Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julegave til fotointeressert

#1

Zulu sa for siden:

Hva slags julegave kan man kjøpe som ville gjort en hobbyfotograf glad? Det kan godt koste litt.


#2

Maverick sa for siden:

Hvis fotografen har en speilrefleks kan et objektiv kanskje være noe? Eller et stativ. Eller mørkeromsutstyr. :glis:


#3

Zulu sa for siden:

Takk for tips! For å kunne kjøpe objektiv må jeg kanskje vite hva slags kamerahus han har ...? Ser en del fotobutikker har brukte objektiv til salgs, det må vel være ok?


#4

Isolde sa for siden:

For å kjøpe objektiv bør man egentlig vite akkurat hvilke objektiv personen ønsker seg.

Hva med blits, studio utstyr, reflektor, fin kamerabag, fotokurs, fototur.


#5

Maverick sa for siden:

Brukte objektiv er flott, men du må vite hvilket kamerahus, ja. (Og jeg trodde alle fotofikling snakket ustoppelig om hvilke objektiv de drømmer om? :knegg: )


#6

Isolde sa for siden:

Er ikke alle som er sånn. Objektiverne jeg ønsker meg koster fra 6000-10000 så jeg snakker skjeldent om de. For hvem skal kjøpe de til meg?

Hadde jeg fått noen andre hadde de aldri blitt brukt, ikke fordi jeg er utakknemlig men fordi de er dårligere enn de jeg har. Man må og opp i den prisklassen for at de skal passe til mitt kamera. Men selv før jeg brukte dette kamera var jeg sær på objektiver.

Men er mye annet gøy der ute.


#7

Zulu sa for siden:

Han liker best å ta bilder ute i byen og litt sånn uten å drasse på for mye stæsj, tror jeg. Kanskje noe til redigeringsfasen?


#8

Maverick sa for siden:

Den nyttigste dingsen for sånt er en bitteliten tripod som gjør at han kan ha lang lukkertid, og så er det gly med filter (altså rødfilter og slikt som man skrur utenpå objektivet, det er stort sett one size fits all, var i hvertfall det.

Redigering kan jeg ikke. :analogdinosaur:


#9

Zulu sa for siden:

Bitteliten tripod hørtes nyttig ut!


#10

Tallulah sa for siden:

Om du ikke har kjøpt ennå: Min fotointeresserte mann har stor glede av sin gorilla-tripod. Den har masse kuleledd og kan vris og krølles rundt det meste og kan også funke i trinnvise høyder. Finnes i mange ulike størrelser.


#11

Isolde sa for siden:

Ligthroom. Eventuelt spider til å stille inn skjermen sånn at fargene på skjermen til PCen er rett.


#12

Nenne sa for siden:

Fotokurs.


#13

Zulu sa for siden:

Superrelevante tips, takk! Måtte google spider (spyder?). Hvordan funker den, egentlig?


#14

Isolde sa for siden:

Du fester den utenpå skjermen og så kjører den et program som stiller inn fargene på PCen mer lik slik de er i print. Kalibrerer.

Jeg har en men er en stund siden jeg har brukt den, den gir bedre redigeringsoppkevelse, men den maser også om ny kalibrering oftere enn hva jeg gidder lat


#15

Zulu sa for siden:

Kult! Til en techfreak må jo dette være fab!


#16

Juste sa for siden:

Dette. Kjøp et abonnement på Lightroom og Photoshop til ham via Adobe Creative Cloud så kan han leke seg med redigering av bilder. Det er rimelig vanedannende er det blitt meg fortalt.....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.