Vi bestiller ribben fra lokal slakter. Vi beregner ca 500 g pr person, og da er det passe med rester igjen til julefrokost/lunsj. Jeg lager medisterkaker til, men ikke pølse. Noen år har vi også hatt en vennefest med ribbe, og da har vi kjøpt butikkpakket ribbe/frossen ribbe. Jeg må ærlig talt si jeg ikke merker kjempestor forskjell på smak/kvalitet. Men før julaften passer det meg veldig godt å ikke hente ribben før den skal krydres. Det tar mye kjøleskapsplass å oppbevare/tine mange kilo ribbe.
Vismannen den selv.
Men de årene vi ikke har gris har jeg kjøpt vanlig fersk Gilde ribbe.
Koster ikke ribbe rundt 50 kr kg?
Det er billigere enn grandis.
Kjøp nå mens det er priskrig og frys?
Ribba vi skal ha julaften har vært frosset siden høsten 2017.
Jeg kjøper i alle fall ikke en diger ribbe.på Meny. De gir meg buklist, det gidder jeg ikke betale masse penger for. Jeg har bestilt derfra noen ganger fordi vi skal ha 6-7 kg ribbe. Den har noen ganger vært så tynn at det ikke er plass til hele i langpanna. De selger med masse av de delene som ikke har ribbein og da blir ribba tynnere og må bli større for å veie det samme. Jeg kjøper like så godt to ribber på ca 3,5 kg. De får plass sammen i langpanna så vi får stekt alt på en gang. Jeg tror jeg satser på vakumpakket fra Gilde i år.
Siden krisejulen da det var utsolgt over alt, kjøper jeg ribbe i god tid. Og siden den da må fryses, og jeg tenker at de som har industrifrysere gjør en bedre innfrysing enn jeg klarer selv, så kjøper jeg ferdig dypfryst.
I fjor testet jeg langtidssteking, den ble helt fantastisk. Og dyr mat er det jo ikke. Vi bruker masse ribbe i romjulen.
Vi kjøpte fryst ribbe på Obs i går. Jeg liker å ha ting klart i god tid og synes uansett ikke det er forskjell på fersk og fryst ribbe. Kjøpte nesten 4 kg og vi blir 9 stykker til jul. Jeg ønsker i hovedsak ikke så mye rester da jeg ikke synes kald ribbe er noe særlig. Vi langtidssteker ribben (lite minus at vi da må dra oss ut av senga kl 9 på julaften) og det smaker fortreffelig. :jupp:
I motsetning til Myria synes jeg ribbe er aller best kald, som pålegg. Har en passe stor en i fryseren som skal stekes i helgen og brukes som pålegg nå i advent. Den er kjøpt på Color Line. Regner med jeg må kjøpe mer og steke senere. Ribbe er mitt favorittpålegg til jul.
Vi kjøper Gilde ribbe på Mega, i fersvaren får vi et stykke som passer oss. Vi får den vakumpakket og legger den fryseren for sikkerhets skyld. 400 gr pp holder lenge, det er bare mannen som spiser den kald.
Det skal være stort overskudd av alt kjøtt etter masse slakting i sommmer når det var så varmt.
Bare svarer litt på denne jeg.
Det er riktig at det er overskudd på alle typer kjøtt akkurat nå.
På svin har det vært en vanskelig overskuddsituasjon i mange år og man skal kjøpe ut purker nå, for å avhjelpe.
På sau hadde vi stort underskudd for få år siden, som nå er snudd til stort overskudd. Særlig på sau, fordi mange spiser lam, men få spiser sau. Og det må nødvendigvis bli sau også, når man lager lam.
Vi ha i år fire søyer i frysen fordi jeg nekter å la dem gå til pelsdyrfôr. Barna spiser kebab av sau.
På storfe er situasjonen en helt annen. Akkurat nå er det veldig mye for mye kjøtt, fordi sommeren var så tørr og mange må slakte ekstra mange dyr. En vi har egentlig ganske mye for lite storfekjøtt og nå produksjonsdyra (altså mammadyra) nå slaktes vil underskuddet på sikt bli enda større. Det tar lang tid å lage en mammaku.