Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lettvint og god smårett

#1

Taien sa for siden:

Skal ha med en smårett på et kollega-arrangement om en uke. Men hva skal jeg ta med?
Andre skal ha med spekeskinke og tortilla/salat, dip og brød, dadler med bacon, kjøttboller, bruschetta, scampi og desserter... Hva kan jeg bidra med?


#2

My sa for siden:

Ser ikke eggerøre og røykelaks på lista. Ikke veldig spenstig og eksotisk, men folk liker det. Evt lag wraps med røykelaks og smøreost, og kutt opp i biter.



#4

Sissel sa for siden:

Pastasalat med kylling og bacon, med pesto som dressing.


#5

Elise sa for siden:

Lefser med spekeskinke, smøreost, ruccola og rødløk.



#7

sindrome sa for siden:

Lag eggesalat og ta med baguetter som du skjærer opp, eller annet brød som det kan smøres på.


#8

Shun sa for siden:

Et lass med disse røde linselusene.
De er gode kalde også. Jeg steker dem på bakepapir i ovnen og unngår på den måten stekefettet.


#9

Taien sa for siden:

Disse så helt magiske ut!
Men så skal to stykker ha med seg spekeskinke, så jeg tenker jeg bør gå for noe annet. Pastasalat er jeg helt ærlig lei av...
De røde linseliusene (eller liberalistene, som mobilen ville rette det til) så gode ut, men blir for likt kjøttboller.

Jeg kunne kanskje laget små "skåler" av butterdeig og fylt dem med eggerøre og røkelaks...det har jeg lyst på selv. Men hvordan lager jeg skålene? Noen kyndige som vil lære meg?


#10

Shun sa for siden:

Har du muffinsbrett? Kle hullene med butterdeigen, fyll opp og stek.



#12

Taien sa for siden:

Da har jeg lander på at jeg lager e pannerett med rosenkål og bacon. Det et enkelt, godt og jeg treffer de fleste av mine kolleger på det.


#13

Hyacinth sa for siden:

Det hadde jeg blitt veldig glad for! Har du en god oppskrift? Jeg lager ofte pannestekte rosenkål til middag, men er åpen for nye varianter. :)


#14

Karamell sa for siden:

Jeg ble nettopp tipset om de mini butterdeigsgreiene som IKEA selger. De kan fulles med all salgs godsaker.


#15

Taien sa for siden:

Sorry Hyacinth, jeg har glemt å svare her. :flau:
Jeg klipper opp bacon i biter og steker dette i stekepannen. Renser og kutter rosenkål i to (eller fire om de er veldig store) og har dette i stekepannen sammen med bacon. Surrer det litt sammen før jeg har over vann (slik at det dekker bunnen i pannen). Ha litt salt og pepper og paprikakrydder i. La det koke på middels varme til vannet har nesten kokt inn. Tilsett litt mer krydder. Smak underveis. Jeg liker litt kick, så jeg har i litt chiliflak.

Jeg lagde dette på fredag og det var ikke mye igjen, for å si det sånn.


#16

Hyacinth sa for siden:

Takk! Jeg hadde glemt det jeg også. :knegg:

Jeg lager noe tilsvarende, men uten vann. Steker rosenkål og bacon (eller helst spekeskinke) på lav varme en god stund. Har gjerne (men ikke alltid) i nøtter og revet sitronskall. Gjerne chilikrydder.


#17

Fintdethei! sa for siden:

Hopper inn fra sidelinjen...det der hørtes skikkelig godt ut!


#18

Taien sa for siden:

Det er helt magisk godt! Jeg ender alltid opp med å spise slike rester til nattmat når jeg har hatt det...


#19

Hyacinth sa for siden:

Blir de mer dampet enn stekt da, de rosenkålene? Og hvor lenge koker de?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.