Her i huset bakes det ekstremt sjelden, og vi har en uåpnet pakke med drikkekakao med best før-dato for ikke lenge siden. Skal bake sjokoladekake til barnebursdag i dag, og lurer på om jeg kan bruke den kakaoen jeg har? Må jeg tilpasse oppskriften i så fall?
Jeg har aldri brukt noe annet enn vanlig kakao til oppskrifter hvor det står kakao, hvis du mener vanlig kakaopulver? Jeg aner ikke hva som er forskjellen på drikkekakao og bakekakao engang.
Jeg bruker bevisst kun drikkekakao til baking, aldri bakekakao, så den kan du trygt bruke uten å måtte tilpasse oppskriften på noe vis. Som flere nevner så var den den eneste før bakekakao kom for noen år tilbake.
Jeg syns ikke det er noen forskjell på de to produktene. Begge er laget av 100 % pressede og tørkede kakaobønner. Drikkekakaoen (dvs. orginalkakaoen) er halve prisen, da.
Angivelig er bakekakaoen mørkere og kraftigere i smak. Jeg merker ikke forskjellen når jeg baker, men jeg har ikke laget kakao på orginalkakao og bakekakao og smakt om det faktisk er en forskjell.
Det er mulig det er forskjellige typer kakaobønner som brukes, og at det er en medvirkende faktor til at bakekakaoen er dyrere. Kakaopulver fra Valrhona er jo en del dyrere igjen, og der antar jeg de bruker de aller beste kakaobønnene i produksjonen. Der har jeg testet og smaker faktisk forskjell på Freia kakaopulver og Valrohna (i kakaodrikk, vel og merke. Jeg vet ikke om det er forskjell i bakverk.)