Slakter Idsøe sier jeg må fryse det. Moren min har alltid sagt «legg det i boden», iallfall om pinnekjøtt. Hva bør/kan jeg gjøre? Jeg har strengt tatt ikke plass i frysen i år. For ordens skyld er det røkt fenabog jeg har kjøpt, ikke de vanlige «pinnene». Det betyr mer kjøtt, hvis det har noe å si for oppbevaringen, men på den andre siden er det røkt.
Det er nokså dyrt og mye kjøtt, så jeg vil helst ikke tulle det til ved å ikke fryse det, hvis det er nødvendig.
Det har jeg aldri vært bort. Vårt er tørket på loftet hos min far og der henger forsåvidt i alle fall låret helt frem til vi får det utdelt rett før jul, jeg er ikke helt sikker på om pinnekjøttet henger enda, det er vel egentlig tørt. Men fryse det gjør vi ikke med annet enn det som evt skal spares til påske altså.
Hele poenget med å salte og tørke, altså speke, maten er jo at det konserverer den. Det er oppbwvaringsmåter fra før folk fikk fryser. Oppbevares kjøling bør absolutt holde.
Jeg er enig i teorien din. Men på den andre siden er slakteren jeg kjøper det av Norges beste slakter (hilsen Eivind Hellstrøm) og jeg bør jo sånt sett høre på ham.
Den er nok mye varmere enn det. Vi bruker den som vinskap. :knegg: Boden er kald, men den er innendørs. Utendørs har jeg ikke vurdert, faktisk. Vi har en uisolert utebod, men det har kommet seg katter inn der innimellom. Så jeg er litt usikker på det. I tillegg kom jeg på nå at det er en del rotter i området. Hadde rotter på loftet for noen år siden.
Putekassen ute kan kanskje være et alternativ, men da vil vel putene lukte pinnekjøtt i hele sommer?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.