Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Natteravn

#1

Taien sa for siden:

Jeg har begynt som Natteravn i bydelen her!
Og i går var jeg ute på første vakt. Fra 21-23.30 gikk vi rundt i bydelen vår på kryss og tvers.
Det var en stille kveld, men møter med trivelige ungdom og ellers andre voksne mennesker gjorde kvelden utrolig fin.
Jeg er så glad for at jeg har hevet meg ut i det! Jeg får en helt unik kjennskap til bydelen, som er en av Stavangers største etterhvert (og det kjente jeg i rygg og bein etterpå :knegg:) Jeg oppfordrer alle der ute, som har kapasitet og lyst, til å være med sin lokale Natteravn-gruppe.


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har gjort det to ganger og det er veldig greit. I vårt nærområde (Majorstuen og nordover) er det foreldre fra ungdomsskolene som går.


#3

Taien sa for siden:

Her er det de som ønsker det som går. Foreldre fra ungdomsskolen, barneskolen og andre engasjerte voksne.


#4

Maverick sa for siden:

Vi Natteravner på trinnbasis, delt mellom 5/6/7 på tre barneskoler og ungdomsskolen. Det er helt supert å gå Natteravn og en utrolig lettvinn måte å få bedre sosial samvittighet. :knegg: Og de vi møter ute synes det er topp, og det er koselig å bli møtt med ørten «det er du som er mammaen til [insert navn til en av sønnene]?», så ja, anbefaler også veldig dette.


#5

Fersken sa for siden:

Her i bydelen er det FAU til de to ungdomsskolene som har tatt over Natteravn. Så det er to grupper som går. Og siden jeg sitter i FAU i på den ene, så er jeg med og organiserer.


#6

Taien sa for siden:

Vi er så heldige i bydelen vår å ha 150 frivillige som jevnlig trør i gatene. Men jeg savner egentlig flere foreldre fra småskoletrinnet. Den preventive delen av å ha foreldre som går Natteravn er sterkt undervurdert. Dette er noe både politi og uteseksjonen også etterlyser og ønsker.
Så nå blir "jobben" min å få flere med meg fra barneskolen.


#7

Maverick sa for siden:

Det er FAU som organiserer dette her også, sammen med en ansvarlig fra Natteravnene. Veldig greit å kunne kommunisere pr trinn, «neste fredag er det syvendeklasse sin tur, sees på Maliks!»


#8

Taien sa for siden:

Ja, det høres bra ut. Her er det en koordinator som sitter og ordner vaktene. Det blir satt opp vakter ett halvår av gangen. Så man får god mulighet til evnt å bytte eller gi beskjed om at vakt ikke passer. Og siden vi er så mange så er det kun en vakt pr halvår. (Men det kommer alltid noen inn i mellom der folk kan melde sin interesse om de ønsker å stille. Som f.eks. ved juleball på ungdomsskolen osv.)


#9

Pelen sa for siden:

Jeg er natteravnerkoordinstor for Herremannens klasse på 3. året. En veldig grei oppgave.


#10

Pesten sa for siden:

Her er det Fau som arrangerer og gleder meg til det er «vår tur»


#11

frukt sa for siden:

Det er flott at det er så mange som har overskudd til å være natteravn. :jupp:


#12

GinaK sa for siden:

Her er det foreldre med barn på 9.trinn som går. 2 ganger Ila skoleåret.


#13

Mikkeline sa for siden:

Jeg er med å organisere vår lokale Natteravnsgruppe. Det er et samarbeid mellom 9 skoler (barne og ungdomsskoler). Alle foreldrene blir bedt om å gå 1 gang i året (pr barn). Vi som organiserer har 4 kvelder hver vi er ansvarlige for i løpet av et år.
Jeg gjør denne "jobben" med den størst glede. Det er utrolig givende å være med på slike kvelder!


#14

Eia sa for siden:

Vi har også meldt oss til Natteravn-vakter. Jeg skal ut en gang i løpet av våren. Litt usikker på hvordan det er organisert her, dog. Vi skrev oss på liste på siste foreldremøte.


#15

Luvi sa for siden:

Synes det er kjepeflott at folk engasjerer seg og melder seg som natteravner. Jeg hadde aldri turt, trur jeg.

Taien, min tante er også natteravn i Stavanger, vært det i mange år, hun elsker jobben.


#16

Mikkeline sa for siden:

Hvorfor tenker du at du ikke tør?


#17

Pelen sa for siden:

Man går alltid sammen med andre og man er hele tiden "the good guy" som natteravner. En ekstra grei voksenperson som er ute på gatene. Sist gang fikk jeg en stor klem (av kjent ungdom) når jeg natteravnet.


#18

Luvi sa for siden:

Fordi jeg er redd for det meste. :flau: Nå er det ikke så skummelt å være natteravn, jeg skjønner det, det er nok bare ikke for meg.


#19

Mikkeline sa for siden:

Nei, det passer ikke for alle selvsagt. Vi har ikke hatt noen skumle episoder hos oss all den tid jeg har vært med, men klar for noen kan jo bare tanken på å måtte tilbringe tid med fremmede være skummelt i seg selv.


#20

Neket sa for siden:

Her går de som har barn på ungdomsskolen en gang i året. Det er ganske kjedelig. :bøgda:

Det skjer aldri noen ting, men vi får gratis kaffe på bensinstasjonen.


#21

Maverick sa for siden:

Det skjer aldri noe her heller. :skuffet:

:ghettoen:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.