Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg bake med drikkekakao?

#1

Input sa for siden:

Her i huset bakes det ekstremt sjelden, og vi har en uåpnet pakke med drikkekakao med best før-dato for ikke lenge siden. Skal bake sjokoladekake til barnebursdag i dag, og lurer på om jeg kan bruke den kakaoen jeg har? Må jeg tilpasse oppskriften i så fall?


#2

Gaia sa for siden:

Det er bare å bake. Ikke nødvendig å tilpasse oppskriften.


#3

trøtt sa for siden:

Jeg har aldri brukt noe annet enn vanlig kakao til oppskrifter hvor det står kakao, hvis du mener vanlig kakaopulver? Jeg aner ikke hva som er forskjellen på drikkekakao og bakekakao engang.


#4

frukt sa for siden:

Det er sikkert sånn med sukker i hun mener. Bare tilsett varm melk.


#5

Sissel sa for siden:

Det er jo ikke mange år siden bakekakao kom på markedet, så før bakte alle med drikkekakao. Går helt fint. :)


#6

trøtt sa for siden:

Aha, det kan jo hende. Da blir det kanskje litt lite sjokoladesmak vil jeg tro.



#8

løve70 sa for siden:

Da må nok oppskriften tilpasses. Mer pulver - mindre sukker vil jeg tro.


#9

Che sa for siden:

Jeg antar du ikke mener kakao i "rett i koppen-variant" - og da er det jo som allerede nevnt over den eneste kakaoen som fantes tidligere.


#10

IzziCreo sa for siden:

Jeg bruker bevisst kun drikkekakao til baking, aldri bakekakao, så den kan du trygt bruke uten å måtte tilpasse oppskriften på noe vis. Som flere nevner så var den den eneste før bakekakao kom for noen år tilbake.



#12

veobra sa for siden:

Du kan drikke bakekakao og bake drikkekakao. Går så bra så.

Vi har bare bakekakao, jeg mener å huske at den er litt kraftigere.


#13

apan sa for siden:

Jada. Fantes ikke bakekakao før. Vi har bare drikkekakao.


#14

Gaia sa for siden:

Jeg syns ikke det er noen forskjell på de to produktene. Begge er laget av 100 % pressede og tørkede kakaobønner. Drikkekakaoen (dvs. orginalkakaoen) er halve prisen, da.


#15

Input sa for siden:

Det må jo være en eller annen forskjell?

Men flott. Da slipper jeg å kjøpe ny.


#16

Gaia sa for siden:

Angivelig er bakekakaoen mørkere og kraftigere i smak. Jeg merker ikke forskjellen når jeg baker, men jeg har ikke laget kakao på orginalkakao og bakekakao og smakt om det faktisk er en forskjell.

Det er mulig det er forskjellige typer kakaobønner som brukes, og at det er en medvirkende faktor til at bakekakaoen er dyrere. Kakaopulver fra Valrhona er jo en del dyrere igjen, og der antar jeg de bruker de aller beste kakaobønnene i produksjonen. Der har jeg testet og smaker faktisk forskjell på Freia kakaopulver og Valrohna (i kakaodrikk, vel og merke. Jeg vet ikke om det er forskjell i bakverk.)


#17

Niobe sa for siden:

Bakekakaoen er mørkere. Men du kan fint bake med drikkekakako. Vi bruker bakekakaoen til drikke også.


#18

Einhyrningur sa for siden:

Vi bruker kun den billigste og merker ingen forskjell hverken i bakverk eller kakaodrikke.


#19

Tallulah sa for siden:

Jeg tror mengden kakaosmør (altså fettmassen fra kakaobønnene) varierer litt.


#20

Niobe sa for siden:

Både fett- og karbohydratinnhold er forskjellig. Det er høyere i drikkekakaoen, men forskjellen er ikke stor.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.