Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken dessert etter pinnekjøtt?

#1

Drømmedama sa for siden:

Riskrem utgår. Hvilken dessert ville dere servert i et førjulsselskap der pinnekjøtt er hovedrett?


#2

007 sa for siden:

Helst noe lett, siden pinnekjøtt er så mektig mat. Min favoritt er penna cotta, selv om den er veldig mektig.


#3

Pesten sa for siden:

Vi har riskrem her men ingen som orker etter julematen.
Vi skal ha julebord med tenåringene våre på søndag og vurderer sjokolademousse.
Mamsen lager alltid himmelsk lapskaus etter pinnekjøtt. Det er masse oppskjært frukt m/krem.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg kan ikke helt forstå at man skal kunne få ned noe dessert etter å ha spist pinnekjøtt.

Moren min insisterer på at det skal serveres dessert, så jeg pleier å lage tilslørte bondepiker. Det blir ikke spist så himla mye av den til å begynne med, men den forsvinner som regel i løpet av kvelden.


#5

Input sa for siden:

Sorbet, om man absolutt må ha noe. Gjerne solbær- og/eller kirsebærsorbet.


#6

Palmen sa for siden:

Himmelsk lapskaus, altså fruktsalat med krem. Alltid. Nam.


#7

Drømmedama sa for siden:

Fruktsalat var et godt og friskt forslag. Og så enkelt!
Noe gøy å ha i blandingen/evt som tilbehør?


#8

Palmen sa for siden:

Vi har epler, pærer, druer, banan, jordbær og enten hermetisert fersken eller hermetisert ananas inkludert laken.


#9

Simone sa for siden:

Vi pleier å ha krumkaker med moltekrem, men vi tar det litt utpå kvelden og ikkje rett etter pinnekjøttet.


#10

My sa for siden:

Vi har alltid to desserter på julaften, etter pinnekjøttet. Riskrem, fordi mannen er oppvokst med det, og bare må ha det, og fruktsalat fordi det ene barnet ikke liker grøt, og da heller ikke riskrem (og allerede tidligere på dagen har tvunget ned sine årlige, obligatoriske skjeer med grøt på leting etter mandel), og et annet barn elsker frukt. Vi blander skamløst fruktsalat, krem, riskrem og bærsaus i alle mulige kombinasjoner etter smak og behag. :knegg:

Anyway, fruktsalat fungerer fint. Lett å variere størrelsen på porsjonene, og kan gjøres søtere og mer mektig med krem eller saus ved behov, eller bare frisk og lett for den som ønsker det. Har alltid oppi hakkede nøtter og sjokolade for å få litt struktur og tyggemotstand. Ellers bruker vi alltid klementin, banan, druer, eple, hermetisk ananas, og ellers litt varierende ettersom hva vi fant på butikken. Røde/blå druer og kiwi gir fin farge og frisker opp sammen med det andre lysegule/lysegrønne.


#11

Najade sa for siden:

Mamma lager fantastisk fruktsalat, og hun lager da en slags lake til. Har ikke oppskriften, men vil tro den er ganske lik denne.

www.matprat.no/oppskrifter/sunn/fruktsalat/

Jeg synes det er himmelvid forskjell på fruksalat med bare fruktsaftene, og en med slik vaniljeinfusert lake.


#12

Kiwi sa for siden:

Jeg serverer ofte panna cotta etter pinnekjøttmiddag. Med syrlig jordbærsaus tilsatt lime.

Hvis du går for fruktsalat er vår favorittblanding mango, jordbær, blåbær, nektarin, kiwi. Serveres med vaniljekesam eller vaniljekrem.


#13

tinkadott sa for siden:

Jeg skal ha julebord for klubbvenninner snart. Da tenker jeg det blir pannacotta eller karamelloudding, og sjokoladepudding (fordi det er favoritten til ei av de som kommer) .


#14

tinkadott sa for siden:

Hvordan lager du sausen?


#15

Hyacinth sa for siden:

Den enkleste desserten er den beste. En kule sitronsorbet fra Kulinaris, hell noe musserende over og server. (Til nyttår har vi alltid sånn godteri som eksploderer i munnen. Drysser det over til slutt.)


#16

Novla sa for siden:

Jeg synes det er bedre med råkrem (krem+eggedosis med en god dæsj godt vaniljesukker) enn vanlig krem til fruktsalat, det er fast julaftensdessert hos oss. :nam:


#17

Bergensis sa for siden:

Her er det tradisjon for riskrem eller karamellpudding. Riskrem er himla tungt etter eit stort måltid, altså. Det er jo nesten ein middag i seg sjølv.


#18

Beckett sa for siden:

Jeg lager syrlig panna cotta (med yoghurt, fra Trines matblogg). Den eg ikke så mektig. Kan serveres med mangosalsa eller bringebærcoulis.

#19

Syrinx sa for siden:

Skulle foreslå det samme, det er en deilig dessert.


#20

Madicken sa for siden:

Pasjonsfrukt- eller sitronfromasj. Friskt og luftig etter det heftige pinnekjøttet. Jeg har servert begge variantene med stort hell. En bærsaus er godt til.


#21

Muskat sa for siden:

Åh, jeg lagde en helt fantastisk panna cotta her om dagen!
Til selve panna cottaen brukte jeg denne oppskriften fra Trines matblogg. Men i stedet for limemarinerte jordbær lagde jeg kryddermarinerte skogsbær, litt mer "julete" smak, og veldig godt!

Skogsbærene lagde jeg ved å koke opp ca en halv liter vann, et par desiliter sukker, kanelstang, vaniljestang, tre stjerneanis og fem nellikspiker. Hadde en pk skogsbærblanding oppi og lot stå over natta.

Før servering varmet jeg bærene bittelitt, slik at de ikke var kjøleskapskalde, men mer romtempererte. Til pynt på toppen hadde jeg bringebær, jordbær, blåbær og sitronmelisse. Fikk masse skryt for denne, og den var virkelig god, så skal garantert lage den igjen.


#22

Toffskij sa for siden:

Vi har alltid karamellpudding til dessert, og hvert år forspiser jeg meg sånn at jeg ikke får sove etterpå. :knegg: Lærer altså ikke av mine feil.


#23

nolo sa for siden:

Vi pleier å ha Dronning Maud-pudding med rørte bringebær ved siden av.


#24

Kiwi sa for siden:

En pose frosne jordbær (400 g) som jeg tiner og koker opp med ca 60 g sukker. Kjører blandingen i blender, og kjøler ned i kjøleskap. Smaker til med frisk lime.


#25

Beckett sa for siden:

Jeg har vokst opp med karamellpudding etter pinnekjøtt. Det er himmelsk!


#26

LilleLeo sa for siden:

Jeg lager sitronfromage fra bunnen av. Friskt, lett og deilig.


#27

Palmen sa for siden:

Sitronfromasje minner meg om farmor! Har du en oppskrift, LilleLeo?


#28

mosol sa for siden:

Vi serverer bringebærfromasj etter pinnekjøttet.


#29

Pamina sa for siden:

Hos oss er det karamellpudding. Ingeng går sultne fra bordet.


#30

Charlie sa for siden:

Fruktsalat med frisk ananas, jordbær og krem. For voksne kan ananasen marineres i cointreau før du legger alt sammen, om ønskelig.


#31

Miss Norway sa for siden:

Multer. Alltid multer. :elsk:


#32

Geitrams sa for siden:

Vi har karamellpudding. Klarer ingenting rett etter middagen, så vi tar desserten i sofaen mens barna begynner å pakke opp gavene.


#33

My sa for siden:

Vi tar en pause i gaveåpninga for å spise dessert. Det er supert, så får vi drøyet gaveåpninga lenge.


#34

polarjenta sa for siden:

Jeg spiser ikke mer av julemiddag enn jeg spiser til vanlig, så det er ikke problem å spise dessert etter middag som vi pleier å gjøre. Jeg liker moltekrem etter julemat.



#36

Nenne sa for siden:

Enig!


#37

LilleLeo sa for siden:

Selvsagt! :jupp:

Sitronfromasj 4-6 porsjoner

5 plater gelatin (jeg bruker 4)
2 egg
4 ss sukker
4 dl kremfløte
kokende vann

1 sitron, saft og skall (halve sitronen eller mer alt etter hva man liker)
2 ss sukker

  • Legg gelatinplater i vann i ca 10 min

  • Visp egg og sukker til eggedosis

  • Visp kremfløten til luftig krem

  • Bland eggedosis og krem forsiktig

  • Klem vannet ut av gelatinen og rør inn 1/2 dl kokende vann

  • Ha oppi sukkeret samtidig så det løser seg opp

  • Bland det deretter med sitronsaften

  • Avkjøl litt og hell forsiktig i en tynn stråle i fromasjblandingen

  • La fromasjen stå kjølig til den har stivnet


#38

Palmen sa for siden:

Tusen takk, LilleLeo! (Funfact: jeg tenker på lilleLeos rekegryte hver gang jeg ser navnet ditt. Fortsatt en favorittoppskrift, tror jammen jeg må lage denni helgen)


#39

Fløyel sa for siden:

Utrolig godt med vaniljekesam til.


#40

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser mange mener det. Men er det bare jeg som synes at melkeprodukter (som jeg elsker og spiser masse av) krasjer helt med frukt, spesielt sitrus? Det blir beskt og bittert.


#41

Fløyel sa for siden:

Jeg syntes det søt/syrlige er godt til det friske.


#42

Hyacinth sa for siden:

Enig i det, men i min munn iallfall skjer det en litt ubehagelig reaksjon mellom krem, men spesielt yoghurt/kesam og sitrus og spesielt kiwi.


#43

LilleLeo sa for siden:

Bare hyggelig! :jupp: Så artig! Fremdeles en av favorittene her også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.