I leiligheten vi kjøpte var det montert den absolutt billigste stekeovnen fra IKEA, og den er altså så dårlig. Den holder ikke jevn temperatur, ting må stå mye lenger enn oppskriften tilsier, den steker ujevnt, og jeg, som pleide å lage fantastiske makroner gjør det ikke mer. :mumle:
Så nå tenkte jeg at jeg skulle se om jeg kunne finne noe på FINN, eller på salg på nyåret.
Så dere som liker å BAKE, hvilken stekeovn har dere god erfaring med?
Jeg har Electrolux eob3311aax. Akkurat den modellen selges visst ikke lenger. Men den er veldig pålitelig og steker jevnt.
Skulle bare ønske den var selvrensende.
Beko var for meg et helt ukjent merke - men selgeren forteller at Grundig ble kjøpt opp av Beko for en stund siden - så disse to ovnene er nok så godt som identiske - sistnevnte ble valgt fordi den fantes på lager da vi trengte den.
Jeg har ikke enormt mye erfaring med ovenen ennå - den er helt utrolig stille sammenlignet med bråkebøtta fra Ikea - og vifta durer ikke halve kvelden etter å ha blitt brukt heller. - De julekakene jeg har bakt har blitt jevnt stekt. - Det eneste jeg er synes er litt dumt, er kanskje at det kun er ett stekebrett og en dyppanne til ovenen (og rist, selvfølgelig) - kunne tenkt meg to stekebrett, skal sies.
Men til prisen er jeg fornøyd - Pyrolysen har vi ikke prøvd - antar at den ikke er tidenes beste pyrolyse, skal sies.
Jeg er veldig glad i min miele stekeovn, den er en zillion ganger bedre enn ikea ovnen jeg hadde før, men den var ikke billig. Tror jeg betalte ca 10000 kr for den.
Vår er jo 11 år gammel, så forhåpentligvis er det ikke samme problemet lenger. Men varmluften er ubrukelig, ujevn og svir alt i høyre del, og nå er det slark på ca 20 grader på innstillingsknappen. Det er ganske mye på en kake.
Jeg har hatt så mye tull med Siemens-maskinene mine at jeg bare venter på at de skal ryke så jeg kan bytte dem ut. :mumle:
Jeg elsker min Siemens. Den er fra i sommer. Type dyr, men det er bare fordi det er studio-line serien, tror man får en vanlig en med samme speks til lavere pris.
Hvilke funksjoner vil jeg ha, forresten? Jeg greide selvsagt å forelske meg i en sak som var på salg fra en sånn proff-serie, med touchdisplay og 22 ulike program. Til og med undergrill! :what: Men så skjønte jeg at det var en kompaktmodell på bare 50 liter. :himle:
Jeg er vant til vanlig, grill og varmluft, liksom.
Min neste skal ha pyrolyse. Og kanskje dampovn. Men jeg trenger ikke det, altså.
Det jeg liker med Siemensen min er at stekebrettet sitter fast i døren og trekkes ut, men da må den monteres lavt. Jeg måtte faktisk få vår flyttet, den var i armhøyde, og da blir den løsningen en klar ulempe. :knegg:
Hos oss er stekeovnplassen i vanlig under-benken-høyde. Jeg tror veldig mange stekeovner kommer med sånn teleskoputtrekk nå. Selv denne ikeasaken har det, men vi har ikke montert det.
Det irriterer meg skikkelig at det er en bitteliten ovn, for jeg ble skikkelig nerdeforelska i den. :knegg: Og jeg har IKKE råd til en liknende sak i vanlig størrelse. Selv på salg.
Vi har tvillingovner! Vår Siemens er også 11 år gammel (nei, 12 nå faktisk) og ujevn, svir alt i høyre del og slark på 10-20 grader. Men den lever, så jeg kan jo ikke bytte den ut før den dør.
Tally, ja, til flere lag er den litt upraktisk, men varmluften funker jo ikke, så det gjør jeg jo aldri. :knegg: Men ellers er jeg faktisk ganske glad i det. Brenner meg aldri! Kan snu ribben uten å ta ut hele shaiten! Snur på grønnsakene i formen uten grytevotter!
Rundt 6000 tenker jeg. Kan sikkert gå litt opp om jeg får noe veldig fint og praktisk.
Det er oså en sånn kompaktmodell, ikke en full size. Faktisk enda mindre enn den jeg lenket til over her, bare 47 liter. Noe under 70 liter er uaktuelt.
Dere som har slark i innstillingsknappen, er det en fysisk knapp og går slarken begge veier? Vi har Siemens og den har tydeligvis litt høyere temp enn det som står. *forgodtstektekransekakersmakerhøgg:
Tror det er stor forskjell på en 11 år gammel ovn og en ny altså. Vår steker jevnt, denne varmluftsovnen steker jevnere enn den gamle vår, nå trenger vi sjelden å bytte plass på platene hvis vi har inne 2 plater samtidig.
Den er stille, har pyrolyse som er gull verdt, og jeg syns den er ganske fin å se på også. Lurer på om vi har en noe annen modell enn denne forresten, for vi har integrert steketermometer, det er kjekt å ha.
Jeg har en NEFF og den har varmluft, en øko-varmluft, en deilig hurtig-varm-funksjon (200 C på 2 minutter), to typer grill, noe som kalles circoterm som er en slags fireveis varmluft som gjør stekingen ekstremt jevn (det blåses og suges fra alle kanter), hevefunksjon, brødbakst og annen-bakstfunksjon, tilkobling for damp, langstekefunksjon, en kanonbra undervarme + varmluft som gjør all pizza sprø under og saftig oppå, og flere andre.
Begge mine svigerforeldre har flunk nye Siemens stekeovner på hyttene sine. Det er veldig gode ovner. Men det kan nok tenkes at de et noe dyrere segment.
Vi kjøpte ny for noen måneder siden, og valget falt på en AEG som hadde mange av de funksjonene jeg hadde på lista. Den går til 300 grader, med nøyaktig innstilling og ikke sånn ca som på den gamle, pyrolyse, steketermometer og en dampfunksjon. Veldig bra så langt.
Jeg HÅPER jo at ting har skjedd, også for Siemens, men min ovn har aldri vært bra. Vi kjøpte alt fra Siemens, og det er jo litt tull når jeg gratulerer folk med nye Siemens-maskiner med å be dem lagre nr til kundeservice - men bare litt. Jeg har sikkert snakket med dem 10 ganger opp gjennom årene.
Det finnes to typer dampovner. En som tilsetter damp ved steking, og en som fungerer som ren dampovn. Vi har to stekovner, en ren stekeovn og en som har begge funksjonene. Jeg har akkurat bakt rundstykker, og brukte begge ovnene. De som ble stekt med damp har hevet mye mer enn de som ble stekt i den vanlige ovnen.
Den andre funksjonen bruker jeg til matlaging, f.eks dampe grønnsaker og fisk.
Så det kommer jo litt an på behovet og interessen din. Man klarer seg fint uten.