Vår snart 18 år gamle Kitchen Aid takket for seg etter en uke med svigermorbesøk og gjærbakst hver dag. :knegg: Den har en god stund slarket ikke så rent lite, og gått litt varm, så den var nok på overtid.
Så hva skal man ha?
Sist var det en trade-off mellom bra og pen, er det fortsatt sånn? Den skal stå på benken.
Jeg syns fortsatt Kitchen Aiden er veldig pen, og så har vi jo litt deler til den, så det ville vært praktisk sånn sett, men ellers, noe annet?
Jeg har tidligere tenkt at det var lurt å ha en som tar store deiger, men har gått bort fra det, for skulle det monnet så måtte den tatt 4-5 kilo mel, og det gjør ingen, tror jeg. Jeg har en gammel, hva heter den ---sum, sånn som elter "omvent" og skal ta kjempestore deiger, men har aldri funnet helt ut av den, det ble klinete og uhamselig og jeg syns ikke den tok store nok deiger til å være verdt bryet. (Til salgs til høystbydende, btw)
Min Kitchenaid er bare 9 år, men den er en skikkelig mandagsmaskin som hopper og bråker som et uvær. Men den gjør nå jobben sin da, enn så lenge, så jeg syns ikke jeg kan bytte den ut før den dør. Men etter denne skal jeg aldri mer ha en kitchenaid i hus, jeg var mye mer fornøyd med mormor sin gamle kenwood! (og henger i tråden for alternativer)
Jeg har en skuff som kjøkkenmaskinen min står i, så jeg blåser i design. Hva skal jeg da velge? Leste om den Kenwood oppi her, men den er nesten for stor for meg - det går jo mest i baking av julekaker og andre kaker, litt krempisking, en vaffelrøre nå og da, boller til fastelaven og et par brød en veldig sjelden gang.
Jeg har savnet mamma sin gamle Electrolux Assistent, som forsynte meg med brød og boller gjennom hele min oppvekst. Med stor kapasitet, som du lett kan helle mel etc oppi mens den går, og ikke minst, som har en fjærbelastet skrape som gjør at alt blir med, i motsetning til Kenwooden min, som jeg må stoppe innimellom for å skrape deig ned fra kantene. I tillegg slipper man det som skjer med små gjærdeiger i Kenwood, der hele deigen ofte blir sittende fast rundt kroken, og bare snurre rundt og rundt med denne, uten å egentlig eltes (mulig det er bare min, jeg har den billigste typen). Trodde den gamle Electroluxen var forsvunnet ut i historien, men nå ser jeg at det er den som har gjenoppstått (evt bare skiftet navn og leverandør), og bærer nå det klingende navnet Ankarsrum. Så nå ønsker jeg meg den neste gang. Selv om den ikke vinner noen lekkerhetspriser akkurat.
Jeg er veldig glad i min Kenwood titanium som har kraftig motor. Men jeg liker jo å bake gjærbakst og gjerne litt store deiger. Den er ikke like god på sånne små kakedeiger, den pisker ikke så godt når det er snakk om et par egg. Så jeg har en håndmikser med stativ til sånt.
Oh, takk! Min har ramlet litt sammen så den skraper nedi bollen, tenker det må gå an å fikse. Men de var ikke så veldig keen på å hjelpe meg på Tilfeldig Kjøkkensjappe.
Jeg må justere den skruen ganske ofte, nettopp pga det symptomet. Min KA står i kjelleren og flyttes opp og ned, og det liker den ikke så godt tror jeg; både skruen og den der pinnebolten må fikses med jevne mellomrom.
Kan nesten signere denne! Hadde en arvet og skikkelig gammel Assistent. Syns den er super med at den skraper fra kantene selv, og tar stooore deiger. Dessverre ble motoren for svak, så byttet til Kenwood Major. Den er jeg også veldig glad i, men irriterer meg at jeg må skrape kanten og, som My sier, at deigen fester seg i eltekroken.
Jeg syns den nye Ankarsrum er fin jeg, da, bortsett fra den digre skrifta på bollen (!??!). Den er definitivt på ønskelista mi! (Men regner med Kenwooden varer i maaange år enda:)
Ja, jeg skjønner heller ikke greia med den skrifta på bollen. Når den er i gang så ser man det vel ikke da, siden bollen snurrer. Og kanskje mulig å vende skrifta inn mot veggen når den ikke er i bruk, hvis det ikke står på begge sider da ...
Æsj, vi som vil bytte til Kenwood Major når Bosch maskina tar kvelden. Den synger på siste verset. Boschen kjører også karusell med deigen istedenfor å elte en. :mad:
Jeg selger min Electrolux (kjøpt av allium for å teste om jeg likte konseptet) til høystbydende, som sagt. :) (Eller til en som gidder å hente den. :p)
Siden det var en slik vi hadde i min oppvekst, så var det dette som var KjøkkenmaskinTM i mitt hode, og den første jeg lærte å bruke, uten at jeg hadde andre å sammenligne med (det vil si vi hadde vel en oransje Kenwood major før det, men det var da jeg var for liten til å ha noe forhold til den, langt mindre bruke den). Så jeg har aldri tenkt over at den ikke skulle være brukervennlig, noe mer enn en vanlig støvsuger, kaffetrakter eller andre husholdningsapparat. Men nå er jeg jo vent på Kenwood igjen, så det kan hende jeg ville se annerledes på saken nå.
Jeg irriterer meg uansett over de tingene jeg nevnte, skraping rundt kanten, deigkarusell, i tillegg til at den ikke tar dypt nok ned i bollen, så det blir alltid liggende igjen litt svært dårlig pisket fløte eller eggedosis helt i bunnen (men det kan muligens justeres med å skru på en eller annen skrue). Og at du må stoppe maskina og løfte opp toppen for å fylle oppi mer mel o.l. (noe jeg ikke gidder, og derfor ofte søler utenfor, eller oppi "koppen" som er øverst rundt kroken). Er noen av disse tingene annerledes med Kitchen Aid, Bosch eller andre merker? Det begynner snart å bli på tide å skifte ut vår også, den begynner å slarke litt her og der, men jeg har ikke lyst til å bruke 5-6 tusen på ei maskin hvor dette ikke er løst.
Vår Bosch kan du helle i mel etc når den går. Det er vel det eneste som er positivt med den. Den kjører karusell med deigen. Når jeg pisker eller lager kakedeig i den så tar den ikke godt nok i bunnen.
Hvor vanskelig skal det være å lage den perfekte kjøkkenmaskinen
Jeg er fornøyd med min Kenwood major premium. Minuset med den er bare at den er så stor at den fikser ikke små mengder. Men jeg har en håndmikser til det, og Kenwood'en brukes mest til brødbaking.
Min står på benken.
Ikke, og jeg gjentar ikke, si det til mannen min. Han savner Electrolux-en vi hadde før vi fikk Kenwood. Han sier at Kenwooden ikke elter like godt. Han er troende til å sette seg i bilen og komme og hente. Og vi som har så god plass på kjøkkenet nå. Not. :knegg:
Den fleksivispen havnet akutt på min ønskeliste til jul. Muligens for sent for de fleste ahr vel kjøpt julegaver. Vel, da står den der til bursdagen min!
Min er 11 år gammel og jeg kan ikke huske noen egen nøkkel, men det er mulig, i alle fall skal vi nok klare det, jeg har mange ganger tenkt det men tror sannelig ikke det er gjort på.... i alle fall mange år.
Har heller ikke problemer med marengs i min, da får den med seg alt. Marengsen blir veldig stiv, og eggehviten er såpass seig, at det kladder alt seg på hverandre og blir med. Det er først og fremst krem og eggedosis som den sliter med. Selv når jeg har pisket kremen så mye at den nesten sprekker (det går jo utrolig fort da, det skal den ha) blir den slapp når jeg tar den ut og blander sammen, fordi den er nesten flytende i bunnen. Eggedosis løses ved at jeg stopper innimellom og skraper i bunnen med en slikkepott for å få blandet det sammen, men det har jeg ikke lyst til å måtte gjøre.
Den blander heller ikke gjærdeigen skikkelig av seg selv, det blir liggende masse mel rundt kanten som jeg må skrape ned med slikkepott flere ganger for at det til slutt skal blandes inn og bli en del av deigen (som deretter kjører karusell med kroken). Burde sikkert hatt i det våte først, for å slippe det problemet, men jeg er lat og synes det er lettest å sette bollen på vekta og veie alt det tørre direkte oppi, i stedet for å bruke egen bolle til det.
Så min Kenwood er langt unna perfekt, selv om den fungerer greit. Jeg er jo vant med at den er slik, så jeg tenker ikke så hardt over det, men drømmer om en maskin som ikke har disse problemene. Bare hive oppi ingrediensene, og den bander sammen alt og elter helt uten hjelp, og uten å trenge barnevakt for at den ikke skal hoppe seg ut over kanten av kjøkkenbenken. Litt færre decibel hadde vært prikken over i-en. :drømmer:
Vårt hjem har heldigvis fastenøkler og skiftenøkler i ulike størrelser så det kan absolutt la seg gjøre ja, må bare faktisk huske det helst FØR jeg står og irriterer meg over at det var noe der jeg skulle ha fikset.
Men jeg ønsker meg fleksivisp også, for det at den ikke når ut i kanten er vel så irriterende til tider
Samme her. :knegg: Skal sporenstreks sjekke røreredskapene mine når jeg kommer hjem, for å se om de kan justeres. Så hjelper det i det minste på ett av problemene.
Min er også for langt oppe, da skal jeg justere det. Det er spesielt dumt når man visper og ikke har så mye i bollen. Jeg har den store så det slår nok ut enda mer da.
Det finnes for øvrig en sånn beater med slikkepott på til KA også, det tror jeg jeg skal unne meg. Min beater har blitt nokså slitt på tuppen, ref problemet over. :knegg:
Men tenk, så mye penger jeg sparer hvis jeg slipper å kjøpe ny eller reparere! :hyper:
Den med slikkepott har jeg. Og jeg bruker den til all gjærbakst. :jupp:
Jeg kommer ikke til å kjøpe meg KA til 10 000 :hehehe: Jeg håper min varer noen år til, mennOM det blir ny en gang, så vil jeg fortsatt ha KA.
Jeg må innrømme at jeg kjøper KA i USA, vi har både hjemme og på hytter. Enklere for oss ettersom vi har lagt opp til amerikansk strøm også på kjøkken. Om man kommer over tilbud i USA så er prisen rundt 30-40 % sammenlignet mot her. Tilbehør har jeg ikke sjekk, men trolig samme prisdifferansen der også.
Det er for mange små plastbiter som kan brekke i vispeoppleggene, faller for fort fra hverandre, deigskrapen er ikke i nærheten av god nok (og sånt irriterer meg grenseløst) og det er vanskelig å få med alt i bollen, man må stå manuelt og pirke, og det opplegget med vispebollen som er smultringformet og har en stang opp i midten er bare fjas.
PolyAnna, jeg kom på en ting. Når jeg bodde i USA så stoppet min KA og det luktet nesten litt brent om den. Jeg hadde gjort noe med en ganske seig deig. Det viste seg at det bare var å vente, det båtar en sikring som slo den ut når den begynte å bli for varm. Dagen etter virket den igjen.
Bruksanvisningen til Kenwood spesifiserer jo dette, så det kan være verdt å prøve. Jeg lagde boller fra Trines matblogg i helgen, puttet bare alt i bollen og det ble kjempebra deig. Men alltid væsken først.
Det våte først fungerer strålende på Kenwood. Jeg har ingen problemer med min. Kjøp en vekt du kan nullstille så kan du helle rett i bollen likevel. :jupp:
Jeg har den ikke selv, men har flere SMEG produkter på ønskelisten min.
Pt. har jeg en Kenwood, og den dundrer og går, men har ikke fast plass på kjøkkenbenken. Her er testen jeg leste, den kommer ut ca som KA.
Jeg har forresten kjøpt med glassbolle til KA også. :jupp:
Det som kan irritere meg på KA er lokket, som ikke tetter så veldig om det er ting som kan sprute. Men jeg liker veldig godt de lokkene man får festet på når deigen skal heve :nikker: De fungerer veldig bra.