Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lage lussekatter uten safran?

#1

Madicken sa for siden:

Det er helt sikkert best med, men jeg skal lage såpass store mengder til årets feiring (både privat og til skole) at jeg må ut med rundt tusen kroner i safran...

Gurkemeie vet jeg smaker helt annerledes, og brukes vel hovedsakelig for å jukse til gulfargen.


#2

Isbjørn sa for siden:

Går helt fint.


#3

meisje sa for siden:

Jeg syns svaret er nei. Man kan lage boller uten safran


#4

Isbjørn sa for siden:

Lussekatter er jo en form for boller i annen form. Man kan til og med jukse og tilsette gul farge i stedet for safran.


#5

Chablis sa for siden:

Man kan ja, men da er det ikke lussekatter mener jeg.


#6

Syrinx sa for siden:

Best uten safran og iallfall uten gurkemeie etter min smak. Tydeligvis synes flere enn meg det, for mine juksegule "lussekatter" er populære.


#7

Fintdethei! sa for siden:

Jeg syns de er best uten safran......


#8

Input sa for siden:

Jeg er enig. Det er som å lage eplekaker uten epler, som om det er det at det stekes i springform som gjør at noe er eplekake. Det er safran som gjøre lussekatter til lussekatter, uten safran er det boller.


#9

Isbjørn sa for siden:

Synes bollekatter er godt :knegg: Ville i alle fall ikke brukt 1000 kr på Safran.


#10

Hyacinth sa for siden:

Stakkars Safran.


#11

Hyacinth sa for siden:

Sånn ellers. Lussekatter er noe annet uten safran, men boller er da også godt. Jeg hadde aldri i verden brukt tusen kroner på safran. :niks:


#12

Isbjørn sa for siden:

safran...:knegg:


#13

Pelen sa for siden:

Enig, da blir det ikke lussekatter.

#14

Toffskij sa for siden:

Det er ikke lussekatter om det ikke er safran i. :skuffet:


#15

Madicken sa for siden:

Jeg er i grunnen enig, men tusen kroner... Er redd for at det bærer mot juksekatter her.

Syrinx, hvordan jukser du? Jeg har ikke lyst til å bruke gurkemeie da dette gir en smak som jeg ikke er så glad i. Litt gul konditorfarge, kanskje?


#16

mkj sa for siden:

Kall det hva du vil, men det er best uten safran. Hvis de har riktig form så funker det sikkert tenker jeg.


#17

Matilda sa for siden:

Går det an å ha litt mindre safran i, da? Hvis man halverer får man i alle fall litt av smaken, men bare litt av prisen også. Alternativt hadde jeg glatt bakt gurkemeie-boller til skolebruk og safranboller til eget bruk. :glis:


#18

Syrinx sa for siden:

Bruker konditorfarge ja. Blir kjempefin gulfarge.


#19

Isbjørn sa for siden:

Jeg tror egentlig at folk flest ikke vet hvordan lussekatter egentlig skal smake. Og jeg tror ikke at noen kommer til å reagere om det er bollesmak med gul konditorfarge.


#20

Nextlife sa for siden:

Jeg foretrekker lussekatter uten safran, jeg er mildt sagt lite glad i den smaken. Da ungene var små og jeg bakte slikt hadde jeg heller i gul konditorfarge. Ungene var vant til slike lussekatter, og fikk litt sjokk når de fikk smake ordentlige, og syntes de smakte sært. :knegg:


#21

Darth sa for siden:

Juksekatter smaker tross alt best, og så sparer du de pengene som en ekstra bonus!


#22

Karamell sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg noen gang har smakt ekte lussekatter. For mye gurkemeie er ikke godt. Gul konditorfarge hørtes lurt ut!


#23

safran sa for siden:

:skuffet:


#24

Charlie sa for siden:

Ekte er best, gurkemeie er ikke særlig godt og 1000 kr er for mye.

Gå for gule boller, du :ja:


#25

Pelen sa for siden:

Konditorfarge kan du bruke. Det viktige er at de er gule.


#26

Synnemor sa for siden:

Verken safran eller gurkemeie er godt. Bollekatter er mye bedre! Muligens er det ikke innafor å kalle det lussekatter uten at de er gule, men gi meg den ungen (eller voksne for den saks skyld) som synes lussekatter smaker bedre enn bollekatter!


#27

Blå sa for siden:

Jeg synes at ordentlige lussekatter skal ha safran i seg. Og det er det som smaker best.

Men jeg hadde ikke brukt masse penger på safran til en samling på skolen, og synes det er helt legitimt å lage bollekatter (strålende navn) der. Jeg ville ikke brukt gurkemeie. Det er ikke noe godt.


#28

Input sa for siden:

Her foretrekker både barn og voksne lussekatter med safran. 8-åringen liker ikke vanlige boller i det hele tatt.

Jeg hadde forøvrig heller ikke brukt masse penger på safran til et skolearrangement. Skal bake lussekatter med safran til mine egne elever, men de er bare ti stykker, så det blir ikke store utgiften.


#29

Snippa sa for siden:

Jeg er helt sikker på at mottaker ikke tenker på om det er bollekatter eller lussekatter.
Her tror jeg aldri vi har fått servert noe annet enn bollekatter på ulike arrangementer i skole og barnehage, uten at jeg kan tenke meg at noen har opplevd det negativt.


#30

Malama sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har smakt ekte lussekatter med safran, jeg er oppvokst med gurkemeie i alle fall. Dvs, jeg hr smakt noen jeg ikke syntes var så gode, kanskje de var ekte?

Gul konditorfarge og juksekatter hørtes ut som en god plan.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.