Skal lage ostekake til et stort selskap, og vil ha gelélokk på. Skal jeg da bruke den mengen vann som står på gelépakka, eller skal den halveres? :teflonhjerne: Og kan jeg legge skiver av jordbær oppå kaka før jeg heller over geléen? Eller har dere andre gode forslag til dekor?
Jeg halverer alltid vannmengden. I kaketråden min ligger det to ostekaker jeg har pyntet med frukt og bær, synes det blir finere enn bare et gelelokk. :)
Du har lagt på kiwien til slutt, har du ikke? Mente svigerinna mi fortalte meg en gang at om jeg putta kiwi i gele, vil den ikke stivne... Husker jeg riktig?
Takk for kjapt svar, Iset! :blomst:
Herlighet, den kaketråden din var ikke bra for slankekuren min! :nam:
Jeg synes også at det blir litt kjedelig med bare gelélokk, det er derfor jeg vil ha jordbær oppå også. Vet at kiwi og ananas går dårlig i gelé, men jordbær skal vel gå bra? :vetikke:
Jeg la på kiwien og druene da kaken var helt stiv, og så penslet jeg bare med halvstiv grønn gele etterpå, slik at frukten ble blankere. :)
Stemmer at geleen ikke blir stiv med frisk ananas og kiwi i, de har noen enzymer som forhindrer at den stivner.
Høyt og høyt, jeg er jo ikke akkurat proff da. :knegg: Men jeg elsker å bake. Skal faktisk lage Maryland Cookies i dag. Mamma elsker dem, så jeg skal leke "snill datter" og ta med en haug til henne i morgen.
Jordbær går veldig bra, men du bør vurdere å bruke to pakker gele til lokket, slik at du er sikker på at det dekker jordbærerene helt. Vent også til geleen har begynt å stivne, ellers vil jordbærene bare flyte rundt.
Tusen takk for tips, Benzo! Da skal jeg løpe ut og kjøpe en pakke til, så kan jeg jo bare helle over det jeg trenger. Har kjøpt jordbær og sitronmelisse, tror det blir fint! :)
Men du Iset-kakeguru; Når man lager ostekake eller fromasjkake eller noe annet i en sånn form med mønster? Hvordan får man til det? Det har jeg lurt på. Geleen kan man jo få stiv først, før man har i ostemassen, men SÅ begynner det jeg overhodet ikke forstår - hvordan får jeg kjeksbunnen skikkelig??
Jeg har nemlig sett bilde av verdens lekreste ostekake med blomstermønster eller hva jeg skal kalle det - slags 3D form, og den hadde geletopping.
Og mens jeg har oppmerksomheten til dere kakeeksperter: I morgen skal jeg bake Verdens Beste. Jeg pleier å legge begge kakedelene med marengsen opp, dvs at marengsen på den underste kaka kommer i kontakt med kremen. Men nå har jeg hørt at jeg helst skal legge den underste kaka opp-ned? Puh, ikke lett å forklare dette. Hvordan gjør dere det?
De har jeg også sett, men aldri laget selv. Men det man gjør da er at man heller geleen i først, som du sier, og lar den stivne HELT før man har i ostemassen og lar den stivne helt. Så må man rett og slett bare spre kjeksmassen forsiktig utover ostemassen, tror den bør være litt løs og kornete.
Sånne ostekaker lager jeg.:ja: Og geleen blir helt stiv først, så ostekremen og tilslutt kjeksen. Den blir helt perfekt! Kjeksmassen virker litt tørr når jeg smører den over, men den stivner helt. Bruker bixit-kjeks.
Signerer Alexy, det er ikke noe problem å lage slike ostekaker. Cluet er å få kaken ut av formen uten at gelen smelter for mye. Kun et par sekunder i varmt vann.
Må bare få si at kaka mi ble kjempefin! :lykkelig: Takk for hjelpen! Hvis jeg hadde kunnet overføre bilder fra mobil til PC skulle dere fått se...:sparke:
Hvis du har bluetooth på mobil og pc er det ikke noe problem å overføre bilder. Tror man kan sende bilder til FotoKnudsen også jeg, men er ikke helt sikker.