Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Seige cookies, anyone?

#1

Stompa sa for siden:

Noen som har oppskrift å tipse om på gode, seige cookies? Gjerne lyse som kan tilsettes f.eks. sjokolade eller bær, men sjokoladecookies er også av interesse.

Bill.mrk. Skal man først bake til jul, skal det være noe vi spiser


#2

Myria sa for siden:

Disse er veldig gode. :jupp:

100 g smør
50 g brunt sukker
2 ss sirup
100 g hvetemel
100 g havregryn
1 ts bakepulver
50 g tørket frukt (jeg bruker dadler og tørket aprikos), hakket

Smelt smør, sukker og sirup. Rør inn resten av ingrediensene. Legg skjeer av blandingen på stekebrett (oppskriften gir ca 16 stk) og trykk litt flate med gaffel. Stek ved 180 grader i 12-15 minutter, de skal ikke bli mørke, bare lyst gylne. Avkjøl på rist.


#3

Sissel sa for siden:

Disse får virkelig beina å gå på hos oss:

Cookies

210 gr. sukker
140 gr. brunt sukker
160 gr. smør eller margarin
360 gr. hvetemel
2 ts. vaniljesukker
1/2 ts. kanel (valgfritt, men jeg bruker det)
2 ts. bakepulver
200 gr. hakket kokesjokolade
3 egg
hakkede hasselnøtter eller noe annet man heller vi ha i

Rør sammen smør og sukker. Bland i tørrvarene og tilsett til slutt 3 egg (4 hvis de er små), hakket kokesjokolade og nøtter.

Legges på stekepapir med spiseskje (trykkes ikke helt ut)

Stekes 10-15 min. på 175 grader.


#4

Stompa sa for siden:

Yum. Skal prøve begge. :jupp:

Bare å komme med flere tips, altså!


#5

Sissel sa for siden:

Hvis dine tenåringer er som mine, så må du bake mer enn en gang før jul. :)


#6

Engasjert sa for siden:

Eller gjøre som meg, og vente til nærmere jul. Nå bakes kun ting som puttes i fryseren :)


#7

Pamina sa for siden:

Denne fra det søte liv har jeg brukt, du kan bytte ut melis med brunt sukker også.

Ingredienser

200 g smør
200 g melis
0,5 dl lys sirup
(eller karamellsaus på flaske fra Freia)
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
3 ts kakao
1,5 ts bakepulver
200 g chocolate chips eller kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, melis og sirup (eller karamellsaus) til luftig smørkrem. Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett. Bland deigen godt sammen. Rør i chocolate chips eller grovt hakket kokesjokolade.

Sett runde topper med to spiseskjeer med god avstand på bakepapirkledd stekeplate. Trykk toppene litt flate og runde med fingrene. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15 min.

Tips

I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips ("Toll House real semi-sweet chocolate morsels" fra Nestlé). Disse er en god del større enn de norske sjokoladedråpene (fra Freia), som fås kjøpt i vanlige norske matvarebutikker. Amerikanske chocolate chips fås blant annet kjøpt hos matvarekjeden Centra og i noen av butikkene til Deli de Luca (1 pk = 340 g). Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

La kakene helst avkjøle helt på stekeplaten etter at de er stekt, ellers kan de lett gå i stykker. Når kaken er kalde stivner de til og blir mindre skjøre.

Oppbevar kakene i en tett kakeboks. Kakene kan også fryses.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.