Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lær meg å tilberede reinsdyrstek!

#1

LilleT sa for siden:

Jeg er særdeles dårlig på å tilberede kjøtt generelt. Når jeg nå vurderer å prøve meg på en reinsdyrstek til selskap i jula, trenger jeg noen gode råd på veien.

Jeg ser det finnes en haug med oppskrifter på nett, men vil gjerne ha noen personlige anbefalinger. :knegg: Hvordan vil du anbefale meg å steke den? Hva av tilbehør og saus passer til jul?

Hvor lenge må en frossen stek tines?


#2

-ea- sa for siden:

Jeg tror jeg hadde tint den et par døgn? Og så hadde jeg kanskje brukt denne oppskriften.


#3

Nenne sa for siden:

Jeg laget en kalvestek her i høst som ble langtidskokt i blant annet fløte og har tenkt å bruke en variant av det til reinsdyrstek i romjula. Så om det høres spennende ut kan jeg finne oppskriften jeg tenker å modifisere, men det ble kanskje litt vagt?


#4

-ea- sa for siden:

Jeg hadde kanskje valgt rosenkål som tilbehør. Når jeg googler så finner jeg denne oppskriften, som ser ut for å ha bra tilbehør.

Mitt beste verktøy når det gjelder å steike kjøtt i ovn, er steketermometer. Da blir det akkurat passe, og jeg får alltid skryt hvis jeg har gjester ved bordet.


#5

Tangerine sa for siden:

Ha gjerne en syrlig saus som tilbehør (med en eller annen bærsort).


#6

Høst sa for siden:

Reinsdyrstek langsteder jeg på lav varme (jeg bruker termometer, mamma gjorde aldri det, hun bare "visste" når den var klar...:) ), og serverer med en god viltsaus, tyttebærsyltetøy, rosenkål og sopp hvis man liker det....:nam: :D


#7

Isprinsessen sa for siden:

Den koker du! (ref Truls ala Hellstrøm besøker Finnmark)


#8

LilleT sa for siden:

Takk for tips, ea! Det ser godt ut! :nam:

Takk for tips! :)

Takk! :)

Jeg tør nok ikke prøve meg på vage oppskrifter når jeg skal lage slikt for sørste gang med gjester på besøk, men kanskje neste gang?


#9

LilleT sa for siden:

Hva er godt å drikke til, forresten? Vil gjerne ha flere alternativer.


#10

Pamina sa for siden:

Langtidssteke på lav temperatur, nok fett til så magert kjøtt er viktig. Krydre med salt og pepper. Kjernetemperatur ca 70 grader, da kan du sette den på i 12 timer med ovnen på 70 grader etter å ha brunet den først. Husk å bruke steketermometer.

Viltsaus - husk på enebær og geitost (snøfrisk eller ekste geitost)

Tilbehør, rosenkål, sellerirot- og potetstappe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.