Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bursdag igjen

#1

Wix sa for siden:

Jenta mi fyller 12 år. Hun vil ha filmbursdag med pizza og snacks hjemme. Men vi har ikke plass til 14 barn (jentene i både a og b + en bestevenninne fra trinnet over). Vi har plass til maks 8-10, tenker jeg, men da pusher vi den med sitting på madrasser osv. Hun er mest sammen med to av jentene i a, to i b, og bestevenninna. Og så vil hun gjerne ha så mange som mulig her...

Er det innafor å invitere bestevenninna fra trinnet over, jentene i egen klasse (5 stk i tillegg til henne), og to av de fra den andre klassen? Dvs da er det 5 jenter på trinnet som ikke blir invitert. Jeg kunne tenke meg å invitere kun de fem hun faktisk henger med da...


#2

Niobe sa for siden:

Her er det ikke lov å dele opp naturlig gruppe, så man må invitere alle jentene/alle guttene i egen klasse. Det synes jeg er en grei grunnregel. Ut over det synes jeg man kan invitere fra andre grupper i tillegg, så lenge det ikke er et lite mindretall som da ikke får komme. Jentene i klassen, to fra andre klassen og en fra trinnet over høres ok ut.


#3

Timar sa for siden:

Jeg tenker motsatt, hvis de er 6 jenter i a og 7 i b, så inviterer dere 8 av 13, og det er ikke innafor. To fra a og to fra b + den siste er helt innafor.

Men tror du ikke noen ikke kan, slik at det max blir 10 stk? Og det får du vel til om de sitter litt rundt på gulvet?


#4

My sa for siden:

Jeg tenker som Wix, det er snakk om to av sju i b-klassen. Det synes jeg må være lov. Å bare plukke ut noen få fra egen klasse for å få under halvparten av totalen i a og b synes jeg bare blir rart. Alle av eget kjønn i sin klasse og noen enkeltbarn i tillegg er jo helt vanlig, det har vi gjort flere ganger. Ungene har bedt alle av samme kjønn fra sin egen klasse, (tvillingene har fram til i år feiret sammen, så da de gikk i samme klasse inviterte de hele klassen, etter at de skilte lag har de invitert jentene fra hennes klasse og guttene fra hans) og noen enkeltbarn de er veldig mye sammen med fra andre klasser.


#5

Bluen sa for siden:

Egen klasse pluss jenta fra trinnet over ville jeg ha tenkt her.


#6

Myria sa for siden:

Enig.


#7

My sa for siden:

Jeg synes virkelig hun må kunne be de to i b-klassen som hun er mye sammen med når de er 7 jenter til sammen i den klassen.


#8

Millen sa for siden:

Her pleier det å være jentene i klassen 11-12 stk med min og 4 stk fra en annen klasse på trinnet.
Jeg hadde strukket meg langt for å få plass til alle sammen, det er kort tid og de kan også sitte/ligge på gulvet.


#9

Wix sa for siden:

Takk for innspill! Jeg syntes også det var litt vanskelig nå, men plutselig løste det seg - det var likevel greit med to fra klassen, to fra den andre klassen, og bestevenninna. Hurra! De skal også lage kake selv, de vil servere frossenpizza og spise snacks mens de ser hennes yndlingsfilm (Your name). Plutselig ble barnebursdagen mer lettvint enn noen gang!


#10

Chablis sa for siden:

Enig med deg.


#11

millact sa for siden:

Enig, innafor og særlig når de er blitt så store.


#12

millact sa for siden:

Så bra! I den alderen ordner de mye selv. Det er greit.


#13

Niobe sa for siden:

Ja, det synes jeg også.


#14

Tjorven sa for siden:

Bursdagsinvitasjoner ble tatt opp som tema på første foreldremøte på ungdomsskolen, og jeg trakk et lettelsens sukk da det var enighet om at nå var det slutt på å invitere alle i klassen/gutta/jentene.

Det man heller ble enige om var å oppfordre barna til å ha antennene ute i forhold til om de var noen som aldri ble bedt, å ikke legge ut masse bilder på sosiale medier fra bursdagsfester ikke alle var invitert i og heller holde en litt lav profil i forhold til feiringene. Litt sånn normal folkeskikk, med andre ord.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.