Hyacinth sa
for 6år siden:
Går det fint?
Skal lage tyske zimtsterne, og kanel og vaniljesukker skal blandes med eggehvite og mandler. Men jeg er lat og vil kjøpe ferdig kransekakemasse.
Jeg har blandet væske i kransekakemasse uten problemer, men funker det også med kanel og andre tørre ting? Vil det blande seg ordentlig?
Hyacinth sa
for 6år siden:
Hm. Kom på at eggehvite og melis skal brukes til glasuren, så da er jeg gjerne nødt å male mandler likevel...
trøtt sa
for 6år siden:
Jeg ville lagd de uten glasuren. Jeg lagde de for første gang for et par dager siden og det var noe av det søteste jeg noen gang har spist av julekaker. De var bedre uten marengsen på toppen
Hyacinth sa
for 6år siden:
trøtt sa:
Jeg ville lagd de uten glasuren. Jeg lagde de for første gang for et par dager siden og det var noe av det søteste jeg noen gang har spist av julekaker. De var bedre uten marengsen på toppen
Jeg mener å huske at de skal pensles før de steker, et tynt lag. Det er det jeg mener.
trøtt sa
for 6år siden:
Ja, det er det som tippet de over i kategorien altfor søtt, for meg da. Men ja de skal pensles og det er sikkert viktig for at det skal bli akkurat den kaken. :knegg: Minstemann syntes også det ble altfor søtt, men de to søtmonsene jeg har i hus synes de er veldig gode.
Hyacinth sa
for 6år siden:
trøtt sa:
Ja, det er det som tippet de over i kategorien altfor søtt, for meg da. Men ja de skal pensles og det er sikkert viktig for at det skal bli akkurat den kaken. :knegg: Minstemann syntes også det ble altfor søtt, men de to søtmonsene jeg har i hus synes de er veldig gode.
Du har ikke bare smakt stjerner med litt for mye melis i da? :undrer:
trøtt sa
for 6år siden:
Mulig det, men jeg fulgte oppskriften og brukte litt ekstra melis for å bake ut, deigen ble ekstremt klissete.
Hyacinth sa
for 6år siden:
Hmm.
frukt sa
for 6år siden:
Det høres ut som det samme som jeg lagde forleden. Søtt ja, men ikke for søtt for meg.
Jeg har ikke prøvd, men ser for meg at det vil være vanskelig å blande kanel med kransekakedeig.
Hyacinth sa
for 6år siden:
frukt sa:
Det høres ut som det samme som jeg lagde forleden. Søtt ja, men ikke for søtt for meg.
Jeg har ikke prøvd, men ser for meg at det vil være vanskelig å blande kanel med kransekakedeig.
Jeg også.
Teflona sa
for 6år siden:
Går vel fint i kjøkkenmaskin?
Hyacinth sa
for 6år siden:
Teflona sa:
Går vel fint i kjøkkenmaskin?
Jo, kanskje. Men da blir det straks mer komplisert enn jeg gidder. :knegg:
Nenne sa
for 6år siden:
Ikke glem at det skal Kirsch i da!
Hyacinth sa
for 6år siden:
Nenne sa:
Ikke glem at det skal Kirsch i da!
Å! I de og? Jeg har en annen oppskrift med kirsch. Kirschwasserherzen.
Nenne sa
for 6år siden:
Hyacinth sa:
Å! I de og? Jeg har en annen oppskrift med kirsch. Kirschwasserherzen.
Absolutt! Ikke mye da, bare en spiseskje til ca. 350 gram mandler m.m. Den ene spiseskjea kan byttes ut med en halv spiseskje sitronsaft om nødvendig/ønskelig, men det skal være den lille kontrasten mot alt det søte.
Hyacinth sa
for 6år siden:
Nenne sa:
Absolutt! Ikke mye da, bare en spiseskje til ca. 350 gram mandler m.m. Den ene spiseskjea kan byttes ut med en halv spiseskje sitronsaft om nødvendig/ønskelig, men det skal være den lille kontrasten mot alt det søte.
Takk for tips! Har du noen gang laget det med ferdig kransekakemasse?
Nenne sa
for 6år siden:
Hyacinth sa:
Takk for tips! Har du noen gang laget det med ferdig kransekakemasse?
Nei, da blir vel blandingsforholdene helt feil?
trøtt sa
for 6år siden:
Jeg hadde sitronsaft i, det ble uutholdelig søtt likevel. :knegg:
Hyacinth sa
for 6år siden:
Nenne sa:
Nei, da blir vel blandingsforholdene helt feil?
Ja, mulig det.