Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til gjærbakst i 70-årslag

#1

Guttemammis sa for siden:

Jeg skal bake noe gjærbakst til svigerforeldrene mine sitt 70-årslag.
Det vil være mange yngre gjester, så gjerne noe spiselig for de under 60.
Tenkte noe med kanel, sukker og vaniljekrem, kringle av noe slag.




#4

Pamina sa for siden:

Bladkrans ser jo alltid lekkert ut og smaker godt.


#5

Karamell sa for siden:

Kringle/ bladkrans, ja.


#6

Myria sa for siden:

Jeg elsker makronfyll så jeg ville valgt en kringle e.l. med det. :jupp:


#7

løve70 sa for siden:

Jeg hadde nok gått for kanelsnurrer. Det liker vel både de over og under 60?


#8

GinaK sa for siden:

Ingen i min familie er noe særlig glad i kanel så kanelsnurrer er ikke noe pop her.
Men hvetebakst med vaniljekrem derimot.. Bollefoccacia er enkelt og deilig.


#9

millact sa for siden:

Enig!


#10

Palmen sa for siden:

Har du prøvd tangzhongmetoden? Har sett Krem-Elin bakt med den på insta, men har ikke kommet så langt at jeg har prøvd det selv. Syns du bakverket blir bedre og saftigere altså?


#11

Nextlife sa for siden:

Ja, jeg har prøvd både søt gjærdeig og vanlig gjærdeig. Det er merkbart saftigere og mykere, men det er egentlig naturlig siden væskemengden er så stor tenker jeg.
Jeg har gått over til å bare bruke denne metoden når jeg baker gjærdeig, veldig fornøyd.
Et lite obs i disse oppskriftene til kremelin, jeg synes hun bruker mye salt, så jeg reduserer alltid mengden.


#12

Palmen sa for siden:

Gøy å høre "ekte" erfaringer! Da skal jeg jammen prøve det på gjærbakst neste gang. Takk for svar!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.