Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilbehør til helstekt laks

#1

Zulu sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle servere helstekst laks første juledag. Er det noen som har tips til tilbehør, eller andre lure triks? Jeg tror faktisk ikke jeg har lagd det før. :gruble: Vi blir ganske mange, ca. 15.


#2

liefje sa for siden:

Veldig godt å blande creme fraiche med lodderogn eller annen slags rogn og ha dette som en kald saus. Vi liker også godt å ha agurksalat til (sånn med eddiklake) og ellers poteter og grønnsaker og den sausen man vil ha.


#3

Strå sa for siden:

Jeg liker ovnsstekte rotgrønnsaker og vårløk/sjalottløk til ovnsstekt laks. Jeg skjærer gjerne opp i passe biter, blander med litt krydder, urter og smør/margarin/olje og freser dem litt i stekepanne først, og så inn i ovnen med dem. Det er aldri vondt med paprikabiter i tillegg, sammen med rotgrønnsakene i ovnen altså.


#4

Madicken sa for siden:

En superenkel og god saus får du ved å blande like deler creme fraiche og fløte sammen med fiskebuljong i blokk. Den er veldig mektig, så det trenges ikke så mye av den til hver. Den må varmes opp, men ikke koke.


#5

Tallulah sa for siden:

Vi pleier å ha hel, dampet laks, men med mye av samme tilbehør som nevnt over. Agurksalat, kokte poteter, creme fraiche med rogn og kanskje urtesmør.


#6

Eia sa for siden:

Jeg synes det smaker best med kokte poteter, smørdampede gulrøtter, agurksalat og mammas rømmedressing til ovnsbakt laks. Dressingen er kanskje ikke den sunneste, men til gjengjeld er den superenkel og supergod:

1 boks rømme
1 pk majones
2 ss eddik
2 ss sukker

Bland alt og sett i kjøleskapet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.