestilt leiebil til julen, den fikk jeg faktisk reell rabatt på.


#7

Mei sa for siden:

Ingen bruk av penger i dag. Kjører grønn fredag og var lei av tilbudsspam tidlig i uka. Nå har jeg blokket/avregistrert meg fra alle som pusher tilbudene sine på meg.


#8

Pelen sa for siden:

Vi kommer å handle noe som vi uansett skulle ha. F.eks. må Herremannen ha dress til skoleball og i dag er det 30 % rabatt der vi tenkte handle.


#9

Stompa sa for siden:

Jeg blir også sur av konseptet, og har som generelt prinsipp at jeg aldri handler på salg hvis jeg ikke uansett har planlagt over en viss tid å kjøpe tingen. Hvis TV-en hadde røket like før BF hadde jeg sikkert ventet og kjøpt ny da, men generelt lever jeg etter regelen om at man bare har spart penger hvis man hadde kjøpt tingen uansett.

Jeg kjøper såpass få julegaver at det ikke er verdt stresset for meg å kave meg ut på BF for å kjøpe dem. Hater folkemengder. :nemlig:


#10

frukt sa for siden:

Nei, jeg følger ikke med på tilbud, og handler ikke noe mer enn ellers.


#11

Shun sa for siden:

Jeg kjøper garn fra Hillesvåg på nett og Raumagarn på timestilbud hos min lokale garnpusher. 30 % rabatt på vanlig utsalgspris hos begge. Da kjøper jeg til planlagte strikkeprosjekter.


#12

Gri sa for siden:

Har kjøpt to julegåver, som eg altså skulle ha uansett, men no fekk til ein litt rimelegare pris.


#13

Trixie sa for siden:

Jeg fikk kjøpt Pondusboken 149 kr rimeligere enn vanlig pris og er dermed fornøyd.
Ellers blir det litt småhandling, men bare julegaver, ingen stor handlegalskap her I huset. Prøver å støtte de små butikkene i sentrum.


#14

Myria sa for siden:

Jeg skal ikke ha noe i dag, men kjøpte nettbrett til lillesøster på nettbutikk som hadde black week-tilbud på mandag. Det skulle vi jo ha uansett og nå fikk vi den til 40% rabatt så det var fint. :jupp:


#15

Snippa sa for siden:

Jeg benyttet meg av scandic sitt tilbud, og bestilte et hotellrom jeg uansett skulle bestille.
I tillegg må jeg visst sjekke om det er noe tilbud på oppvaskmaskiner, siden min røyk i morges :mumle:
Kommer sikkert til å tusle en tur rundt på det lokale senteret her nede. Det pleier ikke være noe særlig folk der. Alle er på outleten...


#16

Blå sa for siden:

Jeg skulle gjerne vært så ordentlig og organisert at jeg klarte å finne det jeg likevel skulle ha på tilbud. Men det blir så mye at jeg går litt i stå. Jeg kommer til å gå en tur i noen butikker der jeg likevel skal kjøpe julegaver, og dersom det ser ut som en god pris på noe jeg skal ha, så regner jeg med å kjøpe det. Hvis ikke, så ikke.

Men garnsalg hørtes jo veldig spennende ut. :vilha:


#17

Millen sa for siden:

Det som irriterer meg mest er at i Norge kjører de Black Week, og ikke bare Black Friday.


#18

zinatara sa for siden:

Kun dersom det er noe jeg uansett skulle hatt og jeg sjekker om prisen faktisk er lavere dersom jeg handler på nett. Men jeg kjenner at jeg er drittlei av smser og eposter denne uka. Greit nok med black-friday, men nå er det jo black-week og black friday mange dager. Og neste uke er det vel cyber-monday og cyberweek hele uka.


#19

trøtt sa for siden:

Jeg har ingen planer om å dra til byen i dag.

Kjøpte telefon på tilbud i går, men det er fordi jeg sitter med en gammel lånt telefon og har bevisst ventet for å se om den jeg skulle ha kom på tilbud denne uka.


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg liker ikke Black Friday som konsept av flere årsaker. Det fører til overforbruk og ikk eminst en ekstrem støy i offentligheten. :gal:

Samtidig ser jeg ike noe galt i å benytte seg av tilbud om det er noe man faktisk trenger. Jeg har tenkt meg nøye om, og kan ikke komme på noe, julegavene er ikke så planlagte ennå.


#21

Neket sa for siden:

Jeg hadde tenkt å kjøpe deler til nytt kaffeservise, men det var selvfølgelig utsolgt på nett, og de hadde skrudd av klikk og hent siden det var Black Friday. Jeg har ikke tenkt meg ut på jakt, så dropper det og ønsker meg til jul i stedet. :nemlig:


#22

Chablis sa for siden:

Kjøper kun det vi skulle ha kjøpt uansett, jeg er glad for å spare penger der jeg kan så jeg benytter meg av tilbud.


#23

Frøy sa for siden:

Jeg har handlet meg ett par jakker på barfota.no men de hadde 80% rabatt da og jakker trang jeg.

Guttungen skal på tur i helgen og måtte ha jakke så jeg har bestilt en til han på klikk og hent, men dette blir nok det eneste jeg shopper.


#24

Føniks sa for siden:

Jeg er sterk motstander av en overforbrukshøytidsdag, og kommer ikke til å handle noe i dag. Jeg finner bildene fra Outlet one i Vestby motbydelige.


#25

My sa for siden:

Har kjøpt et par julegaver, og kjøper trolig et par til. Kjøper ikke noe jeg ellers ikke ville kjøpt. Kjøpte vinterjakker til de to yngste på Singles day (konsept som var nytt for meg). Ville trolig utsatt de kjøpene til i dag hvis ikke, tror de har samme tilbudet nå (30%). Eldstejenta fikk nettopp to nye vinterjakker (en tynn dunjakke og en tykk dunparkas) kjøpt på Finn.no, og føler meg litt mer komfortabel med det.

En stor del av problemet er at alle nå kjøper julegaver på nett, på Black Friday, i stedet for å handle i butikkene i sentrum. Det går særlig ut over nisjebutikkene som ikke har økonomi og avtaler gode nok til å kunne ha slike tilbud. Julehandelen, som tidligere har vært den store omsetningsboosten for disse butikkene, blir kraftig redusert, og det går jo også ut over oss, som i neste omgang får døde sentrum med tomme butikklokaler. Det jeg har kjøpt på BF-tilbud er spesifikke ting som uansett bare selges i kjedebutikker, eller som jeg ikke får kjøpt i byen. Men jeg kunne helt klart valgt noe annet, lokalt i stedet, så det er egentlig ingen unnskyldning. De julegavene jeg har igjen blir kjøpt i byen. F.eks til min mor, som liker litt mer personlige og spesielle ting. Til henne handler jeg helst på julemarkedet, på Husfliden eller andre butikker som har noe litt annet. Det samme gjelder vel søstre og svogere. Til nevøer og nieser, og dels til egne barn, har jeg handlet på tilbud på nett.

Ser en del av sentrumsbutikkene her har gått sammen om å boikotte BF, og i stedet for å ha tilbud så gir de 10% av inntektene i dag til Kirkens Bymisjon. Det skulle jeg gjerne støttet opp om, hvis jeg bare hadde behov for noe de selger i de butikkene. De jeg kjenner til er noen klesbutikker, som har litt annen stil og prisklasse enn det som passer meg, og jeg skal heller ikke ha nye klær for øyeblikket. Men jeg skal sjekke det opp litt nærmere, hvis det er noen aktuelle butikker så skal jeg gå dit i ettermiddag og ta en kikk. Så får folk eventuelt finne seg i å få litt enklere julegaver, men kjøpt til full pris.


#26

amo sa for siden:

Jeg fikk 6 pakker med lego til prisen av fire, så nå er julegavene til nevøer,nieser samt barnebarna i boks. Fikk kjøpe levis t-skjorter til de på 30 % på Damenes Aften i forrige uke. Og Reebook joggesko til meg selv. Ble tre ekstra julegaver siden de var 40% på alle klar frem til kl. 10. Veldig fornøyd, nå skal jeg handle vaffeljern til mamma, så er jeg ferdig med julegaver.Airpods fikk jeg også tidligere i uken. Så fornøyd i dag, og alt er julegaver. :digger:


#27

Tallulah sa for siden:

Veldig godt poeng. En av Oslo beste økosjapper, Ekte Vare, skrev nettopp om dette på FB:

Og fine Sagene bokhandel da:

De butikkene jeg liker aller best, som jeg liker å stikke innom og trives i, de har ikke råd til å kjøre massivt black friday-opplegg.


#28

Pegasus sa for siden:

Har kjøpt Hoka sko, som jeg uansett skulle kjøpe. Og skal kikke etter et varmeteppe. Ellers blir det nok ikke så mye shopping.


#29

Rabbit sa for siden:

Jeg handler rett og slett ikke på Black Friday igjen. Gjort det èn gang, og makan til galskap har jeg vel knapt sett. :eek: Dessuten, Black Week, Black Weekend? Toskete. Friday er fredag. :gal:


#30

Neket sa for siden:

Lokalbutikken her er også fin. :hjerter:


#31

Tussa sa for siden:

Nei. Eg agere på ein måte som nærme seg boikott. Mulig eg må på Kiwi å handle til helga da :knegg:

Eg skal kjøpe alle julegaver lokalt der eg bor. Gjer mitt for å beholde dei tilbuda vi har i vår lille bygdeby. Tanken på at vi ein dag må kjøre ti mil for å kjøpe en genser, ei bok eller en god kopp kaffi gjer at eg tar eit heilt bevisst valg på kven som får pengane mine og når.


#32

Tallulah sa for siden:

Åh, sånn blir jeg så GLAD av å høre! :rørt:


#33

star sa for siden:

Jeg venter alltid med julegaver jeg vet jeg skal ha til i dag for å se om de kommer på tilbud. Foreldrene mine sin har ligget klar en stund og skal bestilles i dag for da får jeg 25% avslag.
Og så fikk jeg meg nytt undertøy til halv pris som var sårt tiltrengt.
Jeg kjøper altså ikke noe jeg ikke på forhånd har planlagt og trenger.


#34

Hønni sa for siden:

Jeg har fått Black Friday-allergi. Skulle kjøpe jakke til minsten, men kjøpte fra nettbutikken til Fretex i går i stedet - i protest.

Men, det er jo lurt å spare om det er noe spesifikt man skal ha. Det er bare at det er så mye støy!


#35

Niobe sa for siden:

Ja, jeg synes ærlig talt at dere som har muligheten kan handle i fysisk butikk, så vi andre slipper trege nettsider og lang leveringstid! :dramaqueen:


#36

Heilo sa for siden:

Jeg har kjøpefri. :gladspøkels:


#37

zinatara sa for siden:

Nå har jeg faktisk bestilt et par greier på collect at store. Men det var planlagte innkjøp og jeg sjekket prisene på nettet for å se om det faktisk var tilbud. Så får jeg se om jeg angrer når jeg må avgårde for å hente dem.

For meg er det ikke noe som frister når det gjelder lange køer og fulle parkeringsplasser. Og sånn galskap som man ser på TV der folk skubber hverandre og drar i varene hadde jeg nok betalt for å slippe å være med på.


#38

Tussa sa for siden:

For nokre år sidan mista vi en heilt fantastisk bokhandel. Då gjekk dette for alvor opp for meg. For et par veker sida utvida kjøpesenteret i Ålesund slik at dei no er Norges største. Vi som bor i småbyene rundt MÅ ta ansvar å demme opp for lekkasjen dit slik at vi skrekk og gru ikkje mister alt dit.


#39

Novla sa for siden:

Altså. Hvafaen? :eek:


#40

rine sa for siden:

Har aldri handlet på Black Friday, og skal ikke gjøre det i dag heller. Men hadde noen ærend på det lokale kjøpesenteret i går, og det har vel sjelden vært tommere. Mye folk, men merkbart mindre enn en vanlig torsdag ettermiddag. Jeg tror folk ventet med å handle til Black Friday. Fint for meg, som hater folkemengder og kø. :knegg. Jeg får litt fnatt av både "Black Friday" -tilbud og "vi som boikotter Black Friday", hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg har ikke shopping som hobby, rett og slett, og det handler slett ikke at jeg en av de som "har råd til å boikotte Black Friday", slik det sto i et leserinnlegg her om dagen. Black Friday bidrar til overforbruk, og handler i veldig liten grad om at "nå har de fattige også råd til å kjøpe seg flatskjerm", som jeg oppfattet som hovedsynspunktet i innlegget. Reelt fattige mennesker har ikke råd til flatskjerm uansett, så Black Friday er i alle fall ikke handelsstandens bidrag til fattigdomsbekjempelse.


#41

Addison sa for siden:

Jeg unngår bevisst å handle i dag, skal kun kjøpe sushi til middag på vår lokale sjappe. Husets tenåring er meget engasjert i saken og har nedlagt totalforbud. Og ja, vi har nok råd til å la være, på en måte, og vil ikke hovere over alle som benytter seg av tilbud når tilbudene er reelle og man likevel trenger å handle spesifikke ting man likevel hadde kjøpt, julegaver etc. Men det er et skremmende symptom på overforbruk. Hørte i dag (igjen) at om alle på kloden skulle hatt vårt forbruk hadde vi trengt 3,6 jordkloder. Så nei, her er det shoppestopp i dag!


#42

Divine sa for siden:

Jeg skal trene på Elixia i dag, som ligger inne på Storsenteret. Jeg får prøve å se veldig sporty og målbevisst ut, slik at folk skjønner at jeg er på vei til treningssenteret og at jeg ikke er der for å SHOPPE. :eek:


#43

Karamell sa for siden:

Nei, eller jo. Jeg har handlet tre julegaver på salg i går kveld. På nettet selvsagt. Handler altså bare det jeg likevel skulle ha.


#44

Input sa for siden:

Jeg synes dette er litt tricky, fordi butikkene vet ikke hvem som handler av nødvendighet og hvem som går crazy, men begge grupper er med på å legitimere og skape et behov for black friday.

Av den grunn handler vi konsekvent ikke på black friday. Vi leser heller ikke reklame og får ikke reklame-epost, så jeg hadde ikke fått med meg at det var black friday før jeg så det på NRK sine nettsider i morges. Det viser jo tydelig at jeg ikke er noe særlig i butikker heller da.


#45

gajamor sa for siden:

Vi ukehandlet mat i går, slik at vi kan ha kjøpefri dag i dag. Vi sparer heller 100 %, enn å få 50 % rabatt på en tv vi ikke trenger. Er svært lite av det vi faktisk trenger som ikke kan kjøpes brukt. Har kjøpt litt julegaver underveis i løpet av året. Men for det meste kommer vi til å gi penger til egne unger, nieser og nevøer. På min side har vi avtale om at de får tilsendt litt småpenger som de kan bruke på tant og fjas, og så setter jeg inn noen hundrelapper på sparekonto/fond i tillegg.


#46

Svanen sa for siden:

Gjentar det jeg gjorde for to år siden. Skal ikke bruke ei krone i dag, og skal gi to store søppelsekker med klær til Fretex (14 åringen har vokst på 2 år gitt....)


#47

veobra sa for siden:

Jeg har spart penger i dag. Jeg har kjøpt ting jeg uansett trengte. Jeg har handlet fysisk i en forholdsvis liten nisjebutikk midt i sentrum. :stolt:


#48

Fløyel sa for siden:

Jeg blir litt overrasket over hvor lett folk lar seg kjøpe av rabatter. - 30%, - 50% ,-70% - plakatene lokker og folk løper. Jeg lurer på rabatt av hva?? Veil pris eller ordinær pris. Jeg er mer opptatt av bunnlinjen.

Og om 2 uker har vi julesalg - kjøp 1 få 2. Hva skal jeg med 2, trenger bare 1! Raaaaabat - så lei det ordet. Hva er den egentlige prisen??


#49

My sa for siden:

En praktfull (og ikke så rent lite deprimerende) animasjonsvideo som kombinerer rotter (jf fuglematertråden) og Black Friday: :skremt:

www.youtube.com/watch?v=hlMAKpxN8N0


#50

Addison sa for siden:

Jeg har donert noen kroner til Unicef på FB i anledning dagen.


#51

Bayone sa for siden:

Jeg har kjøpt julegave til ungene på Black Friday-tilbud. Begge deler var planlagt på forhånd. Nå fikk jeg melding fra mamma om jeg kan dra å kjøpe julegave til meg selv, hun hadde funnet det hun vil kjøpe på tilbud her ;)


#52

zinatara sa for siden:

Jeg kjøpte et spill i julegave til guttungen og eldste fikk seg ny mobil. Det siste var et planlagt kjøp og jeg fant modellen hun ville ha på tilbud nedsatt 1100 kroner. Sjekket alt på prisguiden, bestilte collect at store på butikken som ligger utenfor sentrum og dro dit et par timer etterpå. Mange ledige parkeringsplasser og en person foran meg i køen.

Men kjørte igjennom sentrum i sted og det var mye kork i rundkjøringene og stappfulle parkeringsplasser. Så det var like greit å unngå.


#53

millact sa for siden:

Har kjøpt noen julegaver i dag på det lokale, lille senteret og også vært en tur i sentrum og kjøpt et par gaver. Alt var planlagt. Kjøpte tre laken til oss på halv pris siden vi trengte det.


#54

polarjenta sa for siden:

Jeg har kjøpt vintersko til ungene i dag, på en lokal butikk. Alle julegaver er også kjøpt lokalt, men ikke nå.



#56

tinkadott sa for siden:

Vi har fylt diesel til 10 kr literen. Passet bra da begge bilene uansett måtte fylles. Og så kjøpte vi tørketrommel (for første gang!) og ny vaskemaskin. De har vi sett på en stund begge to , og nå spart vi nesten 7000,- på dem tilssmmen sa da ble det handel nå.


#57

star sa for siden:

Oi, det var greit kjøp da ja, tinkadott.

Selv om jeg kjøpte sårt tiltrengte BH'er, så følte jeg meg litt bedre når jeg fikk solgt unna vinterdressen som har ligget flere år å i skapet og også fått gitt bort en skalljakke.


#58

Billa sa for siden:

Kunne være en interessant øvelse å sammenlikne svarene her og i "hamstre"-tråden. Svært mange mente at det å hamstre på billigsalg er bare lurt, og first come first serve.

Jeg har ikke handlet, mens storesøster har bestilt seg ridestøvler til 40 %. Det er en nødvendig del av idretten hun driver med, og noe hun har på beina stort sett i all våken tid.

Jeg synes heller ikke det er noe særlig å kjøpe masse greier bare fordi det er rasende billig, men skjønner godt at de som skal ha noe de vet de allikevel hadde kjøpt, benytter anledningen til å spare noen kroner. Miljøet tar ikke MER skade av at folk sloss så blodet renner over ei "billig" SVEA-jakke. Hvis de allikevel kjøper den.

Jeg vet ikke egentlig helt hvem som klorer på butikkdørene rundt om kl 06, jeg vet bare at jeg ikke gidder det. Ikke noe merke i verden er verdt min dyrekjøpte søvn, og jeg finner det jeg trenger når jeg trenger det, selvom det ikke har et fancy navn. Kapitalvarer kunne jeg VURDERT å stå opp tidlig for, de kan man jo liksom ikke velge bort at koster litt uansett.


#59

Carrera sa for siden:

Vi har et ganger ventet på denne dagen for å kjøpe inn større/dyrere ting som vi uansett skal ha, og som vi da får til sterkt reduserte priser denne dagen. Nå i år ble det nytt høytaleranlegg på stua, noe vi lenge har tenkt på, så da det begynte å komme ut hvilke tilbud som gjaldt, så var mannen på søking. Sparte flere tusen kroner på det.

I tillegg smalt mannen til og kjøpte en gitar han lenge har siklet på i dag. Penger utestående i en kunstklubb på jobb, og en gitar gikk inn under kunst, så da var saken grei. Gjorde et varp der!

Ut over slike ting så gidder ikke jeg stresse for å finne klær og gaver på en dag som denne. Mye folk, og mye tilbud som ikke er så billig som man tror allikevel.


#60

Matilda sa for siden:

Jeg er som mange andre ikke så glad i konseptet, og jeg prøver å begrense forbruk generelt, men vi har allikevel handla en god del i dag. Mannen og jeg har ønska oss en bestemt kaffemaskin i snart to år, og planen var å kjøpe den i julegave til hverandre. Den var satt ned 2000 kr i dag, så den har mannen bestilt. Jeg har kjøpt meg vintersko, som jeg måtte hatt uansett, men fikk 300 kr billigere. Jeg har også fått noen hundrelapper i rabatt på kalendergaver til ungene - også ting vi uansett hadde kjøpt (pokemonkort og Harry Potter-legofigurer til tre stykker, så langt 69 kalenderluker til 500 kr). Jeg blei i grunnen litt overraska over den rabatten, for jeg hadde glemt hele Black Friday... Jeg får ikke reklame verken på e-post, SMS eller i postkassa, så jeg har kun fått det med meg via Facebook og skilt utenfor butikkene. Jammen var det ikke nedsatte priser i lekebutikken også.


#61

mkj sa for siden:

Har handlet litt i år, men det var i dagene før.

Har kjøpt gaver fra til oss fra foreldre/svigermor. Får da to fine gaver innenfor budsjettet, og dette er ting vi uansett hadde kjøpt oss en eller annen gang.

Handelsstanden ødelegger litt for seg selv. Nå trenger man snart ikke handle noe til full pris før jul.


#62

veobra sa for siden:

Jeg tror salg er den nye veiledende prisen. Det er en del butikker der jeg flere ganger i året kan handle med 25% rabatt. Da er ikke lenger full pris normalpris.


#63

trøtt sa for siden:

Jeg synes det er litt forskjell på mat og elektronikk/klær/leker eller hva det nå er som er på tilbud i dag. I hamstretråden er det vel snakk om å kjøpe inn ting man uansett ville kjøpt.

Jeg synes ikke det er galt å handle på black friday, men personlig er jeg ikke veldig innstilt på å gå i kø. Kjøper man ting man uansett hadde tenkt så er det greit å spare de kronene.

Det ble mer handling på meg enn jeg trodde det skulle bli i dag. Kjøpte noen merkeklær i julegave, hadde aldri kjøpt de til fullpris, men benyttet sjansen nå.


#64

Appelsin sa for siden:

Jeg er ikke glad i å handle, så dager med baluba og massevis av folk holder jeg meg i hvert fall unna. Jeg gikk tur i mørket, det var min markering. Men gikk på en smell etter 15 km og kjøpte ostepop :knegg:


#65

Pasta sa for siden:

Jeg hater folkemengder og køer og holder meg langt unna.
Jeg oppfatter at prisen settes opp før rabatten legges på, og dermed er det ikke så mye å spare. Jeg handlet klementiner til fredagskaffen og var på kino med ungene.
Jeg skal uansett gi opplevelser og tid i julegaver, og her er det lite å spare på black friday.



#67

Storm sa for siden:

:lol:


#68

Anne C sa for siden:

Jeg må visst innrømme at jeg handlet bittelitt på nett i går kveld.


#69

Tranquil sa for siden:

:lol: Tatt helt på kornet.


#70

Stompa sa for siden:

Oppdatering. :knegg: Jeg har begynt å kjøpe inn et middagsservise til fint (Bogstad Hvitt), og har ikke funnet det i butikken her i byen som fører det på over et halvt år - ganske irriterende, i grunnen. Jeg hadde ikke engang tenkt på at nettbutikkene kunne ha BF-salg, men da denne tråden gjorde meg oppmerksom på det, bestilte jeg fire tallerkener. Sparte 400 kroner, og dette var altså noe jeg uansett ville kjøpt. Passer bra nå rett før jul, så har jeg nok til alle på jul- og nyttårsaften. :jupp:


#71

IzziCreo sa for siden:

Vi har handlet julegaver vi uansett hadde handlet, og alle var planlagte. Så nå er vi ferdige med gaver til alle nevøer, nieser og filletantebarn, samt mye til barna. Vi kjøpte også airfryer som vi har planlagt en god stund, da den kom på tilbud. Jeg har handlet alt på nett, dessverre, men hadde jeg vært frisk nok til det så hadde jeg heller handlet lokalt. Svært viktig poeng dette med å opprettholde et levende lokalsamfunn.


#72

Dali sa for siden:

Har akkurat svidd av noen kroner på julegaver på nett. For å få fri frakt endte jeg så klart opp med å kjøpe noe jeg egentlig ikke trengte. :himle:


#73

GinaK sa for siden:

Har vært flink. :) Ikke handlet en eneste ting hele uken utenom hundefor og nytt halsbånd til voffen. Var 25% på dyrebutikken i går og halsbåndet hadde han hatt i 6 år så det var helt morkent i leddet der låsen var på. Og så var vi på helgehandel.


#74

Nextlife sa for siden:

Nei. For noen år siden bestemte jeg meg for at dette skulle være den dagen jeg ikke skulle handle noe som helst ut over vanlige matvarer.
Jeg bestemte også at denne dagen skulle jeg bruke tid på å være i lag med folk jeg bryr meg om, og gjerne bruke noen penger hos lokale kaffesjapper.
Det har jeg greid å holde, og i går gikk jeg, yngste datter og yngste barnebarn fra kafé til kafé i 5 timer, og du og du for en fin dag vi hadde. :hjerter:


#75

millact sa for siden:

Her ble det også deilig kaffe hos den lokale kaffebutikken. Deilig start på dagen.


#76

Teflona sa for siden:

Kjøpte ingenting i går, men i dag ble det ansiktskremer på 40 % på apoteket (som jeg uansett måtte kjøpt) og en julegave på 25 %.


#77

Candy Darling sa for siden:

Jeg lot også være å handle i går, men bestilte fotokalendere i dag, og BF-rabatten gjaldt fortsatt. Jeg sier jo ikke NEI til 50 %, bare for å ri prinsippene.


#78

Carrera sa for siden:

Det jeg har uthevet her, det er noe jeg har oppfattet og stusset på. Hva legges til grunn i denne "påstanden"?

Etter min tid i butikkyrket, så vet jeg jo at varene kom inn og ble solgt til en fastsatt pris. La oss si en dongeribukse til 500 kr. 500 var satt, og det var det den kostet.

Så kom det kampanjer. Type ta to betal for en, 30% på dongeri, etc. I en kort periode. Her ville jo ta to betal for en vær mer lønnsom enn 30%, sånn sett. Deretter ordinær pris på 500 kroner igjen, frem til evt neste kampanje.

Og det er her jeg stusser, blant annet fra div programmer på tv. Det blir henvist til at den aktuelle varen, vi holder oss til buksa til 500 kroner, ble solgt for 250 kroner på en kampanje, for så å selges til ordinær pris igjen etter noen dager, og så til feks 350 kroner på neste kampanje. Type BF.

Har bedriften da satt opp prisen, og gitt en dårlig rabatt til BF?

Jeg tenker nei, for kampanjer går sin gang, og de varierer. Det er ordinærpris som gjelder, og kampanjens pris er den den er, uavhengig av tidligere kampanjer.

Setter de opp prisen til mer enn utgangsprisen, så er det jo ikke innafor så klart. Men det tror jeg aldri jeg har opplevd å se, faktisk.


#79

~TM~ sa for siden:

Akkurat!


#80

Fintdethei! sa for siden:

Haha, kjenner meg igjen. Eldste ønsket seg en løpejakke, jeg fant den knallbillig på en velprøvd nettside. Men manglet 500kr på fri frakt. Som om frakten koster 500. Det ble ullundertøy til meg selv det, til 700 kr. :koko:.


#81

Candy Darling sa for siden:

Haha, jeg sto også sånn her om dagen. Den ene nettsiden hadde varen til 259, pluss frakt 39. Den andre til 299, og gratis frakt fra 500. Jeg sto i sikkert 5 min og vurderte om jeg skulle kjøpe 2 for 600 eller 1 for 300. :duh:


#82

Tallulah sa for siden:

Nei, vi endte også opp med å kjøpe ny telefon på tilbud til Hiawata. På nett. Mobilbutikker er ikke det jeg nødvendigvis jobber hardest for at skal overleve i bybildet. De ser ut til å greie det godt på egenhånd. :Paddehatter:


#83

My sa for siden:

Jeg vil forresten slå et slag for Miinto.no når man først skal handle på nett. En felles portal for mange uavhengige butikker. Ene julegaven kjøpte jeg der, et fint, fluffy skjerf til min niese. Kom i posten i går, fra en mindre, lokal butikk i Åfjord på Fosen, med en hyggelig, håndskrevet hilsen fra en butikkansatt inni. :hjerter:


#84

Lavender sa for siden:

Det ble den siste av de nye innbundne Harry Potter bøkene, 40% hos Ark. Julegave.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.