Mamman min har mye rart for seg og nå er hun "litt" glutenallergisk. Jepps, hun får bare holde på.
Men jeg jatter jo med og tenkte å gi henne en julekurv med diverse "normal" mat blir spist. Og det viktigste, som ikke inneholder gluten.
Jeg har ikke peiling så lurer på om dere kan tipse til trygge ting som blir spist.
Og en annen ting, er det like enkelt å lage krumkaker, serinakaker og havreflarn av glutenfritt hvetemel?
Småkaker er ikke all verdens vanskelig å lage glutenfritt, men du bør bruke oppskrifter om er tilpasset glutenfritt mel, for mengdeforholdet kan være annerledes. Jeg tror at krumkaker kan funke godt, for der er det egg som binder røra sammen. Søk på nett du, så finner du nok noen greie oppskrifter.
Det er lett å bake småkaker med glutenfritt mel. Brukt vekt, ikke mål. Husk glutenfrie havregryn. Jeg lager krumkaker av en oppskrift med bare potetmel, tror jeg.
I kurven kan du jo ha oster, godt syltetøy, noen pølser kanskje, gode glutenfrie knekkebrød etc. Veldig mye mat er glutenfri, men det avhenger litt av hva du tenker på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.