På lørdag skal vi ha to vennepar på treretters middag, med drikke til.
Vanligvis har jeg full kontroll på menyen, men jeg er helt, helt blank denne gangen.
Mannen har foreslått bacalao, noe som er veldig godt, men jeg vil ha noe "gøyere" enn det.
Jeg håper noen har tips å komme med, gjerne med oppskrift eller link.
Det kan ikke være svin og må kunne lages glutenfritt.
Vi serverer gjerne tynnribbe med litt sprekere krydder, med potetsalat og en annen friskere salat ved siden av. Mest fordi ribbe er veldig billig. Kan du bytte om til en sprekere variant av nyttårskalkunen? Jeg er veldig glad i alt tilbehøret og krydderet som hører med en del julemat, og synes det er gøy å lage til litt ekstra utenom de helt seriøse og tradisjonstunge julemiddagene.
Pepperkake med blåmuggost er en finfin forret, eller mellomrett før desserten.
Du kan jo kjøre portugisisk bacalhau. De har drøssevis med oppskrifter på klippfisk, men det er ikke tomatbasert som er det vanlige i Portugal, men en hvit klippfiskrett i form med bl.a. poteter som ligner mer på vår fiskegrateng. Kjempegodt!
Da kan man f.eks. ha suppe til forrett, caldo verde. Til dessert enten de klassiske pasteis de Nata, eller hvis du virkelig vil kjøre den ut og vise fram likheter og ulikheter mellom norsk og portugisisk kjøkken, lag Salame de chocolate som ligner på vår delfia-kake. Bruk glutenfrie kjeks, så kan alle spise den. Litt portvin til den.. :knegg:
Dette er noe nytt vi tre parene har begynt med, en slags 4-stjerners middag.
Vi er ut som par nummer to.
Første gangen fikk vi servert følgende; Forrett: Scampi med mozzarella rullet i Stranda skinke, med sweet chilisaus og en kvist fersk timian. Hovedrett: Selvskutt elg med ovnsbakte båtpoteter, soppstuing, rotgrønnsaker, fløtesaus og tyttebærsyltetøy. Dessert: Panna cotta laget på kokosmelk med friske bær til
Eg hadde kjørt min klassiske sak; Forrett med avocado/reker/kreps. Finns i mange variantar, berre å søke på nett. Hovedrett: Lise Finckenhagen sin Biff Burgund med heimelaga potetmos. Dessert: Sjokoladefondant med god vanilieis og bærcoulis.
Du treng nok glutenfritt mjøl til fondaten men mjøl i BB kan droppast.
Til forrett blir det en moderne versjon av rekecoctail (uten Thousand Island dressing og kinakål). Til hovedrett kjører vi tipset fra Tussa, biff burgund og potetmos med pastinakk.
Til dessert blir det hjemmelaget sitronfromage med bær til.
Kan man klare å bomme på denne hovedretten? Aldri laget før
, men skal ha en treretters for 6 stykker på tirsdag. Vurderer den e med scampi med spekeskinke til forrett, og sitronsorbet med cava til dessert.
He-he. Digresjon, men fikk kommentaren din fikk meg til å tenke på filmen Julie & Julia, der den perfekte utgaven av retten var kilde til stor ærefrykt og frustrasjon. :knegg:
Eg tenker det nærast er umulig å bomme. I og med dette kokar lenge så gjer det seg liksom sjølv. Einaste å passe på er å ikkje overdrive tomatpurèen, den kan fort gi bitter smak.
Vi var åtte på treretters her i februar og jeg serverte dette til hovedrett. Veldig greit og det falt i smak. Laget den kvelden før. Jeg serverte salmalaks med avocado/mango salsa til forrett og banoffee pie til dessert.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.