Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brunt sukker i cookies

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke vant til brunt sukker i cookies, for moren min har alltid laget uten, og de er veldig gode, men blir sprø og ikke seige. Har skjønt at det er det brune sukkeret som gjør dem seige(?), men er det snakk om det mørkebrune som blir steinhardt i skapet, eller er det en lysere variant?

Lær meg om sukker! Og hvorfor ikke sirup, forresten?


#2

Guttemammis sa for siden:

Det er vel det som heter brunt sukker? Kan bli ganske hardt etter det er åpnet hvis man ikke lukker det godt.
Ser i flere kringleoppskrifter at det brukes kanel og brunt sukker.
Så det er nok også for smaken at det brukes.


#3

ullmor sa for siden:

Brunt sukker holder seg mykt i tett boks i kjøkkenskapet.


#4

Hyacinth sa for siden:

Vet det, men jeg har aldri fått det der helt til..

Ser på TV at når de baker med brunt sukker, så er det ofte et lysere sukker enn det jeg mener.

Jeg synes ikke det mørkebrune smaker så veldig godt, jeg..:tullerdu:


#5

frukt sa for siden:

Demerara sukker kanskje? Det har jeg pleid å bruke.


#6

Charlie sa for siden:

Brun farin er ikke så veldig mørkt. Er et «saftig» sukker.


#7

Hyacinth sa for siden:

Men hva er forskjellen på disse typene? Hvordan oppfører de seg?



#9

Olvina sa for siden:

Eg skal ikkje uttale meg om brunt sukker i cookies, men eg har omsider lært meg trikset for å unngå ein steinhard klump etter at pakken er opna. Oppbevar den i kjøleskåpa! Treng ikkje ekstra emballasje ein gong.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker brunt sukker én gang annethvert år (tuller ikke) og har allerede for liten plass i kjøleskapet. :knegg:


#11

Filifjonka sa for siden:

I min cookie-oppskrift er det halvparten brunt og halvparten hvitt sukker. Det blir ikke lik smak eller konsistens med bare hvitt. Jeg bruker det brune myke sukkeret som jeg har i kjøleskapet til disse. I andre oppskrifter er det demerarasukker, som er lysebrunt og «tørt».
Hvilken type sukker som er oppgitt i oppskrifter er som regel ikke tilfeldig. :)

tara.no/mat-1771/baker-du-med-riktig-sukker


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet det, Filifjonka, jeg lurte bare på hvilken effekt hvilket sukker har. Feks demerara vs moscov-hva-det-nå-heter.

Jeg er ikke så glad i det mørke sukkeret. I cookies er det godt, men naturell smaker det litt pussig, synes jeg.


#13

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiser det heller ikke rett fra pakka, altså. :D


#14

Guttemammis sa for siden:

Nei, brunt sukker lukter eller smaker ikke godt rett fra pakka.
Men godt i bakst. Hadde det oppå kanelknuter fra Lom, det syntes jeg ikke var så godt (bedre inni deigen).


#15

sindrome sa for siden:

har fått tips om å legge det brune sukkeret i fryseren jeg. Så der ligger det.


#16

Gaia sa for siden:

Jeg bruker en kombinasjon av demarra og (seigt) brunt sukker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.