Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjære vestlands-FPere, er dere påført smerte og savn?


#2

Candy Darling sa for siden:

:knegg: Nå krenker’em BARNA også!

:iiik:


#3

frukt sa for siden:

Mine barn er dypt traumatiserte av å aldri å ha opplevd en hvit jul. :dramaqueen:


#4

Blå sa for siden:

Nei. Jeg er ikke påført smerte og savn. :D

Men jeg skjønner henne og er enig med henne. Det er faktisk ganske rart at NRK laget en julekalender der hele premisset var at det ikke kan bli jul dersom det ikke er snø. Og det viser hvordan innlands Østlandet dominerer hele fortellingen om hva det er å være norsk. Det er litt som han Dagblad journalisten i fjor som påsto at man mistet hele den norske identiteten om man ikke hadde skidager. Også et fenomen som man har ganske lite av på Vestlandet og sannsynligvis langs store deler av resten av kysten.

Kanskje en grunn til at jeg er så glad i Elias, som er omtrent den eneste barnetvserien som har innsett at det meste av Norge er kyst.


#5

Candy Darling sa for siden:

Men altså, selv amerikanske og europeiske julefortellinger har ofte snø, selv om de fleste ikke har hvit jul. Jeg er helt enige med NRK i at det er en vanlig kulisse. Og jeg er vokst opp som dypt traumatisert vestlending.


#6

Acino sa for siden:

Tvert i mot. Når pøsregnet kommer sidelengs, det rister i vinduene og kalenderen viser desember, ja, da kommer julefølelsen. Ahh, barndommens julevær.


#7

Gaia sa for siden:

Djises. Jeg kan melde om at Oslo og området rundt Oslofjorden ofte ikke byr på hvit jul, uten at jeg er dypt traumatisert av den grunn, altså.


#8

Hondacrv sa for siden:

Herlighet. Kan ho ikkje heller jobbe med dialog mellom kristne og muslimer og humanister, for å sjå det vi har felles? Så vanvittig dustete.


#9

Embriksmamma sa for siden:

Kevin i Julekongen sier jo selv at det andre stedet er rart fordi de mener at det ikke blir jul uten snø (husker ikke ordlyden men husker at jeg merket meg det).


#10

Floksa sa for siden:

Jeg kan fortelle at det blir jul uten snø også. Vi har opplevd det. En gang. Og snakker fortsatt om «den svarte jula» :knegg:


#11

Teofelia sa for siden:

:rofl:

Ingen hvit jul i Trøndelag i år heller. Jeg må huske å bestille terapitimer til ungene.


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg har vokst opp sør i Akershus, og det var veldig lite hvit jul der heller, kan jeg fortelle. Barfrodne jorder er det som sier jul i Follo. :nemlig:


#13

Anne sa for siden:

Elsker et snøfritt Vestland :D

Så nei, her er hverken smerte eller savn!


#14

Myria sa for siden:

Diskriminering faktisk. :lol: :lol:
Kanskje vi skal begynne med nødhjelp til vestlendingene. Jeg ofrer gjerne litt snø slik at vi kan frakte det bort dit og lindre smerten og savnet deres.


#15

Ru sa for siden:

Men i helvete. :dåne:


#16

Anne sa for siden:

:rofl:
Det hon sa.


#17

allium sa for siden:

Jeg måtte sjekke en ekstra gang at det ikke var Vredens Gnag jeg leste.


#18

Tallulah sa for siden:

Det jeg syns er litt snedig (heh) er at hun ser på «snø til jul» som realisme og en sentral del av julefortellinger, i stedet for kulisse og magiunivers, slik jeg ofte ser det i julefortellinger. Jeg, som også stort sett har hatt snøløse juler.


#19

Novla sa for siden:

Jeg er krenka over at hun ikke tenker på at i Nord-Norge er det faktisk plenty med kyst og (som regel) snø. :snurt: Er kysten lissom bare Vestlandet, eller? Hæ? Hæ?


#20

Fersken sa for siden:

Det var alltid snø om vinteren på min barndomsøy ute i havgapet. Ikke alltid til jul, den kom ofte i romjulen. Kan ikke si at jeg savner det. Men det traumatiserer altså barna mine at det ikke blir hvit jul. Ja ene har sågar ikke gått på ski enda. Hvordan kan han bli en ekte nordmann med de rette norske verdiene?


#21

noen sa for siden:

Jeg lo godt når jeg så den der. :knegg:

Men det stemmer jo ikke. Det har vært mange serier opp igjennom som er lagt til kysten. Noe jeg synes er helt strålende.

Og det er ikke sånn at alle som bor på Østlandet identifiserer seg med det som har vært av serier fra ikke-kyst. Det er ikke sånn at alle som ikke bor ved kysten har det likt liksom.

Det som kanskje er aller mest morsomt er at hun mener at Vestlandet, som er et stort, mangfoldig område, har det likt. Hvis hun klarer å rive blikket løs fra navlen og Rogaland og kikker litt lenger nordover langs kysten, vil hun oppdage at det er områder langs Vestlandskysten som har det like snøsikkert som her jeg bor i Innlandet. Man må kanskje opp noen høydemetre fra fjæra, men det er fortsatt Vestlandet og kysten.


#22

Isolde sa for siden:

Vi voksne vestlendinger får like mye julestemning av stengte broer og regnet som pisker mot ruten som når storebror ligger å ynker seg på sofaen fordi han har forspist seg på pinnekjøtt nå igjen.

7åringen derimot lurer på når snøen skal komme..


#23

Java sa for siden:

Dette tror jeg må være noe av det dummeste og mest navlebeskuende jeg har lest på lenge.

Det siste jeg kommer til å bekymre meg for er om barn er påført smerte og savn pga snakk om snø i juleserier hvis klima endres slik at snøen forsvinner også på Østlandet. Det aller siste, faktisk. Jeg kommer til å bekymre meg mye mer for hvor stor skade vi har gjort på jorda vår og om det i det hele tatt kan reverseres.


#24

nolo sa for siden:

:tullerdunisse:


#25

Karamell sa for siden:

Huffda, og jeg som ikke visste at jeg var traumatisert en gang. Det blir da ikke jul før det er samme desembertemperatur som i juli, vel? Pluss 7-ish. :nemlig:

(Det er ikke hvit jul her i Trondheim heller så veldig ofte akkurat).


#26

Tante Sofie sa for siden:

Eg såg denne, og vart litt forundra. For eg kan ikkje huske anna enn at det var snø på julafta. Mykje snø. Og eg er vestlending. Så kan eg vere krenka for at nokon (altså ikkje nokon her, men nokon andre) har planta falske minner i meg?


#27

Strå sa for siden:

Jeg leste den artikkelen i går og holdt på å dævve av latter. Og ellers, det Java sa. (Beklager at jeg svarer i en tråd for vestlands-FPere, jeg som er østlending).


#28

Niobe sa for siden:

Nei, men jeg kan til en viss grad forstå hva hun mener. Grå og våt vestlandsjul føles jo helt klart mindre idyllisk og ideelt enn hvit jul. Men forestilling om snøtung og glitrende jul kommer like mye (mer) fra amerikanske, hollywoodproduserte julefilmer.

I følge Aftenbladet har vi (Stavanger/Sandnes) hatt hvit jul 8 ganger siden 1983. Vi lever greit med det, altså. Og de fleste julekjoler er finere uten strømpebukse under, anyway.


#29

Malama sa for siden:

Jeg har ikke følt meg veldig traumatisert og ungne vet ikke bedre.

6 grader i dag tidlig, islyktene våre smelter. Det er bart, det er tørt, det er mildt. Det er snart jul. Det er jo egentlig rimlig bra vær det, to grader og sludd og slaps er egentlig vanligere...


#30

Java sa for siden:

Jeg synes egentlig hele Norge kan begynne å føle seg krenket, jeg. Tenk, vår egen lokal tilhørighet er ikke alltid representert i nasjonal sammenheng. Stå på krava!

Hele Norge har ikke hvit jul, men hvit jul er idyllisk. Det er pent med den hvite snøen som lyser opp en mørk tid og julelysene ute er vakre mot alt det hvite. På samme måte som fjord og fjell er dramatisk og vakkert og brukes i alle sammenhenger når Norge som land skal presenteres. Hele Norge er ikke fjord og fjell heller. Skal vi ta samme logikk i bruk føler nok mange barn i Norge at de ikke bor i det "ordentlige" Norge.


#31

Anne sa for siden:

En uke siden:


#32

Malama sa for siden:

Jeg ser i det minste både fjell (med hvitt på toppen) og fjord ut vinduet fra kontoret her jeg sitter.

Helt ekte norsk vestlending :)


#33

Inagh sa for siden:

Akkurat nå kjenner jeg at jeg et sjeleglad Guttungen ennå ikke var født det året jeg fant blåveis i hagen på selveste julaften. Han hadde jo blitt traumatisert for livet, arme ungen. :nemlig:


#34

Nenne sa for siden:

Skal tro om hun har hørt begynnelsen på "White Christmas"? Den er det mange som aldri har hørt, men den går som sånn:

"The sun is shining, the gras is green, the orange and palm trees sway. There's never been such a day, in Beverly Hills, LA. But it's December the 24'th and I am longing to be up North" og så kommer det alle kan: "I'm dreaming of a white Christmas …"

Da kan du snakke krenka da og djupt såra og vonbroten også! Sol, palmetrær og grønne plener lizzom. Kan det bli verre?


#35

Inagh sa for siden:

Egentlig burde jeg rett og slett be min australske venninne slutte å dele bilder av barna ved poolen, på stranda og i shorts/t-skjorte for tiden. Jeg kjenner jeg blir litt småsnurt av å se unger i sommerkjoler sammen med Santa. :nemlig:

(Misunnelig? Jeg? Neeeeeeida. :lyve: )


#36

My sa for siden:

:rofl:

Jeg blir av og til oppgitt over riksmedias oppfatning om at indre østland er Norge, med store overskrifter som "Nå kommer sommervarmen", når Yr melder 15 grader og regn i mesteparten av landet, eller "Nå blir det snøkaos på veiene" når det er er meldt 8 plussgrader. Og en del andre saker, som beskrives som om særtilfeller i Oslo-området gjelder hele landet, eller at alle bor i byer. Der kan de godt skjerpe seg en smule. Men julefortellinger med snø går fint altså. :hehehe:

Snakket forresten med en fra Australia som sa at flere der bruker "snøspray" på vinduene, og har julekort med hvit jul. :knegg:


#37

Teofelia sa for siden:

Ikke sant? Tenk på alle de traumatiserte trønderske barna!

Og hvor kjipt er det ikke for folk fra Tromsø å lære at Ålesund og Bryggen i Bergen er idealet for hvordan en norsk by bør se ut.


#38

Teofelia sa for siden:

Det er bare 4-5 år siden krokusen spirte i hagen min i romjula. (I rettferdighetens navn: det var ganske sært altså.)

#39

Pappalille sa for siden:

Jeg kjenner at jeg blir litt krenket over all TIDEN folk har til å sitte og føle seg krenket ... :gruble:


#40

My sa for siden:

Blant alt det andre presset vi utsettes for har vi nå også "snø-press". :skuffet:


#41

Pappalille sa for siden:

Ja, men hva med oss som HAR snø men null julestemning da? Hæ? Hvordan skal VI føle oss?


#42

Snippa sa for siden:

Hva med oss som har feiret alle barndomsjuler i Østfold, da? Hæ? Skal ikke VI få være krenka? Jeg husker at det var snø en jul i min oppvekst. Det var i 1978. Det var pent :nemlig: Bortsett fra den jula, er jeg KRAFTIG traumatisert av vind og regn på julaften. Det er ikke lett å tenne gravlykter i øs-pøs regn, og med vind fra alle kanter. Stakkars, stakkars meg.


#43

My sa for siden:

Etter å ha levd mine første 11 år nord for polarsirkelen syntes jeg forresten det var totalt ødeleggende for julestemninga det året vi flyttet sørover, og det var fullt dagslys, og SOL på julaften. Det hjalp ikke engang med snø, rimfrost og 32 kuldegrader. :skuffet:


#44

Candy Darling sa for siden:

Ja, også verdens vakreste julesang, da, River av Joni Mitchell.

Slenger inn sangen også, siden alle som mangler julestemning alltid trenger å høre den. :nemlig:

youtu.be/GpFudDAYqxY


#45

zinatara sa for siden:

Nei, jeg syns vel bare at det er enda mer magisk de få årene vi faktisk får snø i jula.


#46

zinatara sa for siden:

Kan iallefall se snø fra stuevinduet


#47

nokon sa for siden:

Den saken der og den med snille barn resulterte i ein diskusjon om kor lett det er å få spalteplass for sære meiningar nutildags. Eg mistenker at slike odde innlegg blir publisert bare fordi dei gir klikk.

Eg bryr meg ikkje om snø og syng Bæ, bæ lille lam.


#48

Einhyrningur sa for siden:

Vi fikk snøfreser for sju år siden. Julegaven sin det! Siden har det ikke vært snø her.


#49

Serena sa for siden:

:knegg: Dette er så fantastisk idiotisk :knegg:
Som ekte vestlending, med kun ett år på østlandet i studietiden, kan jeg melde om at vi har hatt hvit jul, svart jul, våt jul og - utrolig nok - tørr jul, men jul har det alltid blitt! De kaller jo disse ungene som vokser opp i dag, og som er så sensitive på grunn av sånne voksne som dette, for snowflakes.. hvorfor ikke regndråper? :bergenser:

Jeg ble for så vidt påført smerte av for små skisko, men sånn går det når man får ski et år det ikke er snø og foreldrene drar de frem året etter når snøen endelig kommer...


#50

My sa for siden:

Jeg irriterer meg også over all den spalteplassen slike idiotiske uttalelser fra enkeltpersoner får. Særlig når det går så langt som at det blir tema for debattprogram på TV, hvor de får det til å høres ut som en uttalt holdning fra en hel gruppe, som deretter framstår som tullinger, og må bruke en hel masse energi på å tilbakevise at de står bak uttalelsen.

#51

daffy sa for siden:

:knegg: Ha ha. Feilen er jo ikke at julekalenderen har snø som et premiss for julestemning, feilen er at det ikke er laget en spesialtilpasset versjon til vestlandet. :generasjon snøfnugg:

no.wikipedia.org/wiki/Generasjon_sn%C3%B8fnugg


#52

Polyanna sa for siden:

Nja, tøysete, men poenget om østlandsfokus er ikke helt borte vekk, på generell basis.


#53

Teofelia sa for siden:

Det er vel ikke helt riktig å hevde at snø til jul er eksklusivt for Østlandet da. :humre:


#54

My sa for siden:

Det er jo det som er så håpløst. Slike tøysete innlegg gjør det jo vanskeligere å ta det egentlige problemet (som jeg også nevnte, østlandet = Norge, i riksmedia) seriøst. På samme måte som når en håndfull veganere ikke vil at barn skal synge Bæ bæ lille lam. Da er det det som får fokus, i stedet for tema som praktisering av mulesing på merinosau, og hvordan man kan sikre seg etisk produsert ull, f.eks. Når en person går ut og vil forby brunost i barnehager blir det en KJEMPEdebatt om kulturarv og alskens vissvass, og om hvor hysterisk verden har blitt, i stedet for en fornuftig debatt om kosthold i barnehagen og sukkerinnholdet i vanlig mat. :gal:

Men artiklene deles i rekordfart på facebook, det klikkes i vilden sky, og avisene tjener penger da. Og hva er da poenget med å dele saklige og grundig gjennomarbeidet materiale? Dette er jo både enklere og gøyere. :blånn:


#55

Niobe sa for siden:

Jo. Samtidig tenker jeg at de er med å legga lista lavere for oss som stadig teller på knappene om vi skal våge oss ut med en ytring.


#56

My sa for siden:

Lista kunne med fordel ha ligget noen hakk høyere for en god del folk, spør du meg.


#57

daffy sa for siden:

Det er jeg enig i. Og har ikke glemt at den snille julenissen Julius i julekalenderen "Snøfall" ble tvunget til å snakke østlandsk selv om han er bergenser. Den onde Winter derimot, var selvfølgelig bergenser. :snill:


#58

Niobe sa for siden:

Nja, det er behagelig å vite at man er ganske langt unna det dummeste, om man skulle stikke nesa fram. Og det er like greit å vite hvor man har folk. Før ble man gjerne ikke trodd om man sa at folk var stappteite. Nå viser de det villig vekk.


#59

Tallulah sa for siden:

Nja, jeg er veldig usikker på om det er generelt østlandsfokus som er problemet her altså. Heller at det ikke er spesielt veldig-liten-del-av-vestlandet-fokus.

For det ER ikke sånn at østlandet er overrepresentert i barne-TV. Ei heller er det sånn at hvit jul er overrepresentert på østlandet. Av juleseriene for barn er alle i fiktive univers, selv om de fleste er spilt inn på østlandet. Blåfjell er spilt inn på Røros (og der ble det ikke jul før man fikk helt den der blå greia oppi den brønnen eller hva det var, er alle menneskebarn som ikke er blå nisseunger som bor i et fjell krenket av dette, kanskje?)

Evt. har hun et litt alternativt forhold til julen.


#60

Niobe sa for siden:

Jeg tror muligens dette østlandsfokuset er noe som henger litt igjen for oss som nå er foreldregenerasjonen. For det er jo ingen tvil om at det eksisterte da vi var små. Vi tullesnakket østlandsk i leken, for "alle" på TV snakket jo sånn. På 80-tallet var det ikke veldig langt unna sannheten.


#61

Tallulah sa for siden:

vel, det var Ruth også. Og han ble vel ikke akkurat tvunget?


#62

zinatara sa for siden:

Det er jo av og til man kan få inntrykk av det fortsatt i forhold til overskrifter i nettaviser. Som når det står at neste uke blir det varmt, men så var det visst bare på østlandet. Eller at alle nordmenn drar på svenskehandel, noe som blir både dyrt og upraktisk når man bor på vestlandet. Men så er ikke akkurat det eneste jeg syns er idiotisk når det gjelder overskrifter og artikler i nettavisene.

Jeg har inntrykk av at mange denne type meninger ganske ofte kommer fra ting folk har skrevet på facebook eller andre sosial medier. Noen skriver ett eller annet mer eller mindre gjennomtenkt på veggen sin, får en haug med delinger og plutselig har avisen skrevet om det. Og så får man kanskje ganske sterke tilbakemeldinger på en mening som man kanskje ikke tenkte at skulle bli sett av hundretusenvis av mennesker.

Ellers prater man gjerne om hvor sensitive barna er som ikke tåler noe, men jeg har vel mer inntrykk av at det er foreldrene som er litt ømfintlige og helst vil ha en enklest mulig jobb overfor ungene. Derfor begynner man med ting som å ønske felles regler for hele klassen, for det er jo enklere enn å måtte si nei til ditt barn når resten av klassen får lov.

I forhold til denne saken tenker jeg at det ikke akkurat bare er i julekongen man får bilder av hvit jul. Så uansett vil vel barn gjerne ønske seg snø på julaften. Men det er jo ikke akkurat slik at snø er alt som er jul og jeg tror det fort blir glemt oppi god mat, kaker, presanger, godt og varmt hus og familiekos. Det er jo noe koselig med mørke og regn som slår mot ruta når man kan fyre i peisen og vite at man har fri og ikke må dra noe sted også.


#63

Tallulah sa for siden:

Jeg syns avisene har blitt bedre på sånne "nå kommer sommervarmen!" også mener de egentlig til sentrale østland. :knegg: Det er flere ganger de siste årene jeg har klikket meg inn på slike artikler også har det vært om Trøndelag, kristiansand eller Bodø og slett ikke i nærheten av her jeg bor. Eller klassikeren "nå kommer høst/vår/vinter-stormen!" Det gjelder ALDRI Osloområdet. Og jeg som alltid har lyst på litt storm. :sukk:

Men seff, det er mye østlandsstoff som blir presentert generelt. Det bor jo også flest mennesker her, men jeg skjønner også at man ikke bare kan tenke på det når man presenterer allment stoff. Norge er jo langt og med veldig ulik topografi, utfordringer og fokusområder.


#64

nokon sa for siden:

Det som kunne vite interessant, apropos jul og snø, er jo å diskutere om Julekongen og Snøfall har for lik storyline, eller ikkje. Men det handler om meir enn snøen.


#65

Pasta sa for siden:

Lite snø på Helgelandskysten også. Mulig det er derfor det gikk som det gikk ...


#66

Tallulah sa for siden:

Nå ser det ut til at snøen regner bort i Oslo. Får avlyse julen.


#67

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes det et åpenbart at alt uspesifisert værstoff, med mulig unntak for stormer, er lokalisert til Akersgata. Ellers står det nesten alltid «i nord» eller noe sånt. Og Niobe har helt rett i at vår generasjon snakket tulleøstlandsk da vi var barn, siden all barne-TV var på oslodialekt. Men sånn er det jo ikke lenger. Nå er det bare trøndere og østfoldinger. :knegg:


#68

Myria sa for siden:

På NRK Super synes jeg nesten det bare snakkes nordvestlandsk av en eller annen sort (med unntak av Kråkeklubben om er nordnorsk) Jeg har en mistanke om at NRK har noe krav om å ha nynorsk i et visst antall programmer og bevisst bruker barne-TV til det formålet.


#69

Tallulah sa for siden:

Nei, det det jeg syns de i større og større grad har sluttet med.


#70

My sa for siden:

Eventuelt at mye av det er produsert av medielinja ved Høgskulen i Volda, og de bruker barn fra området. :vetikke:

NRK Sogn og Fjordane produserer en del barne-TV. NRK Tyholt produserer Newton, så der er det naturlig nok en del trøndere.


#71

Myria sa for siden:

Ja, det tror jeg kan stemme. :jupp: NorDubb har samarbeid med høyskolen der.


#72

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes de i større grad har puttet på en ørliten linje med

NÅ KOMMER SNØKAOSET
til Østlandet

Men jeg har aldri sett en VG-sak med at sola kommer, også mener de til Ålesund - fortsatt gråvær i Oslo.


#73

Niobe sa for siden:

Minst 25% på Nrk skal være nynorsk.


#74

My sa for siden:

Jeg leser forresten hele tiden "velstands-FPere". :knegg:


#75

Tallulah sa for siden:

:knegg: Jeg lover skjermdumpe neste gang. Det er mulig det er fordi jeg i all hovedsak sjekker NRK først, og de henter ut distriktsaker på forsiden, men er temmelig sikker på at jeg har sett det på VG- og dagbladet-nett også.


#76

Java sa for siden:

Nå gjelder vel værmeldingen stort sett et større område enn bare en by, og melder man at «nå kommer solen» og det er Østlandet i form av to timers omkrets rundt Oslo det meldes for, så gjelder det for veldig mange av leserne til VG. «Nå kommer julestormen» meldes ofte uten geografisk tilhørighet. Og da gjelder det ofte Nordvestlandet. Så der vinner de. :knegg:


#77

Nessie sa for siden:

Jeg og :knegg:


#78

Strå sa for siden:

Amen og heia Java. :digger:


#79

Candy Darling sa for siden:

... mens jeg leser «Vestlands-FrPere»! :knegg:


#80

nokon sa for siden:

Det er mykje som blir produsert på Nynorsk mediesenter i Sogn og Fjordane. Der har NRK eit studie-/praktikanttilbod som er ganske attraktivt.


#81

rine sa for siden:

Som om det er noe bedre...:skremt:

Nei, jeg sier som jeg alltid har sagt; Bergen ut av Norge! :kjepphest: :flagg:

:knegg:


#82

amo sa for siden:

Dette. Takke meg til 9 grader og regn.:o


#83

ullmor sa for siden:

Problemet er overfokuset på jul og shopping, ikke hvitt på bakken. Å ikke kunne henge med på gavepresset og ikke å kunne delta i julefeiring er en sorg og et savn. La oss heller fokusere på det enn en NRK -fiksjon!


#84

Minerva sa for siden:

Det kan godt hende du har rett. Som østfolding, med to svenske kanaler og en norsk, snakket vi mye svensk i leken. Og bergensk! Vi gaulet «Mariaaanne», og sang Gullars sin sang «Indigo, indigo, ta meg med. Til en regnbue langt av sted. Under en paraply vil eg fly...» :digresjon:


#85

Dali sa for siden:

Som utflyttet vestlending føler jeg mest savn og krenking når det gjelder julebrus. Ingen som har rett merke og farge her i bartebyen jo. :cry:


#86

Isolde sa for siden:

Nå snakker ungene engelsk med YouTube aksent. Lite østlandsk barnetv språk. Ser det også på barna med autisme på jobb som ofte hadde mer østlask tale før, nå snakker de YouTube engelsk.


#87

Karamell sa for siden:

Jeg observerte ei jente på jobb i går, snart 3 år, og hun snakket østlands, eller rettere sagt bokmål, i leken sin.


#88

Niobe sa for siden:

Det snør!


#89

Fersken sa for siden:

Jammen har det gjort det. Og nå er den på vei til å smelte bort.


#90

Candy Darling sa for siden:

Men nå får det da holde med julestemning på dere også. :himle: Får da være måte på, lzm.


#91

Maverick sa for siden:

Her i Oslo er heldigvis juleholka på plass. :hjerter:


#92

Niobe sa for siden:

:rørt: Klassisk vestlandssnø. Smelter når den lander. Det skal helst fryse på til kvelden nå, så folk seiler rundt på speilblank is i morgen. Det er tross alt høysesong for fenderbenders.


#93

Fersken sa for siden:

Værgudene på Vestlandet innfrir i år også. :hjerter:


#94

OlleVia sa for siden:

Vi reiser fra snø på Østlandet til et vestland uten snø. Mine barn blir krenket.. kjenner meg krenket selv her jeg sitter.😜


#95

Unicorn sa for siden:

Og jeg har reist fra grønt vestland til hvitt østland. Det gjør noe med julestemningen altså :hjerter:


#96

Floksa sa for siden:

Man snakker ikke bokmål, man snakker riksmål.

:lol:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.