Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gelélokk til ostekake

#1

Kneazle sa for siden:

Skal lage ostekake til et stort selskap, og vil ha gelélokk på. Skal jeg da bruke den mengen vann som står på gelépakka, eller skal den halveres? :teflonhjerne: Og kan jeg legge skiver av jordbær oppå kaka før jeg heller over geléen? Eller har dere andre gode forslag til dekor?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg halverer alltid vannmengden. I kaketråden min ligger det to ostekaker jeg har pyntet med frukt og bær, synes det blir finere enn bare et gelelokk. :)


#3

Inagh sa for siden:

Flotte kaker, Iset!

Du har lagt på kiwien til slutt, har du ikke? Mente svigerinna mi fortalte meg en gang at om jeg putta kiwi i gele, vil den ikke stivne... Husker jeg riktig?


#4

Kneazle sa for siden:

Takk for kjapt svar, Iset! :blomst:
Herlighet, den kaketråden din var ikke bra for slankekuren min! :nam:
Jeg synes også at det blir litt kjedelig med bare gelélokk, det er derfor jeg vil ha jordbær oppå også. Vet at kiwi og ananas går dårlig i gelé, men jordbær skal vel gå bra? :vetikke:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg la på kiwien og druene da kaken var helt stiv, og så penslet jeg bare med halvstiv grønn gele etterpå, slik at frukten ble blankere. :)
Stemmer at geleen ikke blir stiv med frisk ananas og kiwi i, de har noen enzymer som forhindrer at den stivner.


#6

Kneazle sa for siden:

Oh! Kakepynting på høyt nivå! Imponerende.:)


#7

Dixie Diner sa for siden:

Høyt og høyt, jeg er jo ikke akkurat proff da. :knegg: Men jeg elsker å bake. Skal faktisk lage Maryland Cookies i dag. Mamma elsker dem, så jeg skal leke "snill datter" og ta med en haug til henne i morgen.


#8

Kneazle sa for siden:

Maryland Cookies!?!:nam: Vik fra meg, fristerinne! :nono:


#9

Benzo sa for siden:

Jordbær går veldig bra, men du bør vurdere å bruke to pakker gele til lokket, slik at du er sikker på at det dekker jordbærerene helt. Vent også til geleen har begynt å stivne, ellers vil jordbærene bare flyte rundt.


#10

Kneazle sa for siden:

Tusen takk for tips, Benzo! Da skal jeg løpe ut og kjøpe en pakke til, så kan jeg jo bare helle over det jeg trenger. Har kjøpt jordbær og sitronmelisse, tror det blir fint! :)


#11

Benzo sa for siden:

Lykke til, jordbærkaka mi ble en hit. :)


#12

Dixie Diner sa for siden:

Nå er jeg litt sur på dere. Jeg vil også ha jordbærkake.


#13

Kneazle sa for siden:

:erte:



#15

Left sa for siden:

Men du Iset-kakeguru; Når man lager ostekake eller fromasjkake eller noe annet i en sånn form med mønster? Hvordan får man til det? Det har jeg lurt på. Geleen kan man jo få stiv først, før man har i ostemassen, men SÅ begynner det jeg overhodet ikke forstår - hvordan får jeg kjeksbunnen skikkelig??
Jeg har nemlig sett bilde av verdens lekreste ostekake med blomstermønster eller hva jeg skal kalle det - slags 3D form, og den hadde geletopping.


#16

Kneazle sa for siden:

Og mens jeg har oppmerksomheten til dere kakeeksperter: I morgen skal jeg bake Verdens Beste. Jeg pleier å legge begge kakedelene med marengsen opp, dvs at marengsen på den underste kaka kommer i kontakt med kremen. Men nå har jeg hørt at jeg helst skal legge den underste kaka opp-ned? Puh, ikke lett å forklare dette. Hvordan gjør dere det?


#17

Dixie Diner sa for siden:

De har jeg også sett, men aldri laget selv. Men det man gjør da er at man heller geleen i først, som du sier, og lar den stivne HELT før man har i ostemassen og lar den stivne helt. Så må man rett og slett bare spre kjeksmassen forsiktig utover ostemassen, tror den bør være litt løs og kornete.


#18

Alexy sa for siden:

Sånne ostekaker lager jeg.:ja: Og geleen blir helt stiv først, så ostekremen og tilslutt kjeksen. Den blir helt perfekt! Kjeksmassen virker litt tørr når jeg smører den over, men den stivner helt. Bruker bixit-kjeks.


#19

Benzo sa for siden:

Signerer Alexy, det er ikke noe problem å lage slike ostekaker. Cluet er å få kaken ut av formen uten at gelen smelter for mye. Kun et par sekunder i varmt vann.


#20

Kneazle sa for siden:

Må bare få si at kaka mi ble kjempefin! :lykkelig: Takk for hjelpen! Hvis jeg hadde kunnet overføre bilder fra mobil til PC skulle dere fått se...:sparke:


#21

Left sa for siden:

Hvis du har bluetooth på mobil og pc er det ikke noe problem å overføre bilder. Tror man kan sende bilder til FotoKnudsen også jeg, men er ikke helt sikker.


#22

Tinka sa for siden:

Send bilde som mms fra tlf din og til din epostadr.


#23

Pelikan sa for siden:

Iset Det var dårlig gjort å legge ut den kakelinken:nam:


#24

Kneazle sa for siden:

Veldig stort bilde, og mobilkvalitet. Men her er ihvertfall resultatet. Takk for hjelpen til sjuggerpløm og Tinka.:blomst:

:D

#25

Benzo sa for siden:

Lekker kake; Emma!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.