Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bevare juletre

#1

tinkadott sa for siden:

Hvordan tar dere best vare på juletreet? Vi har kjøpt nå (edelgran) og egentlig bør det vel i vann snart selv om vi ikke skal pynte det enda? Hva bruker dere å gjøre, dere som ikke har plasttre?


#2

celebelen sa for siden:

Vi pleier å la det stå ute til en dag eller to før pynting, da setter vi det i vann og lar det tine.


#3

My sa for siden:

Vi hogger selv, på en gård utenfor byen, siste helga før jul. Det holder seg absolutt best når det får stå på rot så lenge som mulig. Setter det utendørs og innpakket i strømpe fram til dagen før pynting. Da tar vi det inn i kjelleren, hvor det er litt kjølig, setter det i en bøtte vann, og lar det tine. Vi bruker norsk gran.

På grunn av ukedagenes plassering i år blir det hogget den 22, så da setter vi det sikkert rett inn i kjelleren. Pynter lille julaften.


#4

Myria sa for siden:

Vi lar det stå ute til dagen før pynting, da tar vi det inn i gangen i en bøtte vann slik at det får akklimatisert seg.


#5

Madicken sa for siden:

Vi pleier å spyle treet med lunkent vann før det tas inn. Vi sager noen cm av foten, og vanner masse de første dagene. I fjor kjøpte vi et holdbarhetsmiddel spesielt til juletrær, og treet holdt seg utrolig fint.


#6

Tallulah sa for siden:

Balsamere det. :nemlig:

Nei, det eneste som har hjulpet her er å skaffe seg et så ferskt tre som mulig. Ellers har alle som ett mistet hver eneste barnål.


#7

My sa for siden:

Jepp, treet vi hadde i fjor mistet nesten ikke en eneste nål, det var historisk bra. Men vi har stort sett ikke store problemer med felling av nåler uansett, siden vi alltid henter det ferskt fra rota rett før jul. Den eneste gangen var det året bilen havarerte på vei til juletrehogst, så vi endte opp med å kjøpe et ferdig hugget tre på torget. Det året lå nesten alle nålene i en dunge på gulvet før nyttårsaften. Aldri mer!

#8

Myria sa for siden:

Vi har ikke noe stort problem med dryssing av nåler selv om vi kjøper tre to uker før jul og det sikkert var hogget i november en gang. Så lenge det får stå ute så lenge som mulig og får mye vann når det er tatt inn holder det seg bra. :jupp:


#9

Pebbles sa for siden:

Jeg har lest at man bør skjære av noen cm nederst (på samme måte som en gjør med en blomsterbukett), men hittil har vi aldri kommet så langt. Kanskje i år?


#10

Madicken sa for siden:

Du får ta det med i en bønn, om du driver med slikt. Gud bevare far og mor og juletre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.