Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Se britiske TV-kanaler i Norge?

#1

Billa sa for siden:

Jeg vil se britisk TV, og lurer på om det er noen her inne som kan fortelle meg hvordan jeg kan gjøre det på en trygg og lovlig måte :) Jeg har googlet litt, men det stopper opp når jeg får beskjed om at IP-adressen min er i feil land :sukk:


#2

Neket sa for siden:

Vi bruker vpn. Den vi har heter NordVPN tror jeg. Koster litt, usikker på hvor mye. Fungerer fint. :jupp:


#3

Billa sa for siden:

Jeg er helt, helt tøysete når det gjelder tekniske greier. Er dette et nettsted hvor jeg betaler en sum og logger meg på ala Netflix :blond:


#4

Neket sa for siden:

Med NordVPN så installerer man en app på PCen (eller telefonen/ipaden) og når man åpner den får man et kart der man trykker på det landet man vil late som man er i. Veldig enkelt. Så kan man gå inn på f.eks. iplayer og se på tv.

Det virker fint for iplayer og andre britiske kanaler, og det virker sånn passe for Netflix (det virker, men det hender man må prøve mange ulike servere).


#5

Billa sa for siden:

Så nyttig info, takk :blomster: Men, helt til slutt: er dette lov? Jeg stjeler ikke rettigheter ala piratkopiering av filmer?


#6

Neket sa for siden:

Det er vel at worst en gråsone. Du bryter jo ingen lover, men du bryter sikkert terms and conditions hos BBC.


#7

Billa sa for siden:

I see... Det er jo bare fordi de lager kvalitet jeg så gjerne vil ha tilgang :o Jeg skal sjekke det ut!


#8

Myria sa for siden:

Ingen råd dessverre, jeg vil bare følge med her siden jeg også vil se britisk TV. :sparke:


#9

Pia sa for siden:

Du har ikke mulighet til å få dem i kanalpakken din? Vi her 3-4 forskjellige BBC-kanaler ihvertfall.


#10

Myria sa for siden:

De BBC-kanalene som tilbys i Norge (BBC Brit, Earth osv) er dessverre ikke de samme kanalene som i Storbritannia (BBC One, Two osv) og sender heller ikke de samme programmene.


#11

Billa sa for siden:

Jeg ønsker meg kostymedrama og gode talkshow. Og nyheter og ALT. Vi har noe i Altibox, men ikke nok ;)


#12

zinatara sa for siden:

Jeg bruker expressvpn og syns det fungerer bra. Bruker det også for å få mer innhold på netflix. Og for å kunne bruke norske streamingtjenester når vi er i utlandet.


#13

Charlie sa for siden:

Vpn er ikke "lov" . Det ligger liksom i kortene ved at man bruker et verktøy for å "tøye reglene" (sic!). :ja:


#14

Anda sa for siden:

Det er jo gjerne territorielle, begrensede opphavsrettigheter som ligger bak. Typisk har ikke BBC eller itv rettigheter fra skuespillere, komponister etc til å vise program utenfor UK, og programmerer derfor de kanalene de lisensierer til andre land (distributører) med det for øyet.


#15

Billa sa for siden:

Men jeg er villig til å betale for å få lov, er det ingen andre enn gråsonegreier :)


#16

zinatara sa for siden:

Du kan vel reise til England, laste ned programmer til bbc iplayer sin nedlastbare spiller slik at de blir lagret og da se dem i Norge. Men det er vel nokså tungvint og veldig mye dyrere. Og det kan jo fortsatt være at de krever at du er britisk lisensbetaler for å få lov til dette.

Det er ikke ulovlig å bruke VPN i Norge, men man bryter nok retningslinjene til de britiske tv-kanalene sine nettspillere. Så får man vel heller ta et valg om hvor alvorlig man synes det er.


#17

liefje sa for siden:

Det er en gråsone, ja, men om BBC hadde veldig mye imot det, kunne de vel gjort som Netflix (Netflix blokkerer VPN-adresser slik at man kun kan se det Netflixinnholdet som finnes i det landet man oppholder seg i).


#18

Billa sa for siden:

Reise over for å laste ned? Nå er jeg ofte i GB i utgangspunktet, men SÅ villig er jeg ikke til å betale for å se sesong 3 av Poldark, liksom :p


#19

Neket sa for siden:

De spør om man betaler lisens når man logger seg inn, så det er også brudd på retningslinjene.

Jeg tror ikke det finnes noen ikke-gråsone-tjeneste der man kan betale for britiske programmer. Det ligger vel noe på Netflix og Amazon kanskje? Og NRK kjøper jo ofte inn endel BBC-programmer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.