Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Asiatisk-inspirert ribbe

#1

Musemus sa for siden:

Vi skal være alene på julaften i år (med ungene) og tenkte vi skulle prøve ribbe med vri. Noen som har prøvd og har oppskrift på en asiatisk-inspirert ribbe? Og spennende tilbehør?




#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker også Heiamat sin ribbe med masse krydder. Herremin hatt, så godt!



#6

Musemus sa for siden:

Takk for tips. Jeg lagrer alle!
Men hva slags tilbehør har dere? Så at den Che linka til hadde litt tilbehør - er det noe spesielt som er skikkelig godt? Mannen lager en fantastisk potetmos, så det hadde vært spennende å ha inntil.


#7

kamp sa for siden:

Rema 1000 har en fersk wokpose med bokchoy, grønnkål, chili, gulrot og purre.
Den syns jeg er veldig god!


#8

Musemus sa for siden:

Takk for tips. 😀


#9

Che sa for siden:

Jeg synes chili og ingefærpærer var veldig godt til (men klart: jeg hadde lave forventninger til konseptet)


#10

Carpe Diem sa for siden:

Til asiatisk ribbe pleier jeg å ha steam buns, men det er ikke så julete.... :jupp:


#11

Sol sa for siden:

Jeg har hatt både potetmos og cole slaw til, begge deler var godt.


#12

kamp sa for siden:

1*kg
tynnribbe

1*dl
soya saus

4*stk
stjerneanis

15*stk
Hvit pepperkorn

20*g
ingefær finhakket

5*stk
hvitløksfedd

1*stk
rød chili

1 ss
Sukrin/sukker/honning

salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

    1. Krydre ribbestykket lett med salt og kvernet pepper.

    1. Legg ribbestykket med fettsiden ned i en ildfast form som er akkurat passe stor til kjøttet.

    1. Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien. Bland Amino, sukrin gold, ingefær, hvitløk, chili, anis og pepper i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det småkoke et par tre minutter.

    1. Hell «marinaden» over kjøttet og dekk til med aluminumsfolie. Varm ovnen til 150 grader varmluft og stek ribben i 3 timer.

    1. La kjøttet ligge til avkjøling i sjyen som er i pannen, snu litt på det med jevne mellomrom.

    1. Til servering:
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Hvis kjøttet må varmes opp kan du steke skivene lett i en panne og tilsette litt av stekesjyen. Del brødene nesten igjennom som et lite pitabrød. Smør litt hoisinsaus i brødet og legg i et par kjøttskiver. Topp med kinakålsalat, frisk koriander og chilisaus


#13

Musemus sa for siden:

Kjenner jeg gleder meg. :) Vi skal ha medisterkaker og det vanlige i tillegg, så det blir julete likevel.


#14

Ru sa for siden:

Kan kjøre kinesiske pannekaker, agurk, vårløk og hoi sin til. (A la crispy duck med andre ord.)
Knallgodt. :nikker:


#15

Harriet Vane sa for siden:

Steambuns! Hoi sin! Kimchi!

Det er så digg! Jeg lager steambuns innimellom og det er rett og slett utrolig godt med ribbe og grønnsaker og masse hoi sin saus.


#16

Smash sa for siden:

Har du oppskrift på dette?



#18

Musemus sa for siden:

Mmmmmm! Vi elsker Crispy duck. Takk for tips.


#19

Candy Darling sa for siden:

Jeg er også veldig glad i asiatiske varianter av svin, men det smaker jo ikke jul! Det et ikke egentlig viktig for meg, men for andre deler av familien ville det vært en gigaskuffelse, uansett hvor godt det er. Bare så man har latt den tanken svive gjennom hodet også, hvis man ikke har laget det før.


#20

zinatara sa for siden:

Mannen min mener det er en uting å spise julemiddag flere ganger før den faktiske julemiddagen. Så for meg er det vel mer en mulighet til å bruke råvarene som er i butikk uten at mannen steiler helt.


#21

Candy Darling sa for siden:

Ja, vi spiser også asiatisk ribbe eller annet svin utenom julaften, og jeg liker jo det mye bedre. :knegg: Igjen, kun en forventingsavklaring som kan være greit å ta internt.


#22

Harriet Vane sa for siden:

For mange er "jul" en nærmest ukrydret og litt for lite salt ribbe. Jeg ser ingen grunn til å viderebringe den tradisjonen. Nå har vi ikke den i min familie, der er det blitt krydret litt bestandig, så for dem var overgangen til Heiamat sin ribbe nesten umerkelig. Krydringen ble faktisk ikke kommentert annet enn at de syntes det var dritgodt og at svoren var helt crazy god.


#23

Eia sa for siden:

Da gjør du kanskje ikke dette, som står i Heiamats oppskrift i lenken? (vurderer å teste i helgen):


#24

Candy Darling sa for siden:

Ja, jeg er vant med deilig pinnekjøtt, så jeg ser knapt sjarmen med ribbe i det hele tatt, men prøv å få en østfolding som elsker tung fløtesaus og ribbe med på den. :gal:

For meg ble det en aha-opplevelse da jeg startet å legge ribben i saltlake først. Plutselig kan man få saftig ribbe med god svor uten at det drypper av fett.


#25

Tjorven sa for siden:

Hvis det serveres på julaften, så vil jeg helst ha tradisjonelt krydret ribbe. Med det vanlige juletilbehøret. Den kan være skikkelig kjip, men det er fullt mulig å gjøre den god. :tradisjonell østfolding:

Men hvis det er utenom julaften, så synes jeg ribba med fordel kan gjøres litt mer spennende, og den asisatiske vrien vi har forsøkt har vært svært vellykket.

Heldigvis spiser vi vanligvis pinnekjøtt på julaften. Jeg synes det er mye bedre enn ribbe.



#27

Musemus sa for siden:

Vi skal være alene på julaften, med ungene på 7 og snart 11 år. Tror de blir mer glad for ribbe som smaker noe enn den vanlige tradisjonelle ribba som ingen av oss er veldig glade i. Vi skal også ha hjemmelagde medisterkaker, hjemmelaget sylte og kanskje pølser inntil - så det blir julemat, men med en asiatisk vri på ribba inntil. Alle er enige. :) Men skjønner tankegangen din!


#28

zinatara sa for siden:

Nå er denne i ovnen og deigen til heving. Har aldri laget dette før, så er spent på resultatet. Regner med de to yngste kommer til å holde seg langt unna syltet kinakål, men forhåpentligvis spiser de ribbe og steam buns.


#29

Anne sa for siden:

Laget igår. Brukte min gamle oppskrift på ribbe, 45 min under folie oppned på 230 grader. Så 1,5 t på 200 grader nederst i ovnen.
Soya, glace, ingefær, fersk koriander og hvitløk. Bittelitt chili ;)
Ble himmelsk :)


#30

Musemus sa for siden:

Mmm, høres digg ut!


#31

liefje sa for siden:

Skal prøve oss på den fra Heiamat i helgen. Jeg er over hodet ikke ribbebevandret, men det står tynnribbe uten bein og uten svor. Kan man kjøpe den sånn ferdig eller må man beine ut selv? Det høres ikke ut som noe jeg klarer. Hos en skikkelig slakter, kanskje? Hilsen håpefull. Bor i Oslo om det er et spesielt sted jeg bør gå og handle.


#32

zinatara sa for siden:

Jeg skar av nederste delen med ben og svoren selv nå i helgen. Var ikke spesielt vanskelig med en skarp kniv.


#33

Lavender sa for siden:

Hos Meny og Mega er det folk i ferskvaredisken som gjør det for deg.


#34

kamp sa for siden:

Jeg bruker bare en med ben og vipper ut bena når den er ferdig stekt :riktig:


#35

liefje sa for siden:

Takk for svar. Satser på at jeg får norm til å beine ut for meg. Ellers går det nok bra. Gleder meg til spennende smaker.

Liker godt skikkelig spicy mat. Bør jeg da bruke mer krydder eller er det nok? Synes ofte at oppskrifter er fornorsket og for milde for vår smak.


#36

zinatara sa for siden:

Jeg lagde den fra NRK i helgen. Tror kanskje jeg har brukt andre oppskrifter på selve ribben tidligere. Må eksperimentere litt med det, for syns ikke det var like vellykket med sukker og soyasaus når det skulle stekes lenge. Holdt meg til de anbefalte tidene og temperaturene, men ble litt vel mørk utenpå.

I år kjøpte jeg ferdige steam buns i frysedisken på asia maten og de var overraskende gode og det var veldig lettvint å bare måtte dampe frosne steam buns i 7-8 minutt. I tillegg til den syltede kinakålen hadde vi også syltet rødløk og det passet godt til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.