Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger jeg en støpejernsgryte?

#1

frukt sa for siden:

Har muligheten til å få 40% i avslag på Le creuset støpejernsgryte, og lurer på om jeg burde slå til? Har bare en liten, emaljert støpejernsgryte fra før.
Og i tilfelle ja, er det best med rund eller oval?


#2

Niobe sa for siden:

Trenger og trenger. Jeg bruker min mye, men hadde også klart meg uten. Jeg ville hatt rund, jeg blir helt sprø av å røre i de ovale. Det passer jo ikke! :knegg:


#3

frukt sa for siden:

Burde skrevet "trenger". Er det en nyttig ting? Den kan jo puttes i ovnen, det kan jo være nyttig.


#4

Teofelia sa for siden:

Det er i alle fall en svært god gryte. Jeg bruker vår masse.
Om du trenger en slik gryte, vet du vel best selv. :humre:


#5

frukt sa for siden:

Jeg heller mot ja. :gruble:


#6

Syrinx sa for siden:

Den er god, den er nyttig, den er fin. Svaret er ja.


#7

Lhi-My sa for siden:

Jeg har to og bruker de flere ganger i uken. Jeg har en fra Invite og en le Creuset og jeg liker faktisk den billige fra Invite best. Jeg steker eltefritt brød flere ganger i uka og jeg lager også mye middag i disse grytene.


#8

-ea- sa for siden:

Jeg trenger den ikke. Ikke nok til at jeg vil kjøpe en, ihvertfall.
Bare for å være motvekt til de andre. :humre:
Lager en god del mat likevel.


#9

Floksa sa for siden:

Jeg har to (gamle fra Høyang) som er i bruk mange ganger i uka. Men jeg MÅ ikke ha dem, mn jeg er veldig glad i dem.


#10

Karamell sa for siden:

Jeg bruker min til alle gryter og til brød.


#11

millact sa for siden:

Jeg kjøpte for en kollega i dag. Den så flott ut. Sikkert praktisk?


#12

kamp sa for siden:

Jeg elsker min!


#13

Hyacinth sa for siden:

Det er greit å ha, men jeg bruker ikke min mye, det må jeg si. Den er veldig tung, og så er den ikke så god å steke i. Min er emaljert, hvis det har noe å si. Ting svir seg enormt lett, synes jeg. Også ved koking.


#14

Billa sa for siden:

Ja, det setter seg fast! Vi snakket om det på jobb i dag fordi det var BF-tilbud på (var det?) Kitch'n? Jeg har skikkelig hatforhold til LeCruset etter at jeg kranglet med en grillpanne fra den ble kjøpt til den ble kastet (sic).


#15

Hyacinth sa for siden:

Å, jeg trodde det var noe galt med min! Men det er jo livstidsgaranti...?


#16

Niobe sa for siden:

Man må jo bruke den på en annen måte enn gryter med slippbelegg, men jeg kan ikke skjønne at det skal være et så stort problem at ting svir seg? Jeg koker til og med grøt i min. :P


#17

Billa sa for siden:

Mulig jeg kunne klaget, men jeg var for frustrert ;)


#18

Hyacinth sa for siden:

Bruker den mest til langtidskoking. Men da Brunes ofte kjøttet først. Og det svir seg lett når det koker også.


#19

mkj sa for siden:

Har du sjekket Ikea? Jeg har en derfra kjøpt til full pris. Mye billigere enn merkegrytervpå tilbud. Godt fornøyd med vår.


#20

Myria sa for siden:

Samme her. Har ikke og har ikke tenkt at jeg har behov for eller lyst på det heller.


#21

frukt sa for siden:

Jeg kunne godt hatt en mellomstor gryte ihvertfall. Jeg har en diger på 9 liter mens den nestsstørste er på 3 liter liksom.


#22

løve70 sa for siden:

Jeg har slike i 3 størrelser og bruker dem masse. Til supper, gryteretter og eltefrie brød :)


#23

Timar sa for siden:

Jeg har. Brukt én gang da jeg laget eltefritt brød. :humre: I alle andre settinger er det enklere og lettere å ta en kjele eller steikepanna.


#24

Tjorven sa for siden:

Jeg bruker min støpejernsgryte stadig vekk. Og det er den eneste som fungerer når jeg vil lage verdens beste brune saus (det blir virkelig ikke det samme i andre gryter).

Men min er fryktelig gammel. Jeg arvet den etter min bestemor som døde da jeg var 19 år, og den var svært langt unna å være ny den gang.


#25

Carpe Diem sa for siden:

:jupp:


#26

trøtt sa for siden:

Enig. Jeg har to hjemme og en på hytta, synes de er fine, men upraktiske. Skal jeg steke opp ting før koking så svir det seg veldig fort, må passe på absolutt hele tiden.


#27

gnuri sa for siden:

Jeg har både emaljert jerngryte fra le Creuset og en ren støpejernsgryte fra Høyang. Jeg liker høyanggryta mye mye bedre. Ting setter seg mye mer fast i le Creuset, og i tillegg tåler høyanggryta mye mer. Den emaljerte kan man for eksempel ikke ha kaldt vann i når den er varm, for da kan den krakelere


#28

Tallulah sa for siden:

Trenger og trenger. Jeg syns det er praktisk, og bruker den mye til gryter og spaghettisauser. Man kan steke ting i den som i en stekepanne, men også benytte seg av at den har høye kanter. :knegg:

Jeg har en emaljert sak også, men den bruker jeg nesten bare til grytebrød. En støpejernspanne uten emalje kan leve gjennom generasjoner.


#29

frukt sa for siden:

Jeg brukte støpejernsgryte mye da jeg kokkelerte hjemme i tenårene. Veldig praktisk til indisk gryterett for eksempel.
Det med å kunne steke ting i gryta er jo praktisk. Kanskje jeg skulle hatt en, men jeg vil ikke ha en emaljert. :niks: Ikea eller Høyang altså?


#30

Karamell sa for siden:

Le Creuset er jo emajert. Jeg ønsker meg en jerngryte, typ Høyang ja. Litt sent for denne jula, muligens.


#31

Tallulah sa for siden:

Nei, ikke alle. De har helt vanlige støpjernsgryter og -panner også.


#32

frukt sa for siden:

Har ikke Høyang blitt kjøpt opp av Fiskars?

Jeg har gjenoppdaget stekepannen min i støpejern, og har funnet ut at jeg trenger definitivt en støpejernsgryte. :jupp:


#33

Taien sa for siden:

Jeg har en emaljert støpejernsgryte, og jeg elsker den!!
Ikke minst at det er så enkelt å vaske den! Lagde brente mandler i den, og det var bare å ta varmt vann og Zalo så ble den ren på et blunk. (Har ødelagt både gryter og panner på lignende.)


#34

frukt sa for siden:

Jeg har en liten emaljert støpejernsgryte. Men jeg tror jeg har mest lyst på en litt større som ikke er emaljert.


#35

Karamell sa for siden:

Jo, de er oppkjøpt.

Jeg vil også ha en uten emaje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.