Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegave: Hvilken symaskin til 11-åring med syukundig mor (og far)

#1

daffy sa for siden:

Datteren på 11 skal få symaskin til jul i år. Tenker hun kan sy putevar, vimpler, skjørt etc. Vi voksne er ikke sykyndige, så jeg prøver å legge opp til at syprosjektet skal være så enkelt som mulig. Kan dere hjelpe med med diverse syspørsmål?

  1. Hvilken symaskin går jeg for? Liker utseende til den gule Singer Simple. Men har den automatisk nåletreding? Det er sikkert smart å ha, eller? Ser for meg pris mellom 1000-2000.

  2. Tenkte å kjøpe «Lær å sy» boken. Men fins det fine blogger, mønstere etc som egner seg for en litt utålmodig 11-åring å prøve seg på?

  3. Helt konkrete mønstere hadde vært supert å få tips om. F. Eks skjørt hun kan sy til småkusinene.


#2

Maverick sa for siden:

Stoff og Stil har mønstre merket «easy», sjekk nettsiden, man kan bestille pakke med stod f og mønster.


#3

Heddamor sa for siden:

Vi gikk for Janome modell Idun i julegave til vår 10 åring. Jeg kan ikke sy, så jeg sendte min kyndige mor til en sybutikk. Hadde tenkt på den samme som deg, men i butikken mente de at janome maskinen var mye bedre (selv om den ikke er like fin å se på). Husker ikke hva begrunnelsen var da.


#4

My sa for siden:

Min 11-åring fikk Singer start i bursdagsgave. Den har de helt enkleste funksjoner, rettsøm, sikksakk, vanlig og trestings-, revers, knapphull, vanlig trykkfot + glidelåsfot. Den har få justeringsmuligheter, ikke trinnløs stinglende men tre ulike stinglengder å velge mellom. Men den har akkurat det hun trenger. Den har ikke automatisk nåletreding, men hun trer lett selv. Bestevenninnen har en digital type, med mange valg og innstillinger, og hun må alltid ha hjelp til å bruke sin, mens mi brukte sin alene fra første stund.

En hel del her mente at en slik maskin ikke er noe å ha, flere hadde erfaring med at den ikke sydde pent blant annet, og var vanskelig å bruke, men det er ikke tilfelle med hennes i alle fall. Hun har allerede brukt den en hel del, den syr pene sømmer, og hun har ikke hatt noen problemer med den. Men nå er den relativt ny også da, og hun har ikke prøvd å sy i veldig tykke eller krevende stoff. Hun har til og med båret den fram og tilbake til skolen, to ganger, for hun ville heller bruke sin egen da de skulle sy i kunst- og håndtverkstimen, enn å bruke skolens symaskiner. Så vi er fornøyd så langt i alle fall. Betalte vel rundt tusenlappen for den.

Her er en annen tråd om temaet.


#5

Maverick sa for siden:

Automatisk nåletreing er ikke nødvendig altså, jeg har en sånn funksjon på min Pfaff men bruker det aldri, tross ikke-like-unge-øyne lenger.

(Jeg liker for øvrig godt Pfaff, både maskinene og svært lettfattelige bruksanvisninger.)


#6

Nera sa for siden:

Vi hadde jo samme problemstilling for et par måneder siden, og det endte opp med at mannen dro til en lokal forhandler og la fram saken, og fikk anbefalt en relativt enkel maskin fra Pfaff til rundt 2500 kroner. Naturlig nok står den fortsatt på loftet, for det er årets julegave, og lenger har vi ikke egentlig tenkt.


#7

celebelen sa for siden:

Ville fikk symaskin av mamma i bursdagsgave, det var en Singer. Det hun fikk høre da hun undersøkte, var at det er viktig at den ikke er for liten og lett, da blir den ustødig og ikke god å bruke.

Vi har ikke rukket å prøve den ennå, så jeg kan ikke si noe om hvordan den er i praksis.



#9

My sa for siden:

Det er en fordel at den er liten og lett hvis en liten 11-åring har tenkt til å drasse den fram og tilbake til skolen. :knegg: Men det er vel strengt tatt ikke noe man tar med i beregninga. Noe av det som var viktig for oss, siden vi ikke har plass til å ha den stående framme, var imidlertid at ungen skulle greie å hente den fram selv, sette den opp og sy uten voksenhjelp. Ellers vil den bli lite brukt. Og slik har det fungert hittil. Har ikke dukket opp noe problem på grunn av at maskina er lett så langt, men tenker å kjøpe et friksjonsunderlag den kan stå på i tilfelle. Foreløpig har det ikke vært behov for det.

#10

celebelen sa for siden:

Hvis hun vil lære å sy, kan dere jo sjekke om det lokale husflidslaget har Ung Husflid på kursplanen. Ville går der, og stortrives.


#11

My sa for siden:

Ja, jenta mi fikk gå på et lite, to kvelders sykurs, sammen med venninnen. Her er det en frivilligsentral i samarbeid med et par andre aktører som arrangerer masse forskjellige kurs for barn. Så da det skulle være et lite sykurs for 5.-7. klasse rett etter bursdagen, da hun fikk maskina, så passet det veldig bra. På kurset sydde de seg et lite pennal, der de fikk lære å tre og bruke maskina, å kaste over, sy vanlig rettsøm, og sy i glidelås. Akkurat nok til at hun har klart å gjennomføre noen mindre syprosjekt på egenhånd etterpå. Blant annet sydde hun et handlenett til meg i kalendergave. :hjerter: Det gjorde hun noen morgener da hun stod opp før resten av familien.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.