Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til kalkun?

#1

Nabbe sa for siden:

Helst så amerikansk som mulig, om noen har oppskrifter, linker eller bare kan gi meg noen tips, er det flott :D

Er helt ny på dette med kalkun.


#2

LilleLeo sa for siden:

Om det er så amerikansk vet jeg ikke, vi hadde ganske tradisjonelt tilbehør nyttårsaften i fjor. Poteter, grønnsaker, hjemnelaget saus, soppstuing og så laget jeg en løkkompott. Det var utrolig godt!



#4

Nenne sa for siden:

Jeg lager Waldorfsalat og den er i hvert fall amerikansk.


#5

GinaK sa for siden:

Oppskriften på nederste linken til Isolde er knallgod.
Jeg lager en tilsvarende når vi har kalkun, med stekte valnøtter men pinjekjerner er også sikkert like godt oppi.
Denne og rødkål er godt til kalkun. Og tyttebær. Vi nå ha poteter til. Og sausen lager seg selv av all kraften, og så er det bare å helle fløte oppi, koke opp og ferdig. :)
Jeg kjøpte en stor kalkun i eske et år, oppi der lå det en oppskrift som jeg fulgte og siden har jeg brukt den.

Jeg gidder ikke å ha hel kalkun mer, det er så innmari mye etterarbeid og det er vanskelig å få stor nok når vi er så mange, 11-15stk så jeg går heller for kalunfilet. Kommer på tilbud i romjula.


#6

Nabbe sa for siden:

Åh herregud, jeg har tint en fem-kilos kalkun, og det er bare meg og guttungen hjemme i morgen :knegg:


#7

Fløyel sa for siden:

Kalkun kan fint brukes som pålegg og i salat dagene etter. Kan også fryses med etter at den er stekt og varmes opp igjen, så det går fint.

Amerikanerne serverer gjerne med saus, poteter, brekkbønner med pinjekjerner, maisbrød. Mye annet også, men det er det tilbehøret jeg syntes er godt. De bruker ulike salater med pecannøtter, tranebær. Mac'n cheese.


#8

Pesten sa for siden:

Mamma lager verdens beste waldorfsalat til. Vi har også rosenkål og poteter.


#9

oslo78 sa for siden:

Waldorfsalat, poteter, gulrøtter, broccoli og fløtesaus basert på kraften av kalkunen og innmaten.


#10

Charlie sa for siden:

Det må være ordentlig waldorf, og ikke det søte klisset med fruktcocktail i som de selger i butikken. Mener det var en butikk hvor de hadde skikkelig waldorf i ferskvaren, kan det ha vært Meny på Rjukan?

Vi lager en skikkelig god kalkunsakat etterpå, med majones, rømme, litt karri, asparges osv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.