Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God stekeovn til innbygging som ikke er crazy dyr?

#1

Tallulah sa for siden:

I leiligheten vi kjøpte var det montert den absolutt billigste stekeovnen fra IKEA, og den er altså så dårlig. Den holder ikke jevn temperatur, ting må stå mye lenger enn oppskriften tilsier, den steker ujevnt, og jeg, som pleide å lage fantastiske makroner gjør det ikke mer. :mumle:

Så nå tenkte jeg at jeg skulle se om jeg kunne finne noe på FINN, eller på salg på nyåret.

Så dere som liker å BAKE, hvilken stekeovn har dere god erfaring med?


#2

frukt sa for siden:

Jeg har Electrolux eob3311aax. Akkurat den modellen selges visst ikke lenger. Men den er veldig pålitelig og steker jevnt.
Skulle bare ønske den var selvrensende.


#3

Che sa for siden:

Vi har nettopp byttet ut billig ikea til ny ovne (pga at den sluttet å virke, skal sies)
Vurderte å kjøpe denne:
www.power.no/hvitevarer/innbyggingsovn/grundig-gebm23000bp-separat-ovn/p-867005/?q=grundig

men endte opp med denne
www.elkjop.no/product/hvitevarer/integrert-stekeovn/BIM253E0XP/beko-bygg-inn-stekeovn-bim253e0xp-sort-stal

Beko var for meg et helt ukjent merke - men selgeren forteller at Grundig ble kjøpt opp av Beko for en stund siden - så disse to ovnene er nok så godt som identiske - sistnevnte ble valgt fordi den fantes på lager da vi trengte den.

Jeg har ikke enormt mye erfaring med ovenen ennå - den er helt utrolig stille sammenlignet med bråkebøtta fra Ikea - og vifta durer ikke halve kvelden etter å ha blitt brukt heller. - De julekakene jeg har bakt har blitt jevnt stekt. - Det eneste jeg er synes er litt dumt, er kanskje at det kun er ett stekebrett og en dyppanne til ovenen (og rist, selvfølgelig) - kunne tenkt meg to stekebrett, skal sies.

Men til prisen er jeg fornøyd - Pyrolysen har vi ikke prøvd - antar at den ikke er tidenes beste pyrolyse, skal sies.


#4

Tallulah sa for siden:

Oh, stille! DET er et pluss altså.



#6

Tallulah sa for siden:

:humre: Godt å vite. Hvilken er det? Og hvorfor vil jeg ikke ha den? Lurte litt på Siemens siden de andre hvitevarene våre er derfra.


#7

meisje sa for siden:

Jeg er veldig glad i min miele stekeovn, den er en zillion ganger bedre enn ikea ovnen jeg hadde før, men den var ikke billig. Tror jeg betalte ca 10000 kr for den.


#8

Candy Darling sa for siden:

Vår er jo 11 år gammel, så forhåpentligvis er det ikke samme problemet lenger. Men varmluften er ubrukelig, ujevn og svir alt i høyre del, og nå er det slark på ca 20 grader på innstillingsknappen. Det er ganske mye på en kake.

Jeg har hatt så mye tull med Siemens-maskinene mine at jeg bare venter på at de skal ryke så jeg kan bytte dem ut. :mumle:


#9

Tallulah sa for siden:

OK, det er samme problem jeg har med den skitbillige ikeaen. :mumle: Bollene blir brent innerst til venstre, og utstekt ytterst til høyre.



#11

Niobe sa for siden:

Mens jeg er veldig fornøyd med vår Siemens. Den steker fint og har uttrekkbare skinner. Det er en kjempefordel for meg som ikke er så sterk.


#12

Tallulah sa for siden:

Hvilke funksjoner vil jeg ha, forresten? Jeg greide selvsagt å forelske meg i en sak som var på salg fra en sånn proff-serie, med touchdisplay og 22 ulike program. Til og med undergrill! :what: Men så skjønte jeg at det var en kompaktmodell på bare 50 liter. :himle:

Jeg er vant til vanlig, grill og varmluft, liksom.


#13

Niobe sa for siden:

Jeg synws pizzafunksjon (undervarme + vifte) er bra, og vår har pyrolyse. Det er genialt.


#14

Candy Darling sa for siden:

Min neste skal ha pyrolyse. Og kanskje dampovn. Men jeg trenger ikke det, altså.

Det jeg liker med Siemensen min er at stekebrettet sitter fast i døren og trekkes ut, men da må den monteres lavt. Jeg måtte faktisk få vår flyttet, den var i armhøyde, og da blir den løsningen en klar ulempe. :knegg:


#15

Tallulah sa for siden:

Hos oss er stekeovnplassen i vanlig under-benken-høyde. Jeg tror veldig mange stekeovner kommer med sånn teleskoputtrekk nå. Selv denne ikeasaken har det, men vi har ikke montert det.

Dette var forresten den jeg fant på supersalg: www.samsung.com/no/cooking-appliances/compact-oven-nq50j9530bs/

Det irriterer meg skikkelig at det er en bitteliten ovn, for jeg ble skikkelig nerdeforelska i den. :knegg: Og jeg har IKKE råd til en liknende sak i vanlig størrelse. Selv på salg.


#16

kamp sa for siden:

Jeg har en god, skal funne Nr på den etter jobb


#17

Tallulah sa for siden:

Takk!


#18

Neket sa for siden:

Ja, pyrolyse er virkelig noe av det som gjør meg gladest i hele verden. :humre:

Sånn hurtigoppvarming er også praktisk. Og steketermometer.


#19

Candy Darling sa for siden:

Det er ikke det samme som teleskopskinner, her dras hele fronten ut som en skuff og platene er festet i døren. Veldig lett å ta dem inn og ut.


#20

Palmen sa for siden:

Vi har tvillingovner! Vår Siemens er også 11 år gammel (nei, 12 nå faktisk) og ujevn, svir alt i høyre del og slark på 10-20 grader. Men den lever, så jeg kan jo ikke bytte den ut før den dør.


#21

Tallulah sa for siden:

Aha! Det vil jeg ikke ha. Veldig knotete å ha ting i flere lag.


#22

Candy Darling sa for siden:

Haha, Palmen, det må jo være en modellsvakhet!

Tally, ja, til flere lag er den litt upraktisk, men varmluften funker jo ikke, så det gjør jeg jo aldri. :knegg: Men ellers er jeg faktisk ganske glad i det. Brenner meg aldri! Kan snu ribben uten å ta ut hele shaiten! Snur på grønnsakene i formen uten grytevotter!




#25

Tallulah sa for siden:

Rundt 6000 tenker jeg. Kan sikkert gå litt opp om jeg får noe veldig fint og praktisk.

Det er oså en sånn kompaktmodell, ikke en full size. Faktisk enda mindre enn den jeg lenket til over her, bare 47 liter. Noe under 70 liter er uaktuelt.


#26

Harriet Vane sa for siden:

Da er det en slik du vil ha, da?
www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=69159509

Slide & hide. :hjerter: Pyrolyse :hjerter:
Men litt utenfor budsjett.


#27

Tallulah sa for siden:

Pyrolyse: veldig gjerne. Slidenhide: neitakk. I og med at vår stekeovn er under benken er det bare unødvendig og trælete.


#28

Fersken sa for siden:

Dere som har slark i innstillingsknappen, er det en fysisk knapp og går slarken begge veier? Vi har Siemens og den har tydeligvis litt høyere temp enn det som står. *forgodtstektekransekakersmakerhøgg:


#29

Candy Darling sa for siden:

Ja, min er et hjul som man må trykke på for å få ut og snu på. Også gjette. :mumle:




#32

Tallulah sa for siden:

Ja, bra varmefordeling vil jeg ha! Men er litt skremt av Candy og Palmens erfaringer. :gruble:


#33

Erica sa for siden:

Tror det er stor forskjell på en 11 år gammel ovn og en ny altså. Vår steker jevnt, denne varmluftsovnen steker jevnere enn den gamle vår, nå trenger vi sjelden å bytte plass på platene hvis vi har inne 2 plater samtidig.
Den er stille, har pyrolyse som er gull verdt, og jeg syns den er ganske fin å se på også. Lurer på om vi har en noe annen modell enn denne forresten, for vi har integrert steketermometer, det er kjekt å ha.


#34

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har en NEFF og den har varmluft, en øko-varmluft, en deilig hurtig-varm-funksjon (200 C på 2 minutter), to typer grill, noe som kalles circoterm som er en slags fireveis varmluft som gjør stekingen ekstremt jevn (det blåses og suges fra alle kanter), hevefunksjon, brødbakst og annen-bakstfunksjon, tilkobling for damp, langstekefunksjon, en kanonbra undervarme + varmluft som gjør all pizza sprø under og saftig oppå, og flere andre.

Den går til 275 C. Beste ovnen jeg har hatt.


#35

Tallulah sa for siden:

Sukk, det høres vidunderlig ut. :hjerter: Jeg får sette opp et Finn-søk og håpe på det beste.


#36

Niobe sa for siden:

Begge mine svigerforeldre har flunk nye Siemens stekeovner på hyttene sine. Det er veldig gode ovner. Men det kan nok tenkes at de et noe dyrere segment.


#37

Geitrams sa for siden:

Vi har Siemens stekeovn, to stk oppe hos oss, og en nede hos leieboeren. Fornøyd med alle tre.


#38

Filifjonka sa for siden:

Vi kjøpte ny for noen måneder siden, og valget falt på en AEG som hadde mange av de funksjonene jeg hadde på lista. Den går til 300 grader, med nøyaktig innstilling og ikke sånn ca som på den gamle, pyrolyse, steketermometer og en dampfunksjon. Veldig bra så langt.


#39

Candy Darling sa for siden:

Jeg HÅPER jo at ting har skjedd, også for Siemens, men min ovn har aldri vært bra. Vi kjøpte alt fra Siemens, og det er jo litt tull når jeg gratulerer folk med nye Siemens-maskiner med å be dem lagre nr til kundeservice - men bare litt. Jeg har sikkert snakket med dem 10 ganger opp gjennom årene.


#40

Smash sa for siden:

Vi kjøpte alt fra Siemens da vi bygget hus for 8 år siden, er veldig fornøyd.


#41

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har dampovn fra Siemens, og den er helt utmerket.


#42

Tallulah sa for siden:

Vil jeg ha damp?


#43

Geitrams sa for siden:

Det finnes to typer dampovner. En som tilsetter damp ved steking, og en som fungerer som ren dampovn. Vi har to stekovner, en ren stekeovn og en som har begge funksjonene. Jeg har akkurat bakt rundstykker, og brukte begge ovnene. De som ble stekt med damp har hevet mye mer enn de som ble stekt i den vanlige ovnen.
Den andre funksjonen bruker jeg til matlaging, f.eks dampe grønnsaker og fisk.
Så det kommer jo litt an på behovet og interessen din. Man klarer seg fint uten.


#44

Harriet Vane sa for siden:

Bruker damp til heving, fisk, grønnsaker og steambuns. Lagde nettopp karamellpudding i Dampovnen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.