Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på hjemmelaget jule-småkake-deig?

#1

Njulaif sa for siden:

Kjære allvitende forumdamer

Er det noen som vet hvor lenge en småkakedeig kan stå i tett boks i kjøleskap eller kjeller før den må bakes ut og stekes?

Jeg har nemlig tatt en feriedag fredag i neste uke for å bake julekaker (!) og driver nå å planlegger hvordan jeg skal få til en mestmulug effektiv bakedag. Så husker jeg at svigermor pleide å lage klar deiger til feks sandnøtter, berlinerkranser og slike ting, dekke til og sette i kjelleren for så bake ut en annen dag. Dette tenkte jeg også å gjøre, for da får jeg jo produsert mye mer enn om jeg må lage deigene og bake ut samme dag.

Vil feks en deig som feks berlinerkranser (som inneholder både rått egg og kokt eggeplomme) og limekaker (som inneholder fløte) ha kortere holdbarhet enn vaniljekrem (som inneholder smør, vaniljesukker og hvetemel)?

Kan en slik deig feks holde seg helt til fredag om jeg lager deigen i morgen? :confused:

Hadde satt stor pris på noen kloke innspill fra alle de flotte damene her inne som vet slikt. :hjerter:


#2

Niobe sa for siden:

Jeg vil tro en uke går helt fint. Jeg har hatt pepperkakedeig og kakemanndeig i kjøleskapet i flere dager, og det var ingen forskjell fra dagsfersk. Et døgn har de jo godt av å ligge uansett.


#3

Palmen sa for siden:

Julekakedeiger vil holde tildekket i kjøleskap i over en uke ja. Jeg pleier selv å ha berlinerkransdeig i en uke eller to. Morgenlevering.no har begynt å selge snåkakedeig, og det står at den vil holde seg i kjøleskap i inntil 3 uker.


#4

Njulaif sa for siden:

Tusen takk skal dere ha. Da tør jeg å ta sjansen på det. Følte jeg måtte dobbeltsjekke med noen voksne siden jeg skal gi noen av kakene til svigerfamilien også.


#5

Charlie sa for siden:

Noen ganger kan det være fint å fryse ferdige ruller, også. Typisk cookies, mørdeigskaker o.l. kan fint fryses i ferdige ruller, plastpakkes og så skjæres skiver av og rett på plata (evt med bakepapir...) uten å tine helt. Om de ikke er bånnfrosne i en veldig god fryser, er det bare noen få minutter på benken og kjøre på. Særlig fint for å få nybakte kaker med ryddig kjøkken. :ja:


#6

Njulaif sa for siden:

Oh... BRA triks Charlie!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.