Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når barn mister husnøkler

#1

Pelle sa for siden:

Nøklene med alarmbrikke skal legges i sekken med en gang man har låst opp. Dette er en veldig vanskelig regel, og nå er de borte.

Hva gjør man da? Bytter lås? Omprogrammerer alarmbrikkene? Venter og ser?


#2

Mex sa for siden:

Bytter til kodelås. :true story:


#3

My sa for siden:

:nemlig:

#4

Pelle sa for siden:

Men jeg vil ikke ha kodelås...


#5

Input sa for siden:

Vi har også alarmbrikke, og den sitter fast i sekken med nøkkelsnor. En sånn som ikke kan deles. Det er umulig å miste den.

Kodelås hadde ikke fungert her, min 2010-unge hadde vært hysterisk redd for å glemme koden og hadde antagelig gjort det også. Han låser seg ikke inn hver dag.


#6

tink sa for siden:

Hva man gjør når nøkkelen er borte vet jeg ikke. Barneskolebarna har nøkkel som henger fast i sekken, med lang nok hempe til at de kan låse opp døra uten å løsne den fra sekken.


#7

Tussa sa for siden:

Mine har mista så mange nøklar opp igjennom at eg ikkje har oversikt i det heile tatt :sparke: Eg har ikkje gjort noko anna enn å etterkvart kjøpe nøkkelboks.


#8

Pelle sa for siden:

Vår nøkler er også festet i sekken. Men noen synes at det er så teit g unødvendig, så den er løsnet.


#9

My sa for siden:

Men har de alltid sekk når de skal låse seg inn? Her er det rett som det er at ungene (særlig i helgene) kommer hjem fra vennebesøk, bytur, aktiviteter o.l., og det ikke er noen hjemme.

Her har ungene fått hver sin kode, en kode de rett og slett ikke kan glemme. I tillegg har mannen en app som gjør at han kan låse opp døra fra telefonen sin, uansett hvor han er, så hvis de av en eller annen grunn skulle glemme koden likevel kan de ringe han så låser han opp. Uansett er det mye større sjanse for at de skulle glemme en nøkkel enn at de glemmer koden.


#10

løve70 sa for siden:

Høres merkelig kjent ut .....;)


#11

Pegasus sa for siden:

Kan nøkkelboks med kode være et alternativ?

Mtp nøkkel og brikke som er mistet, hadde jeg ikke gjort noe. Med mindre det stod adresse eller navn på knippet, da.


#12

Señora sa for siden:

Første gangen, før kodelåsens tid, bygget vi om låsesylinderene og fikk nye nøkler.
Etter hvert ble det kodelås.

Jeg trodde kode skulle bli en utfordring for han ene, det ble det ikke.
Jeg har også mulighet å låse opp via app og jeg har montert kodelåsen selv. Jeg synes det kostet for mye å la andre gjøre det og valgte å prøve selv.


#13

tink sa for siden:

Dersom det skjer stadig vekk, og barnet nekter å forholde seg til praktisk tilrettelegging ville jeg vurdert å la barnet selv betale for ny nøkkel. Er likevel glad for at jeg aldri trengte å betale for noen av de nøklene jeg selv rotet vekk som barn...


#14

Myria sa for siden:

Vi har nøkkelboks med kode. Synes det er mye enklere enn at hvert barn skal ha en nøkkel de potensielt kan miste.


#15

Pelle sa for siden:

Men det jeg lurte på er hva folk praktisk gjør NÅ? Ringer folk låsesmed samme dag den er borte? Kjipt å bytte lås og hinne nøkkelen om to dager.


#16

Myria sa for siden:

Jeg hadde ventet litt. Om fremmede finner nøkkelen er det ikke som om de vet hvilket hus den tilhører uansett.


#17

liefje sa for siden:

Jeg er livredd for innbrudd og hadde byttet med det samme dersom det var noen som helst mulighet for at navn/adresse var mistet sammen med nøkkel. Hvis ikke hadde jeg ventet med bankende hjerte et par dager, men så hadde jeg faktisk byttet.


#18

Ru sa for siden:

Vi har nøkkelboks. Der er det alltid nøkkel.
I tillegg har ungene hver sin nøkkel, i teorien. I går hadde ingen av dem sin. :himle:


#19

Pelle sa for siden:

Ingen navn og adresse med nøkkel. Jeg vil vente en stund, men er gift med en trygghetsnarkoman som nok vil bytte senest i morgen. Styr.


#20

Stompa sa for siden:

Nå har vi bare opplevd én gang at en nøkkel er forsvunnet. Jeg må innrømme at tanken ikke engang slo meg at jeg skulle byttet lås. Jeg ga bare ny nøkkel til det aktuelle barnet, og ferdig med det. :nemlig:

Den forsvunnede nøkkelen dukket opp igjen mange måneder senere, i en gjemt lomme i en glemt bag, men det visste vi jo ikke da den "forsvant".


#21

Magica sa for siden:

Jeg ville tatt kontakt med lokal politistasjon, der har min sønn vært noen ganger og hentet sine nøkler. Folk pleier å levere de dit. «Funnet»-grupper på facebook kanskje?

Jeg har ikke stresset med å bytte lås men jeg er litt avslappa på sånt.

Forøvrig fikk jeg brev fra biblioteket i går. Med lånekortet mitt oppi. :P


#22

Isa sa for siden:

Før vi fikk Yale Doorman forsvant det noen nøkler. De dukket ofte opp igjen, men noen nøkler er nok fremdeles ute på vift. Vi byttet ikke lås da nøklene ble borte, de aller fleste gangene så dukket nøkkelen opp igjen.


#23

frukt sa for siden:

Jeg har montert nøkkelboks med kode. Nå låser ikke mine seg inn selv enda, men etter den gangen jeg glemte at de ikke skulle på SFO, og ikke var hjemme da de skulle hjem, fant jeg ut at det var lurt.


#24

Input sa for siden:

Dine unger er større enn min, og det er ganske fjernt for oss at ungen skal gå noe sted alene i helgene, spesielt når vi ikke er hjemme. Har sikkert også sammenheng med at vi bor i Oslo sentrum.


#25

Divine sa for siden:

Mine har også mistet x antall nøkler. Vi har ikke gjort noe med det. Vi byttet dog nettopp til kodelås på fellesdøren nede, for naboen var lei av at sekstenåringen min aldri låste etter seg. Selv om vi har innprentet og innprentet og innprentet ...


#26

Neket sa for siden:

Mine har mistet en milliard nøkler. Vi har aldri byttet lås. Vi har ikke alarm da. Det skal jo litt til at de som eventuelt finner nøkkelen vet hvor den hører til?

Vi vurderer også kodelås. :nemlig:


#27

Tjorven sa for siden:

Vi har i hvert fall tenkt at de som eventuelt finner nøklene ikke vet hvilken dør de kan låse opp, og heller ikke har noen intensjon om å starte en karriere som tyv. Minstemann har mistet nøkler flere ganger. Ofte dukker de opp igjen etter noe tid (hjemme hos venner eller på helt utenkelige steder hjemme hos oss), men to ganger har de forblitt borte. Jeg tror ikke at de bevisst er stjålet, men at de har blitt forlagt.


#28

Teofelia sa for siden:

Vi antar at den dukker opp igjen om noen dager eller uker og bruker reservenøkkelen i mellomriden. Med mindre det står navn og adresse på nøkkelen, er det jo forsvinnende liten sjanse for innbrudd på grunn av en forlagt nøkkel, tenker jeg.

Vi har mistet (og funnet) mange nøkler gjennom årene. Jeg har aldri tenkt på at det skal føre til annen handling enn leting etter nøkkelen. Låsesmed eller sylinderbytte hadde ikke ramlet meg inn en gang.

Jeg tenker at barna dine må være ekstremt ryddige og ordentlige til vanlig, hvis du vurderer låsbytte bare fordi en av dem har forlagt en nøkkel. :humre:


#29

Zulu sa for siden:

Det hadde aldri falt meg inn å bytte lås fordi noen hadde mistet en nøkkel. Det er neppe en nøkkel på avveie som blir utslagsgivende for at innbruddstyver besøker huset mitt.


#30

My sa for siden:

Før vi fikk kodelås hadde det heller aldri falt meg inn å bytte lås hver gang ungene mistet nøkkel. Sjansen for at finneren skulle være en skurk, som i tillegg skulle koble nøkkelen til vårt hus, er såpass liten at det er vel større sjanse for at noen skulle knuse et vindu og bryte seg inn på den måten, eller ta noen av syklene våre som står utenfor.


#31

Niobe sa for siden:

Det følger med brikke til kodelåsen vår. Minsten hadde en sånn festet i sekken de første ukene, til han var sikker på han kunne koden.


#32

Maverick sa for siden:

Det er ikke sånn at tyver går rundt og prøver nøkler de har funnet i alle tilgjengelige dører. Reservenøkkel festet i sekken i sånn snellegreie.


#33

Charlie sa for siden:

Har mistet nøkler men ikke byttet lås. En nøkkel ble gjenfunnet i en vinterjakke som var pakket bort på loftet, en annen i en bag og det var nok noen som rett og slett forsvant. Har ikke gjort noe mer med det enn å utlevere ny nøkkel, men har også kjøpt nøkkelsafe med kodelås så det er en nøkkel tilgjengelig.


#34

tink sa for siden:

Da vi fikk installert alarm fikk vi beskjed om å nummerere brikkene, slik at alarmselskapet kan slette en eventuelt mistet eller stjålet brikke. Forutsetter at man vet hvilken brikke man har mistet.


#35

Smash sa for siden:

Vi har nøkkelboks, fungerer veldig greit for hele familien og storfamilien som bare kan gå inn å låne det de trenger av utstyr eller mat om vi er borte. :p


#36

Geitrams sa for siden:

Vi har kodelås. Ingen problem for ungene å huske koden.


#37

Pelle sa for siden:

Smart...

Fint om dere kan informere min partner om at tyver ikke vil ankomme...


#38

Pappalille sa for siden:

La meg si det sånn; det er så skummelt enkelt å bryte opp en lås at en innbruddstyv trenger slett ikke nøkkel.


#39

Pelle sa for siden:

Juhu, nøkler funnet . Tok mannen 3 min etter han kom hjem. Jakkelomme i jakke i skittentøyet. Og jeg som sjekket alle andre jakker før i dag...


#40

Elise sa for siden:

Kodelås er det lureste vi noen gang har kjøpt til hus og hjem. :nemlig:


#41

GinaK sa for siden:

Hm, gutta mine er tydeligvis ganske ryddige sånn.
Men har vært skikkelig gnålete på at de selv sjekket at nøkkelen ligger i sekken og at den blir lagt i lommen på sekken med en gang de har kommet inn.

Eldste har mistet nøkkelen en gang. Tenkte ikke på at vi skulle bytte lås..
Minsten har aldri mistet noe, tror jeg.


#42

millact sa for siden:

Mine er som GinaK sine, aldri mistet nøkler. Nøkkel ligger fast i sekken og legges tilbake der etter bruk. Så jeg er ikke sikker på hva jeg hadde gjort om nøklene forsvant.


#43

vixen sa for siden:

Jeg hadde ikke byttet lås,men gitt ut ny nøkkel. Men nå har vi nøkkel bare liggende ute der enhver idiot kan finne den. Vurderer kodelås. Mini går i første og om han er sustemann ut er jeg fornøyd om han husker å lukke døra... Det var nemlig iskaldt inne her en dag da jeg kom hjem. Da hadde døra stått helt åpen hele dagen. Det er ikke greit så femteklassingen har fått i oppgave å være sistemann ut døra. De siste dagene har det vært håndtverkere her og da har jeg bare latt verandadøren stå ulåst. :borpålandet: Satser på at den pensjonerte lensmannen i nabohuset har et våkent øye :humre:


#44

frukt sa for siden:

Jeg har også bodd på landet, omringet av jorder og med kun en nabo. Han jeg bodde sammen med rotet bort nøkkelen til ytterdøren, og etter det stod den bare ulåst. Huset var gammelt, og ytterdøren hadde sånn nøkkel som man bruker på innerdører.
Men vi hadde Hell's angels i nærheten så alle så det var ingen som turte å gjøre innbrudd der. :knegg:


#45

Chanett sa for siden:

Etter tre år har me spart inn kodelåsen. Mine born har mista nøkler som det var småstein, men naboen som er har me aldri bytta lås. Yngste har takla to kodar for å komme inn frå seksårsalderen. Dør og alarm. Livet blei enklare med kodelås.


#46

Koma sa for siden:

Kidsa har mistet mange nøkler og vi har aldri skiftet lås på grunn av det.
Nå har vi skiftet til fingeravtrykk/kodelås og jeg elsker det.
Ingen stress med å ha med nøkler når man skal noe sted.
Med 5 travle familiemedlemmer har det vært mye stress og nøkkel logistikk. #aldrimer


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.