Jeg er særdeles dårlig på å tilberede kjøtt generelt. Når jeg nå vurderer å prøve meg på en reinsdyrstek til selskap i jula, trenger jeg noen gode råd på veien.
Jeg ser det finnes en haug med oppskrifter på nett, men vil gjerne ha noen personlige anbefalinger. :knegg: Hvordan vil du anbefale meg å steke den? Hva av tilbehør og saus passer til jul?
Jeg laget en kalvestek her i høst som ble langtidskokt i blant annet fløte og har tenkt å bruke en variant av det til reinsdyrstek i romjula. Så om det høres spennende ut kan jeg finne oppskriften jeg tenker å modifisere, men det ble kanskje litt vagt?
Jeg hadde kanskje valgt rosenkål som tilbehør. Når jeg googler så finner jeg denne oppskriften, som ser ut for å ha bra tilbehør.
Mitt beste verktøy når det gjelder å steike kjøtt i ovn, er steketermometer. Da blir det akkurat passe, og jeg får alltid skryt hvis jeg har gjester ved bordet.
Reinsdyrstek langsteder jeg på lav varme (jeg bruker termometer, mamma gjorde aldri det, hun bare "visste" når den var klar...:) ), og serverer med en god viltsaus, tyttebærsyltetøy, rosenkål og sopp hvis man liker det....:nam: :D
Langtidssteke på lav temperatur, nok fett til så magert kjøtt er viktig. Krydre med salt og pepper. Kjernetemperatur ca 70 grader, da kan du sette den på i 12 timer med ovnen på 70 grader etter å ha brunet den først. Husk å bruke steketermometer.
Viltsaus - husk på enebær og geitost (snøfrisk eller ekste geitost)
Tilbehør, rosenkål, sellerirot- og potetstappe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.