Det er helt sikkert best med, men jeg skal lage såpass store mengder til årets feiring (både privat og til skole) at jeg må ut med rundt tusen kroner i safran...
Gurkemeie vet jeg smaker helt annerledes, og brukes vel hovedsakelig for å jukse til gulfargen.
Jeg er enig. Det er som å lage eplekaker uten epler, som om det er det at det stekes i springform som gjør at noe er eplekake. Det er safran som gjøre lussekatter til lussekatter, uten safran er det boller.
Går det an å ha litt mindre safran i, da? Hvis man halverer får man i alle fall litt av smaken, men bare litt av prisen også. Alternativt hadde jeg glatt bakt gurkemeie-boller til skolebruk og safranboller til eget bruk. :glis:
Jeg tror egentlig at folk flest ikke vet hvordan lussekatter egentlig skal smake. Og jeg tror ikke at noen kommer til å reagere om det er bollesmak med gul konditorfarge.
Jeg foretrekker lussekatter uten safran, jeg er mildt sagt lite glad i den smaken. Da ungene var små og jeg bakte slikt hadde jeg heller i gul konditorfarge. Ungene var vant til slike lussekatter, og fikk litt sjokk når de fikk smake ordentlige, og syntes de smakte sært. :knegg:
Verken safran eller gurkemeie er godt. Bollekatter er mye bedre! Muligens er det ikke innafor å kalle det lussekatter uten at de er gule, men gi meg den ungen (eller voksne for den saks skyld) som synes lussekatter smaker bedre enn bollekatter!
Jeg synes at ordentlige lussekatter skal ha safran i seg. Og det er det som smaker best.
Men jeg hadde ikke brukt masse penger på safran til en samling på skolen, og synes det er helt legitimt å lage bollekatter (strålende navn) der. Jeg ville ikke brukt gurkemeie. Det er ikke noe godt.
Her foretrekker både barn og voksne lussekatter med safran. 8-åringen liker ikke vanlige boller i det hele tatt.
Jeg hadde forøvrig heller ikke brukt masse penger på safran til et skolearrangement. Skal bake lussekatter med safran til mine egne elever, men de er bare ti stykker, så det blir ikke store utgiften.
Jeg er helt sikker på at mottaker ikke tenker på om det er bollekatter eller lussekatter.
Her tror jeg aldri vi har fått servert noe annet enn bollekatter på ulike arrangementer i skole og barnehage, uten at jeg kan tenke meg at noen har opplevd det negativt.
Jeg tror ikke jeg har smakt ekte lussekatter med safran, jeg er oppvokst med gurkemeie i alle fall. Dvs, jeg hr smakt noen jeg ikke syntes var så gode, kanskje de var ekte?
Gul konditorfarge og juksekatter hørtes ut som en god plan.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.