Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, haster: En fotokalender som ligner på Apples gamle iPhoto-kalendre!

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg har i alle år laget kalendere på Macens iPhoto. Siden macen er fra urtiden har jeg omhyggelig unngått å oppgradere, for at den ikke skulle knele helt.

Da jeg hadde laget ferdig to kalendere og julekortet i forgårs, og sjekket med alle interessenter, så viste det seg at da man jeg trykket på "bestill" så kunne man ikke lenger bestille.

En del research etterpå så har jeg funnet ut at selv om jeg oppgraderer til Bilder, så produserer ikke lenger Apple kalendre og sånt, så jeg må uansett bruke et annet program. Og begynne helt på nytt. :gaah:

Jeg fikk anbefalt Cewe (Japan foto), men jeg finner ikke der den typen kalender som jeg bruker, nemlig en som har plass til mange bilder på hver måned, samt kan legge inn bilde på enkeltdager (de som har bursdag).

Jeg ORKER ikke å bla gjennom alle mulige fototjenester for å finne noe som ligner, er det noen som har sett akkurat den typen fotokalender?

Altså

  • mange bilder hver måned
  • mulighet til bilde på en enkelt dato

:hjelp:


#2

007 sa for siden:

Er du meg?
Jeg brukte hele(!) sykedagene min i går på å lage fotobok på min urgamle Mac, bare for å få beskjed om at programmet var utgått. Vi lastet ned en app som la seg i Bilder, og bestilte boken via den. Samme form som tidligere.
Pr nå husker jeg selvsagt ikke hva appen heter, skal sjekke.


#3

007 sa for siden:

Mimeo Photos var navnet.


#4

Candy Darling sa for siden:

Samme her. Jeg endte med FotoKnudsen, men er ikke like fornøyd. Men hvis du velger glanset i stedet for ekstra matt, som jeg gjorde, blir det sikkert litt bedre. :mumle:


#5

Polyanna sa for siden:

Takk! Hørte om den, men ble bekymret for leveringstid, hvordan fungerte det?


#6

Polyanna sa for siden:

Nå driver jeg og tar back-up (tror jeg, den står bare der og ser rar ut, hele macen. :knegg: ), før jeg kan oppgradere og så prøve. :gal:


#7

007 sa for siden:

Jeg bestilte i går kveld, og har fått epost om at leveringstid er før 21. desember. Så da håper jeg det stemmer.


#8

Polyanna sa for siden:

Shoot, det blir for sent. :mumle:


#9

Polyanna sa for siden:

Altså trenger jeg fortsatt tips. :mumle:


#10

Candy Darling sa for siden:

Det er rimelig enkelt med FotoKnudsen, i det minste.


#11

007 sa for siden:

Men de holder ikke leveringsgarantien. Du kan returnere produktet å få pengene igjen da. :snill: Det hjelper jo lite når julegaven ankommer etter nyttår. :true story:


#12

Neket sa for siden:

Jeg vet ikke om det ligner på Apple-kalender, men jeg har bestilt fra n-foto, og de har alltid vært super-raske. Har ikke lagd i år da, basert på tidligere erfaringer.


#13

Polyanna sa for siden:

Vi får se om det nytter m installering av nytt system først...


#14

Wix sa for siden:

Jeg oppdaget det samme i helgen og har nå laget fotobok og kalender med Mimeo. Bestilte søndag kveld, har fått beskjed om at kalenderne ble sendt i går, fotobøker i dag. Levering til 20.12 stod det, men foreløpig ser det lovende ut hvertfall.


#15

Galathea sa for siden:

Jeg bruker også fotoknudsen, og det er enkelt og man velger selv oppsett med hvor mange bilder man skal ha per side, og man de har en fin mobilløsning også. Man må bestille innen i morgen for å få varene før julaften sier de. Men det har også skjedd meg at kalenderne til besteforeldrene kom i romjula, tror de trykker i Nederland (!), så da tar det jo litt tid...


#16

Polyanna sa for siden:

Nå har jeg lastet ned alt som kan lastes ned, nytt operativsystem og nye Bilder og alt, men det går fanden meg fortsatt ikke på Macen. :gaah:


#17

Polyanna sa for siden:

Har gitt opp, prøver nå Fotoknudsen og Cewe, men på ingen av dem får jeg tak i iCloud-bildene mine?

Jeg ser mappen i utforsker-mappen på PC-en, men finner dem altså ikke fra "last ned bilder" fra noen av tjenestene.

Og når jeg er i iCloudmappen på pc-en så får jeg ikke til å merke alle bildene på normalt vis, men må dra dem over til en mappe på pc-en ett og ett. :gaah:

ARGH!!!!


#18

Candy Darling sa for siden:

I feel your pain. :trøste:

Husk når du starter at du velger type nr 2, hvis du vil ha bildet på egen side øverst, og bestill for guds skyld ikke matt, den er ikke noe fin. :leppe:


#19

Adrienne sa for siden:

Mimeo kan gå og ta seg en diger lussekattbolle. :gaah: Men nå er kalenderen til Polyanna bestilt. Av meg. :stolt:


#20

007 sa for siden:

Ja! Ny leveringsdato 27.12. :gaah:


#21

Polyanna sa for siden:

Bah!

Jeg er ferdig med den andre kalenderen, den til svigersslekta, i FotoKnudsen, og argh der også. Hvorfor kan man ikke bare beholde ting som FUNKER?! Det gamle iPhoto, med delte iCloud-album, var jo helt SUPERT!

Nå har jeg sittet og blafret gjennom 461 bilder (ja, 461), bittesmå, lastet inn hulter til bulter av FotoKnudsen, og prøvd å få 8 barn og en del voksne sånn noenlunde jevnt fordelt og sesongriktig og med tanke på bursdagene og hva har du. :gal:

Blir nyttårspresang.


#22

m^2 sa for siden:

Kommentar her - jeg har mac, lastet ned Mimeo til min ... hva heter det nå, Bilder? Hvor jeg bruker delte icloudalbum.

Funket som ei kule med kalender der altså. Fin kvalitet, kom fort (jeg bestilte på kvelden 15/12 og de kom nå i kveld), og levert på døra av DHL.
De er litt mattere enn de "gamle" apples iphotokalenderne uten at det er noen krise, og litt mindre ser det ut til (uten at jeg grublet så mye over hverken om det var noen glans/matt-valg eller størrelse utover at jeg valgte "stor" og fikk til det med bildet øverst, men jeg er hvertfall godt fornøyd. Den jeg hadde bestilt med leveranse hos grandma i USA kom fram for to dager siden - også bestilt 15/12.


#23

Adrienne sa for siden:

Jeg bestilte den 13. og fikk i går. De ser helt fine ut, er litt mindre enn de gamle, tror jeg, men bildene ble veldig fine. Det eneste som irriterer meg er at jeg ikke fikk til å endre til at uken starter på en mandag og ikke søndag.


#24

m^2 sa for siden:

:knegg: Det tenkte jeg overhodet ikke over da jeg lagde men det har du jaggu rett i! Jaja :)


#25

007 sa for siden:

Jeg har glemt å oppdatere her. Boka ble levert på døren av DHL 4 dager etter bestillingen.
Jeg synes bildene ble litt mørke i forhold til tidligere bøker, men ellers er den ganske lik.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.