Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kjøper du ribbe?

#1

GinaK sa for siden:

Gutta her vokser jo til og siden vi er en skikkelig guttefamilie med etterhvert store trauste mannfolk så går det endel mat når vi er samlet.

Vi blir 13 rundt bordet i år, to barn under 7 år og resten spiser som voksne.

Vil være sikker på at det er nok mat og vil også ha igjen ribbe til frokoster og litt spising utover på fridagene uten at jeg må steke mer ribbe.

Leste på et gammelt julehefte fra Gilde at man beregner 400g ribbe pr p. Vi skal ha annet vanlig tilbehør dom medisterkaker og stekt pølse.

Hvor mye ribbe beregner dere pr person? Til voksne.

Og hvor kjøper dere ribbe? Og fersk eller frossen?

Jeg har pleid å kjøpe ribben som vi har på julaften fersk på Mega. De finner et passende stykke og ruter svoren.

Men har også kjøpt et stykke på Rema når vi har laget til middag til oss 4 tidligere i desember.

Er det verdt det å kjøpe håndplukket fra kjøttdisk eller funker det med vakuumpakket fra enten Gilde eller Nordfjord?

Lurer på om jeg må kjøpe 6 kg ribbe i år. l:eek: konkurs


#2

Niobe sa for siden:

Vi bestiller ribben fra lokal slakter. Vi beregner ca 500 g pr person, og da er det passe med rester igjen til julefrokost/lunsj. Jeg lager medisterkaker til, men ikke pølse. Noen år har vi også hatt en vennefest med ribbe, og da har vi kjøpt butikkpakket ribbe/frossen ribbe. Jeg må ærlig talt si jeg ikke merker kjempestor forskjell på smak/kvalitet. Men før julaften passer det meg veldig godt å ikke hente ribben før den skal krydres. Det tar mye kjøleskapsplass å oppbevare/tine mange kilo ribbe.


#3

Floksa sa for siden:

Vismannen den selv.
Men de årene vi ikke har gris har jeg kjøpt vanlig fersk Gilde ribbe.
Koster ikke ribbe rundt 50 kr kg?
Det er billigere enn grandis.
Kjøp nå mens det er priskrig og frys?
Ribba vi skal ha julaften har vært frosset siden høsten 2017.


#4

Niobe sa for siden:

Ca 110 kr kg om man skal ha den fersk. Sånn ferdigkrydret småribber i matbutikken koster ca 70 kr kg. Men de er alltid små.


#5

veobra sa for siden:

Jeg kjøper i alle fall ikke en diger ribbe.på Meny. De gir meg buklist, det gidder jeg ikke betale masse penger for. Jeg har bestilt derfra noen ganger fordi vi skal ha 6-7 kg ribbe. Den har noen ganger vært så tynn at det ikke er plass til hele i langpanna. De selger med masse av de delene som ikke har ribbein og da blir ribba tynnere og må bli større for å veie det samme. Jeg kjøper like så godt to ribber på ca 3,5 kg. De får plass sammen i langpanna så vi får stekt alt på en gang. Jeg tror jeg satser på vakumpakket fra Gilde i år.


#6

Fløyel sa for siden:

I år blir det fra sjømannskirken i Miami, veldig spent på kvaliteten... Både på svineribben og pinnekjøttet.

Vi beregner 500 gr pr pers, men serverer også ribbe 1 dags frokost.


#7

celebelen sa for siden:

Jeg leste at det i teorien bør holde med 350 g pr pers, og at man som regel beregner 500 for at det skal være nok (og gjerne litt rester).

I år har jeg bestilt ribbe fra fjellgris.no, for første gang.


#8

allium sa for siden:

Siden krisejulen da det var utsolgt over alt, kjøper jeg ribbe i god tid. Og siden den da må fryses, og jeg tenker at de som har industrifrysere gjør en bedre innfrysing enn jeg klarer selv, så kjøper jeg ferdig dypfryst.

I fjor testet jeg langtidssteking, den ble helt fantastisk. Og dyr mat er det jo ikke. Vi bruker masse ribbe i romjulen.


#9

Myria sa for siden:

Vi kjøpte fryst ribbe på Obs i går. Jeg liker å ha ting klart i god tid og synes uansett ikke det er forskjell på fersk og fryst ribbe. Kjøpte nesten 4 kg og vi blir 9 stykker til jul. Jeg ønsker i hovedsak ikke så mye rester da jeg ikke synes kald ribbe er noe særlig. Vi langtidssteker ribben (lite minus at vi da må dra oss ut av senga kl 9 på julaften) og det smaker fortreffelig. :jupp:


#10

millact sa for siden:

I motsetning til Myria synes jeg ribbe er aller best kald, som pålegg. Har en passe stor en i fryseren som skal stekes i helgen og brukes som pålegg nå i advent. Den er kjøpt på Color Line. Regner med jeg må kjøpe mer og steke senere. Ribbe er mitt favorittpålegg til jul.


#11

Lavender sa for siden:

Vi kjøper Gilde ribbe på Mega, i fersvaren får vi et stykke som passer oss. Vi får den vakumpakket og legger den fryseren for sikkerhets skyld. 400 gr pp holder lenge, det er bare mannen som spiser den kald.

Det skal være stort overskudd av alt kjøtt etter masse slakting i sommmer når det var så varmt.


#12

Floksa sa for siden:

Bare svarer litt på denne jeg.
Det er riktig at det er overskudd på alle typer kjøtt akkurat nå.
På svin har det vært en vanskelig overskuddsituasjon i mange år og man skal kjøpe ut purker nå, for å avhjelpe.
På sau hadde vi stort underskudd for få år siden, som nå er snudd til stort overskudd. Særlig på sau, fordi mange spiser lam, men få spiser sau. Og det må nødvendigvis bli sau også, når man lager lam.
Vi ha i år fire søyer i frysen fordi jeg nekter å la dem gå til pelsdyrfôr. Barna spiser kebab av sau.
På storfe er situasjonen en helt annen. Akkurat nå er det veldig mye for mye kjøtt, fordi sommeren var så tørr og mange må slakte ekstra mange dyr. En vi har egentlig ganske mye for lite storfekjøtt og nå produksjonsdyra (altså mammadyra) nå slaktes vil underskuddet på sikt bli enda større. Det tar lang tid å lage en mammaku.

Sånn dagens leksjon er over :knegg:


#13

Lavender sa for siden:

Takk Floksa. :).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.